Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka zosieńki

Osoby z tężyczką proszę o kontakt

Polecane posty

Gość mamuśka zosieńki

Witam. Szukam kogoś u kogo występuję tężyczka. Chciałabym się czegoś więcej o tej chorobie dowiedzieć, czytam w internecie różne artykuły ale dla mnie to za mało. Wiem że powinnam jak najszybciej skontaktować się z endokrynologiem ale termin mam dopiero na koniec grudnia. Nie wiem czy mogę tak długo czekać. Proszę o kontakt z kim bym mogła na ten temat porozmawiać. Moje gg 8998110

Gość mamuśka zosieńki
Czy ja sama na tej kafeteii mam te przypadłość niestety???

Gość mamuśka zosieńki
Podnoszę i dalej cierpliwie czekam na odzew:-(

Gość mamuśka zosieńki
I znowu miałam atak:-( Co robić Poradźcie, plisss!!!!!

Gość orkan
witam u mnie neurolog stwierdził tężyczkę magnezową, zrobiłam próbę tężyczkową i wyszła wybitnie dodatnia, którą dziś zanegował endokrynolog mówiąc że każda kobieta po jej zrobieniu ma taki wynik. Od 30 roku życia miałam różne dziwne ataki po których lądowałam w szpitalach i ogólnie mówiono że mam silną nerwicę a potem SM. Zalecano mi psychiatrę, który z kolei stwierdził, że moje objawy nie mają podłoża psychicznego czyli jestem zdrowa psychicznie. po 15 latach zachorowałam bardzo ciężko; różne objawy neurologiczne- mrowienia, drętwienia, byłam strasznie słaba i nie mogłam pracować, miałam straszne bóle głowy, omdlenia, silne poty, problemy z głosem i uszami, wieczny katar, kołatania serca, straszne biegunki, stałam się nadpobudliwa a jestem osobą bardzo spokojną i pogodną, wyprowadzić mnie z równowagi było prawie niemożliwe, Ogólnie mówiąc miałam wrażenie że jakby mój organizm zamierał. Od pół roku metodą prób i błędów ustaliłam sobie dawkę magnezu i potasu bez wit.B6, nie mogę jeść nabiału ani preparatów wapnia bo mój stan zdrowia się wtedy pogarsza. Obecnie czuję się lepiej i wróciłam do pracy. Nie piję alkoholu ani kawy czy mocnej herbaty więc to nie miało wpływu na moje ataki, ale wrogiem jest dla mnie stres. To tyle. Zyczę ci zdrowia.