Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzidzia21

zapraszam staraczki o dzidzie ;)

Polecane posty

czy któras z Was zrobiła popołudniu test i wyszedł pozytywny?

🖐️ Rossi zdaje sie ze lepiej poczekac do rana bedzie wiarygodniej chociaz pewnie sie juz niecierpliwisz co?🖐️

Gość dzidzia21
ja robilam po poludniu i mi wyszedl negatywny i zaraz po tym dostalam @. poczekaj do jutra i rob :P

Gość dzidzia21
mnie boli dzisiaj brzuch wiec jutro na 100% bedzie @ :(

dziewczyny spóznia mi sie @ juz drugi dzien.Test zrobiłam rano i wyszła druga kreska strasznie blada ledwo widoczna.Nie wiem co myslec i czy zrobic jutro rano nastepny test?

Gość dzidzia21
poczekaj ze 2 dni moze. ja jeszcze nie mam @. ale mnie brzuch boli wiec sie juz nie łudzę.

Gość dzidzia21
nie mam pojecia, bo nigdy tak nie mialam. zrob jeszcze jeden,albo po prostu idz do lekarza.

witam, mam takie trochę głupie pytanie... otóż mam pco więc muszę brać tabletki(biorę anty.)ostatnio strasznie często mam wzdęcia boli mnie brzuch trochę wymiotowałam boję się że mogę być w ciąży jestem teraz w trakcie przerwy 7 dniowej od tabletek niedługo mi się ona kończy i muszę znowu brać tabletki boję się że jeżeli ewentualnie jestem w ciąży to mogę zrobić coś złego dla dziecka biorąc te tabletki... dosyć często sie kochamy nie wiem czy nie jest za wcześnie na zrobienie testu... a i mierzyłam teraz temp i jest ok... Jak myślicie co mam zrobić??

Gość dzidzia21
Jezu ja nie mam pojecia, ale jak bierzesz tabletki to chyba nie bardzo o ciąże, chociaz ktos tam kiedys w odleglej przeszlosci mi mowil ( nie wiem czy nie moj gin.) ze niektore kobietki maja taka plodnosc ze nawet tabletki nie pomagają haha,ale nie wiem czy to prawda ;P

no właśnie ja też nie wiem.... chociaż szczerze mówiąc chciała bym mieć dzidzie :)a boję się że mogę jej zaszkodzić ewentualnie jeżeli jestem w ciąży....

Gość dzidzia21
ogolnie jak sie ma jakis problem typu,mdłości, wymioty etc. to sie idzie do lekarza. mi nie bardzo sie podobaja gin. ale chodze jak musze .

Witajcie Dziewczęta, i ja zaczęłam starania - póki co 3 cykl. Kiedyś miałam PCO, teraz mam tylko kilka pecherzykow i hormony w normie. 3 miesiace temu przestalam brac po roku Yasmin. Bylam ostatnio u lekarza dowiedziec sie, czy mam zielone swiatlo w staraniach i powiedzial, ze jezeli do pazdzienrika nei zajde w ciaze, to bedziemy musieli sie powoli zaczac wspomagac w staraniach, bo nie ma sensu dluzej czekac. trzymajmy za siebie kciuki :)

Gość zdziiwiona
dzidzia!!! po co do lekarza w tak wczesnej ciazy??? strata czasu, a i lekarz pomysli, ze w szkole spala. lekarz wykryje dopiero ok 6 tygodniowa ciaza, wczesniej nie da rady! jesli chcesz byc pewna, wowczas zrob badanie hcg w labolatorium, ale nigdy do lekarza, bo tylko wstydu sie najesz,. ze tego nie wiesz!

Gość dzidzia21
ja nie wiem nic na ten temat, bo kazdy pisze inaczej, narazie poczekam jeszcze ze 3 dni , a pozniej na badania , masz racje :) dziekuje

edyta - jeśli brałaś tabletki regularnie, nie bralaś leków które mogą im zaszkodzic itp. to raczej w ciąży nie jesteś, zaczekaj z tydzień i zrób test ciążowy, a krwawienie z odstawienia dostałaś? nawet jeśli zaszłaś w ciążę to tabletki nie zaszkodzą dziecku, w nich są przecież normalne hormony występujące w organizmie kobiety - estrogen i progesteron, tabletki nie zaszkodzą ciąży,a wręcz będą ją podtrzymywać (dlatego pytam czy masz krwawienie z odstawienia bo jak zaszłaś w ciążę to ono sie zatrzyma żeby dziecku sie nic nie stało)

Dzieki ale jakos niedowierzam.Popołudniu zrobie drugi test i 3 jutroi rano zebym była pewna roznych firm

Kochana najlepsza w tym wypadku będzie beta, ale poszukam Ci tutaj na innym topiku dziewczyny wrzucały zdjęcia testów i faktycznie ciąża była. Poczekaj bo trochę peniwe mi zejdzie

To teraz tak z innej beczki napisz ile się staracie i czym sobie "pomagacie"? tzn jakieś tabletki ziółka czy coś?

pierwszy cykl bez zadnych wspomagań, awet kwasu foliowego nie biore