Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lyubitshka

DLACZEGO LUDZIE NIE LUBIĄ ROMÓW?

Polecane posty

Gość z romami trzeba ostrożnie
akurat miałam nieprzyjemność spotkać się z romami w niedziele... :O

Gość że tak się wtrącę
nie idiotko - nie trzeba się puszczać, żeby wiedzieć, widzieć, że ktoś patrzy na kobietę wyłącznie jak na obiekt seksualny, dziurę do zapchania :o chyba o sobie mówisz :P

cyganeczka zosia - wolałabym zostac starą panną niż spotkac sie z cyganem :O obrzydzenie mam do was, sorrki, ale nic na to nie poradzę. kazdy ma prawo mowic co chce, a tu chyba jest na to miejsce. Kobiety jeszcze ujdą, ale facetom mowie NIE a wiem jacy jestescie bo przeciez widzę, a nie musze sie spotykac by wiedziec.. :O

wiecie co - po prostu ciemnogród . Romowie tak jak żydzi budowali nasza kulture ,NASZA POLSKĄ. bo o wozie Dzrymały nikt was nie uczył ? .co on miał , miał to co Romowie- staraja sie zachować jako swoją kulturę , tak jak my wertujemy "Pana Tadeusza" . Tak jak oni dbaja o przetrwanie tradycjii to ja zazdroszczę .

Gość że tak się wtrącę
spadam cyganeczki i nie tylko, idę puścić się ze swoim balsamem do ciała, moja skóra tego pragnie, oby nie był produkcji romskiej, bo jeszcze wyjdę na qrvę... :) P.S. nie nasza wina, że wzbudzacie strach i obawy. papa

Wierze, że są nieliczne cyganeczki, które są Ok, nie kradną itd. ale ogolnie nie mam dobrego zdania. chciałabym kiedys usłyszec o Was dobre słowo, może zmieniłabym stosunek, bo jak na razie jesteście jedynymi, których nie trawię :O Kiedys nawet na studiach rozmawialismy z wykladowcą na ten temat.." czy chcialabys aby Twoje dziecko przyjaźnilo się z dzieckiem romskim?" Wiele osob powiedziało, że w sumie nia miałoby nic przeciwko, że ludzie jak ludzie, ale mimo to mają obawy, nie wiedzą czego mogą sie spodziewać i raczej by nie ryzykowali..

ludzie generalizuja i niesprawiedliwie oceniaja ksiazke po okladce...;( ehhh...mogłam sie spodziewac. ja w kazdym razie jestem dumna z tego ze jestem Polka i Romka fifty fifty :D

Gość Maryjetta.
Cyganki dlatego chodza w dlugich kieckach bo pod nimi maja kolejna warstwe z kieszeniami,i na zewnetrznej kiecce maja zrobione specjalne dziury tak zakamuflowane ze normalnie to nie widac. I jak wejda do sklepu to polowa towaru pod kiecka

Żebym nie był gołosłowny, że cyganie to brudasy zobaczcie sobie zdjęcia z romskiego osiedla na Słowacji. http://www.google.pl/search?hl=pl&q=koszyce%20lunik%20ix&gs_sm=e&gs_upl=664l3220l0l12l11l0l3l3l0l203l1145l1.6.1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1247&bih=851&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi

nie masz za co przepraszac Jankesa, po prostu nie spodziewalam sie az tylu niepochlebnych opinii... coz.

Gość Maryjetta.
Nie przesadzam. Widzialam na wlasne oczy jak cyganka chowala cos w sklepie do tej 'dziury' w kiecce. Innym razem jak szlam na podworku przede mna byla cyganka. Wial silny wiatr i widzialam co miala pod kiecka - druga warstwe z kieszeniami. Teraz juz wiem jak kradna

Gość Maryjetta.
Skoro sa tu cyganki to mam pytanie : czemu macie takie tluste wlosy i jeden rodzaj fryzury? Taka moda czy jak?

Gość szafirowy kamyczek
jankesa - nie przezywaj, dobre? :classic_cool:

To ciekawe skąd macie kasę,? Ani kurwa nie pracujecie, wasze dzieci nie chodzą do szkół . Żerujecie na naszym kraju.

do Maryjetta- tluste wlosy moze kazdy miec, niezaleznie od tego czy jest Romem, Polakiem czy Amerykaninem!

Gość pan_parzystokopytny
Cyganie są bardzo pracowici, czyści uczciwi i zadbani.

marceli havranek- napisalam wczesniej- ja pracuje i studiuje. pracuje bo musze miec pieniadze na studia. nikt za darmo mi nie da. (wbrew opiniom tutaj)

Gość pan_parzystokopytny
żartowałem

Gość szafirowy kamyczek
pan_parzystkopytny bardzo dobry zarcik, udał ci sie

nie lubia, bo kojarza im sie z zebrzacymi dzieciakami, ktore jak im nie dasz jalmuzny cie opluwaja, albo starymi dziadami poslubiajacymi male dziewczynki ale w rumunii tak samo nie lubia romow (tych "tradycyjnie" :D zyjacych) i maja do nich takie samo podejscie jak polacy, czy kazda inna nacja z krajow gdzie pojawili sie romowie

lyubitshka w moim mieście na 976 dzieci romskich, jedno uczęszcza do szkoły. Kurwa całe szczęscie, że was stąd przesiedlają.