Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Flottka1989

Zauwazyliscie, ze inteligentni ludzie faktycznie zawsze sa ateistami

Polecane posty

Gość Flottka1989

A osoby o niskiej inteligencji wierza w jakies garbate aniolki, mimo, ze maja dowody, ze nie ma zycia po smierci. Kompletny idiotyzm

Gość quququq
jest życie po smierci, dusza nie umiera, ale te wszystkie religie to sztuczny wymysł

Gość kfjfadal
hahah, a ja jestem inteligentna i jestem wierząca. :)

Zauważ, że jest też strasznie dużo idiotów, którzy w nic nie wierzą:)

Gość najlepsza jest kiełbasa
i chcesz się dowartościować?:)

Gość A co za różnica w jakiej
"hahah, a ja jestem inteligentna i jestem wierząca" Czyli jeteś wierząca, że jesteś inteligentna ? :classic_cool:

Gość każdy dzień jest inny
Oczywiście, też to zauważyłam. Zresztą wystarczy spojrzeć na listę najważniejszych odkrywców, naukowców, itd itp. wszyscy byli ateistami, tak jak 90% zdobywców nagrody Nobla. Oczywiście katole się zaraz oburzą....

inteligentni ludzie już dawno doszli do tego że coś co określamy mianem Boga istnieje. pytanie tylko kim/czym jest Bóg.

inteligentni ludzie już dawno doszli do tego że coś co określamy mianem Boga istnieje Dziwne, bo ja jestem inteligentna, a do takiego wniosku nie doszłam. A co znaczy "już dawno"? Kiedy, sprecyzuj. Co do tematu - nie zgadzam się, znam wielu wierzących i inteligentnych. Nie ma reguły.

Gość galaktyczna pufa
W dzisiejszych czasach ateizm to "religia" z ktora utozsamiaja sie glownie idioci, ktorzy chca wygladac inteligentnie w oczach innych. Jestes tym "idiota", typowa pseudo-intelektualistka i atencyjna kurwa w jednym. Btw, jestem ateista

Jak w ogóle można dochodzić do podobnych wniosków? Że każda blondynka jest głupia, że każdy Murzyn ma dużego penisa, ze każdy Rosjanin to pijak... bzdura jakaś:o

zdania są podzielone, aczkolwiek nie pamiętam już ile % wśród członków mensy i innych stowarzyszeń, ale zdecydowana większość to osoby niewierzące, więc coś w tym jest

Gość hop hop to ja biedronka pstra_
Inteligenta osoba, nawet gdyby wiedziala, ze ktos jest mniej inteligentny to nie dałaby tej osobie tego odczuć i z pewnoscia wiedzialaby, ze kazdy ma prawo do własnych poglądów. Na istnienie Boga nie ma dowodów, ale na jego nie istnienie także...

Gość hop hop to ja biedronka pstra_
Tak w mensie też jest Doda, a co do wiary to ja nie wierzę w jej inteligencję

Gość oj tam oj tam.
moje poglądy religijne wyglądają nastepująco- Bóg tak, kościół nie. :D nie zgadzam się z tym co robi i mówi kościół dlatego do niego nie uczęszczam. ale w Boga i życie po śmierci wierzę.

Ja nie wierzę w Boga chrześcijańskiego ani w żadne inne bóstwo, nie wierzę w nieśmiertelną duszę, ani w zmartwychwstanie Jezusa, nie wierzę w życie po śmierci (już samo określenie brzmi niewiarygodnie), ale nigdy nie przyszło mi do głowy kpić z kogoś, kto ma potrzebę pójścia do kościoła i wyspowiadania się. Ludziom wierzącym jest łatwiej.

Gość Levvi kontynuuj swoje wypociny
:classic_cool:

\Ludziom wierzącym jest łatwiej. też tak uwazam. W sumie wiara to wielka łaska i chyba szczęsliwsi są Ci, którzy w coś tam wierzą ...

jeśli ci inteligentni ludzie nie są przy okazji bigotami, jak dla przykładu, super bigot, JP2, albo bliżej, Gobin z PO, albo historycznie, Blaise Pascal, to są ateistami, albo wierzącymi w Absolut wymyślony przez siebie.

Levi nie będzie kontynuował, ponieważ dyskusja w jego pojęciu polega na rzuceniu pseudointelektualnego zwrotu wyczytanego na jakiejś stronie internetowej oraz na zniknięciu z tematu, by prostaczkowie mogli we własnym zakresie dochodzić, co tez on miał na myśli.

Gość popieram autoraa
z tym, ze kazdy o sobie zawsze bedzie mysiał ze jest inteligentny. :o juz sie pojawily wpisy "ja jestem inteligentna i wierzaca" mhm ta jasne 🖐️ boga nie ma !