Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lyubitshka

DLACZEGO LUDZIE NIE LUBIĄ ROMÓW?

Polecane posty

lyubitshka, pytasz dlaczego ludzie nie lubia, a nie co myslimy o romach, wiec nie stekaj :P a cyganie nie rowna sie romowie, tak na marginesie

polski uczepili? w polsce to jest ich malo :D

Gość z tego samego...
...powodu, dla ktorego nie lubia: -muzulmanow: bo stara prawda powiada ze to terrorysci i bija zony -zydow: bo stara prawda powiada ze za bardzo kombinuja i jedynym ich zyciowym celem jest zagarniecie wszystkich pieniedzy swiata - wlascicieli BMW, bo stara prawda powiada ze to buraki i stwarzaja ryzyko w ruchu drogowym - srok, bo stara prawda powiada ze potrafia ukrasc piercionek albo medalik z Najswietsza Panienka ...a na temat Romow, stara prawda powiada, ze nic im sie nie chce w zyciu robic ale dorobic sie chca zerujac na innych. I jak to z kazda stara prawda, nalezy ja traktowac z przymrozeniem oka. Ale tylko z przymrozeniem.......

Może ktoś powiedzieć że powielę stereotyp, ale ja również z autopsji mogę powiedzieć że to złodzieje bo mnie cyganki trzykrotnie okradły. No i widziałem jak okradają innych. To oczywiste że wszyscy tacy nie są, ale na opinię większość sobie zapracowała.

Gość zakręć mną
W mojej okolicy jest miejscowość, gdzie mieszka wielu cygan. Gdy 1 raz tam przejezdżałam oczy wyskoczyły mi z orbit ! Domy jak małe pałace, a obok najnowsze auta !! I skąd oni na to kase nie mają ?? Nigdy nie widziałam zeby jakis cygan gdziekolwiek pracowal :O wiec powiedzcie mi skad macie na to wszystko??? :O jakos nigdy nie checie dać na to odp tylko sie migacie... :O

Gość W bloku obok mieszka
Rom. Był ożeniony z Polką i ma dwoje dzieci. Ona umarła parę lat temu z powodu błędu przy przyjmowaniu lekarstw nasercowych. Rom pracuje, utrzymuje dzieci, zachowuje się normalnie, kulturalnie, nigdy nie widziałem go pijanego. Opinię tez ma bardzo dobrą. I pewnie z tego powodu, inni Romowie nie utrzymują z nim kontaktów:O

Gość zakręć mną
No tak, przecież są i dobrzy romowie. Troche bez sensu to jest... bo pewnie są wyjatki, ludzie którzy sa naprawdę OK.. ale stereotypy są okropne. Jeden cierpi za resztę . Moim zdaniem nalezy każdego z osobna lepiej poznac, a dopiero pozniej ocenic czy jest w porzadku czy tez nie.

Gość Precz z nimi
Nie cierpie ich . Pragne aby sie nareście wynieśli z naszej ojczyzny . To są wrzody na zdrowym ciele naszej polski. Jeźdze duzo po polsce i każdy z nich jest taki sam !!!! Złodziej i bandyta !!!. KIedys jakis mały cygan rom ( jeden ***** ) podszedl do mnie i kolegi i powiedział jak mu nie dam 2 złote to nam wyje***. Odmówiliśmy , wzioł kija u mnie uderzył kiedy złapałem go i obezwładniłem podleciało jego starsze rodzenstwo. Wtedy się zdenerwowaliśmy jak zaczeli nas bić i skończył się dzień dziecka . Szybko z nimi poszło. We dwóch załatwiliśmy sześciu ( 14-19 latków) . Zapewne nas po pamietali hehe ;D.Potem przyjechała policja i jeszcze od nich dostali pałami Nieroby obsrane !!!!!!!! W dupach im się poprzewracało. Jak można się cieszyc Won z polski !!!!!!!!!!!!!!!!

Gość fj huewf
Ja nie lubię romów, bo miałam ich w sąsiedztwie, i to parę rodzin, co jedna to gorsza. Każdy kto mieszkał w ich sąsiedztwie, to zrozumie. Wieczne krzyki, wrzaski bo oni się komunikować normalnie nie potrafią. Zwrócić im uwagę nie można, bo zaraz rzucają się do bicia i lecą wyzwiska. Nic do nich nie miałam, dopóki koło mnie nie zamieszkali. To co oni wyprawiają przechodzi ludzkie pojęcie. Jak jest lato zalegają pod oknami, na składanych stołeczkach i "rajzują" od rana do późnych godzin nocnych. Co gorsza, zjeżdżają sie do nich inni cyganie (bo sa rodzinni i towarzyscy) i wtedy spokoju dopiero nie ma. Okna nie otworzysz, nie położysz się, nie obejrzysz spokojnie tv. Nie, nie lubię Cyganów, choć wcześniej miałam do nich całkiem inny stosunek

Gość fj huewf
I jeszcze jedna z nimi sytuacja. Ktoś pomysli że to prowo, ale jest to niestety prawda. Mieszkała kiedyś koło mnie rodzina cyganów, która miała pewny rytuał. Mianowicie co niedzielę rano, zwlekali skądś nie wiadomo skąd żywe kury. Kury te zwozili w workach, które zabijali. Gdakania tych kur nie idzie zapomnieć, tak jak widoku biegających kur bez łba. Potem - rytuał oskubywania, robiły to cyganki które siedziały w kółeczku. I tak je potrafiły obrabiać do wieczora, bo ilość tych kur bywała spora. I rzecz działa się - UWAGA - w centrum miasta wojewódzkiego Już koło mnie nie mieszkają, dzięki Bogu

Gość Precz z nimi
Nie jestem rasistą , ale jeżeli chodzi o tych brudasów to won z polski. Oni żyją z naszych podatków . Nieroby i narkomani !!!! Ormo i Zomo by im dupy przetrzepało to była jedyna zaleta tego okresu.

Gość Precz z nimi
Jak można być dumnym z bycia romem czy cyganem hahaha .