Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madelkunia22

Czy to ciąża??.

Polecane posty

Gość Madelkunia22

Witam :). Widzę tutaj dużo kobiet starających się o dziecko. Ja jestem jedną z nich:). Wiem ,że ten temat już nudzi poniektóre osoby ,ale ja na prawdę potrzebuję odpowiedzi najlepiej od jakiejś świerzej mamusi:). Ja z mężem staramy się o dziecko okres miałam 21 Maja teraz powinnam dostać 22 Czerwca. Patrzałam na dni płodne i tak właśnie się kochaliśmy. Czasem nawet nie patrzeliśmy i po prostu kochaliśmy się bo mieliśmy ochotę:). Ja na prawdę znam swoje ciało i nigdy z nim się takie rzeczy nie działy jak teraz : boli mnie głowa ,chce mi się spać , mam twardy brzuch kłuje mnie strasznie brzuch na dole a w szczególności w nocy daje mi się we znaki jak by mi ktoś szpilkami kuł w dół brzucha. Chodzę siku dość często ,dużo jem aż dziwne bo nigdy tak dużo nie jadłam potrafię zjeść słodkie a zaraz coś na ciepło... Mam nadzieję ,że Nam się udało:). A dodam ,że pierwszy raz zdecydowaliśmy się na dzidzię:). Czekam na odpowiedzi:). Pozdrawiam :*

Gość aaa dlaaaaczego
siku chodzi sie czesto w końcu ciąży a nie na początku!!!!!!!!! zrozumcie wreszcie

Gość mi to wygląda...!!!
na objawy malarii!!!!!!!!!!!!! idiotki, szkoda że ruchów jeszcze nie czujesz!

nieprawda, ja biegalam po 10 razy dziennie i 3 razy w nocy przez 2 i 3 miesiac, nie wiem od czego to uzaleznione, ale na pewno bylo skutkiem ciazy .

21 maja miałas a teraz miałas dostac 22 czerwca cos ci się chyba pomyliło tak co mc sobie dodajesz 1 dzień?

Gość aaa dlaaaaczego
byc może, ale kto ma wiedzieć tu czy autorka jest w ciąży?? bedzie czas że się okaże

Gość zrób test albo
idz do lekarza... ja np. czułam sie normalnie

Gość aaa dlaaaaczego
21 maja miałas a teraz miałas dostac 22 czerwca cos ci się chyba pomyliło tak co mc sobie dodajesz 1 dzień? a tobie o co chodzi? może ma cykle długie, na jakiej podstawie uważasz ze co miesiąc sobie dodaje?

Gość Pseudonimjakiś
Autorko, po objawach przed planowanym okresem nie możesz nic określić. Ja starając się o dziecko miałam też kilka razy inne objawy niż zawsze w cyklu, a ciąży nie było.A jak naprawdę zaszłam w ciążę, nie czułam nic, czułam się zwyczajnie, jak przed okresem. Tak że nie cuduj i nie wymyślaj ciąży po objawach, bo objawy o niczym nie świadczą. Jedyne co może Ci potwierdzić, czy się udało, to brak okresu, pozytywny test i potwierdzenie ciąży u ginekologa. A teraz to jedynie czcze gdybanie bez sensu.

zachcianki to tez nie w pierwszym miesiacu.... twardy brzuch moze byc oznaka zapalenia wyrostka... mozesz miec chory pecherz dlatego latasz siusiu a poza tym jest cos takiego jak test ciazowy ktory najlepiej zrobic w dniu spdziewanej miesiaczki a najlepiej tydzien po spdziewanej miesiaczce. Mozna zrobic z krwi beta hcg ... Domniemywanie i doszukiwanie sie w swoim organizmie oznak ciazy doprowdzic moze do duzego rozczarowania... Jak sie uda to bedziesz wiedziec ze sie udalo a nie szukac oznak ciazy

Gość szpilki w dole brzucha?
wątpię żeby to był objaw ciąży. czekaj na termin miesiączki i jak jej nie będzie testuj albo idź na badanie krwi betaHCG - wykrywa obecność ciąży w kilka dni po zapłodnieniu. Bez skierowania kosztuje ok 45 zł

jakoś tak dziwnie według mnie powinno się 2-3 dni odejmować raczej a nie dodawać zdaje mi się

Gość miriam123.79
Witam, wiem, że może nie na temat, ale polecam ciekawą stronę , której tematem jest życie po życiu : http://smierc-zycie.com Polecam

Gość aaa dlaaaaczego
zachcianki to tez nie w pierwszym miesiacu.... a ja miałam właśnie w pierwszym - jak jeszcze nie wiedziałam. Duży apetyt. Przyłapałam się na jedzeniu chipsów z sałatką warzywną

Gość aaa dlaaaaczego
jakoś tak dziwnie według mnie powinno się 2-3 dni odejmować raczej a nie dodawać zdaje mi się ale co odejmować? o czym ty piszesz kobieto???

o dniach piszę np.jak miała 21 maja okres to następny raczej 19-18 czerwiec powinna dostać

Gość aaa dlaaaaczego
a skąd wiesz durnoto jaki ona ma długi cykl. bredzisz

Gość Madelkunia22
Nie dodaje sobie dni mam długie cykle .... Macie racje nie będę panikowała poczekam jeszcze tydzień i zrobię test:). Pozdrawiam !

Gość aaa dlaaaaczego
test najlepiej rozwiąże wątpliwości, trzymam kciuki

Gość aaa dlaaaaczego
campari ile ty masz lat? bo zdaje sie że wogóle nie rozumiesz na czym polega cykl miesiączkowy u kobiety!!

Ja też nie miałam zadnych zachcianek w pierwszym miesiącu, zadnych częstych wizyt w ubikacji, a mdłości przyszły gdzieś w drugim i to bardzo sporadyczne. Wiem, że teraz jestem mądrzejsza o jedną ciąże, ale śmiać mi się chce kiedy dziewczyny piszą, że w pierwszym czy drugim miesiącu latają co chwila do ubikacji. I nie piszę tego złośliwie;) Ale niech poczekają na 9ty miesiąc. To dopiero istny maraton. W nocy wstawałąm średnio co 30-60 min;)

do aaa dlaaaaczego: Widzę, że masz się za eksperta. Ale to Ty sobie zapamiętaj- na początku ciąży też chodzi się częściej do wc. Nie z powodu nacisku na pęcherz-bo takiego jeszcze oczywiście nie ma, ale z powodu zmian hormonalnych. A po drugie- chyba dziewczyna wie jakiej długości ma cykle-zejdźcie z niej.

Gość aaa dlaaaaczego
kiniasul - doczytaj do konca a następnie przeproś bo akurat do autorki nic nie mam

Ale wy zaraz musicie wszystkie babki w ciąży do jednego wora wsadzić. Naczytały się, a pojęcia nie mają. Nie sika się często na początku ciąży?! Ja latałam bez przerwy! Zachcianki nie w pierwszym miesiącu? Wpierdalałam kapustę kiszoną jak nawet jeszcze nie wiedziałam, że w ciąży jestem (a dowiedziałam się pod koniec pierwszego miesiąca)! I nie mówię, że każda tak musi mieć. U każdej kobiety są inne objawy, więc przestańcie chrzanić, że w na początku ciąży nie jest tak, a jest tak. Autorko musisz zrobić test, tylko wtedy będziesz pewna. Ale życzę Ci, żeby Ci się udało:)

campari Ale tu nei chodzi o to, jak kto liczy, tylko o to, że autorka ma dłuższe cykle niż 28 dni i choćby skały srały, to nie wyjdzie jej 18-19 czerwiec na następną miesiączkę. Też mam cykle 30-31 dni więc wiem.

Gość aaa dlaaaaczego
nie każdy miesiąc ma 30 dni....