Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bazinka

Kto ma rację? Ja czy mój chłopak? Kłótnia prze teściową.

Polecane posty

Byłam dziś na obiedzie u mojego chłopaka (on mieszka z mamą w 2-pokojowym mieszkaniu) i jego mamusia zaczęła rozmowę,że skoro ja jestem starsza i już się nie uczę, to powinnam poważnie pomyśleć o zakupie mieszkania! A co to, ja niańka jestem? Nie chcę się jeszcze pakować w żadne kredyty! Mój chłopak niestety przyznał jej rację. "Powinnam być poważna i myśleć o przyszłości" A czemu tylko ja? No i jego matka nalega na ślub, a my dopiero 14 miesięcy jesteśmy razem, to chyba przesada, żeby pakować się w kredyty na mieszkanie i ślub? Przecież to na mnie spadłby obowiązek utrzymywania go przez czas jego nauki! On się na mnie obraził i kazał mi przemyśleć wszystko.

Gość ULUALAUALAA
ojoj , co to za synek mamusi, współczuję, to niech on sobie przemysli, dopóki obydwoje nie bedziecie pracowac to niech zapomni o kupowaniu mieszkania

Gość Grzegorz Kleszcz
chłoptaś ma 19 lat i myśli o ślubie? :O a mamusia rozwódka?? ojca w domu nie ma?

Gość milki neste
ile on ma lat ile ty???

Wstyd się przyznać, ale ojciec w więzieniu siedzi :( Więc wiadomo, z finansami u nich krucho, ale to chyba nie jest powód, żeby miała go utrzymywać... Jego matce przede wszystkim spieszy się do ślubu, on po prostu dał jej się przekonać i sam zaczął nalegać, wmówiła mu pewnie, że to zmieni jego życie na jakieś usłane różami :O

Gość milki neste
jestes z kolesiem ktory ma 19 lat a ty 26? aha ciekawe podejscie matki nie pakowalabym sie w takie cos pozatym chlopak ma rece niech tez zarobi

Gość milki neste
moze on mysli ze bedziesz go utrzymywac?

Gość Złota_Lilia90
Jesteś od niego 13 lat starsza??? Mama akceptuje wasz związek i wręcz nalega na ślub? To bardzo dziwne. Co cię trzyma przy takim dzieciaku? Łączy was coś poza seksem? ;P I on chce się z tobą żenić w tym wieku? Zwykle młodzi chłopacy nie myślą o takich sprawach, boją się tego.

Gość milki neste
naucz sie liczyc matma si klania 7 lat masakra co zaludzie

Wiem, że dzieli nas spora różnica , ale się kochamy ... Od 14-tu miesięcy jesteśmy razem i rozumiemy się, ale ostatnio stał się naTarczywy ... Gdzie ja pisałam, że jjestem starsza 13 lat :O Tak właśnie chyba myśli, bo on teraz studia dopiero będzie zaczynał (dzienne).

Ale ja nie kumam, jak facet ma 25 i kobieta 18 to wszystko ok jak to on ma mieszkanie i utrzymuje laskę podczas studiów, a jak odwrotnie to już koniec świata. Ja nie mówię, że w obu przypadkach jest ok, ale wkurza mnie takie rozdzielanie

ja na Twoim miejscu na pewno bym nie pakowała się w kredyty, ha , ha, Ty masz brac kredyt, na siebie, Ty go spłacać, a może mieszkanie bedzie wspólne bo wspólnota w małżeństwie... Kredyt to odpowiedzialność, ludzie, którzy oboje w związku pracują też kredytów nie biorą bo się boją, a Ty SAMA masz brac kredyt? nawet jak Cię stac i chcesz to weź, ale po co od razu już ślub, on ma dopiero 19 lat, wg mnie za młody jest... Matka pewnie chce się go z domu pozbyć, byś Ty go na utrzymanie wzięła :-)

Kornelk_a Właśnie, przecież po ślubie to mieszkanie by było wspólne,a wiadomo, że to różnie w życiu. Jakbym się uparła, to mogłabym wziąć kredyt, ale nie chce się jeszcze w to pakować. On jest dojrzały jak na swój wiek, bo nie miał łatwego życia, ale żeby już ślub itp bez przesady

Gość milki neste
tez uwazam ze matka pomyslala ze sie go pozbedzie i obowiazekspadnie na Ciebie , no niestety bym sie zastanowila , A w jakim sensie stal sie natarczywy?

No natarczywy w sensie rozmawiamy normalnie, a on nagle zagaduje na ten temat i mnie męczy ... no i dzisiaj ten temat matka jego poruszyła i kłótnia na amen ... No tak, ale jakbyśmy brali ślub, to potem mieszkanie na pół, a o mieszkaniu chcę pomyśleć za kilka lat dopiero, odłożyć sobie pierw trochę itp ..

Gość sratatatatat
Ale ty głupia jesteś, stara baba i czepia sie młodego chłopaka, pedofilka i tyle WSTYD jak cholera

Gość no normalnie chyba
to oszust matrymonialny ,najpierw cie zepsuł ateraz chce okraść ?

Gość atakwogoleee
A nie wydaje ci się, że mieszkanie mu się należy za to, że rucha stare pruchno?????????????????????????????????????????

Gość yttttttttt
a ten kamilek to mature chociaż ma ? :classic_cool:

sratatatatat Pedofilia to obcowanie płciowe z małoletnimi poniżej 15-tego r. życia idiotko 🖐️ Najpierw się doucz, a potem wypowiadaj :classic_cool: W takim razie pełno pedofilów chodzi po ulicach , bo pełno jest par ona 20 on 20parę 🖐️ czy to wg ciebie działa tylko w 1 stronę kretynko ytttttttt Ma maturę, i to dobrze zdaną :D🖐️

Też uważam, że lepiej coś odłożyć na M i nie brac dużego kredytu, bynajmniej nie na całość, bo życie się różnie układa, nawet nie wiadomo czy kogoś stac będzie za jakiś czas na raty kredytu itp. Wg mnie dobrze myślisz. Poza tym ślub i wspólnota, Ty go utrzymywać,,, Owszem tak mogłoby być, ale czasowo, czy jakby kredyt nam Tobą nie wisiał... Może jak tak jego mama nalega na ślub to zaproponuj, że OK, że u niej pomieszkacie w 1 pokoju (skoro ma 2 pokoje) jakiś czas, np 2-3 lata, przez ten czas trochę odłożycie... Poza tym jakby dziecko Wam się urodziło to jak dałabyś radę pracować i siedzieć z dzieckiem, z czego byście żyli skoro on nie pracuje, zamierza chyba się uczyć... Pomyśl, że w takiej sytuacji nie dałabyś rady pracować, co za tym idzie pensji by nie było, więc z czego płacić raty... Kreyt na M to na kilkanaście lat a nie na rok, dwa... Jak on i mamusia będą mówić o ślubie itp to mów, że tak, że M też masz w planach ale by u niej zamieszkać najpierw, gwarantuje, że nie będzie Was u siebie chciała :-)

Gość yttttttttt
:classic_cool: a przed 18 zdążył już zaruchać?

Kornelk_a Właśnie, tak najlepiej, odłożyć trochę kasy, mieć jakąś podstawę i do tego dobrać kredyt, a nie tak całość brać i co mam sama spłacać przez najbliższe 5 lat, skoro on chce sobie na dziennych studiować... A z mamusią, to Ci powiem, że niewiadomo, pewnie byłaby chętna na moje dokładanie się do rachunków i sprzątanie mieszkania (ona zbytnio się nie przejmuje porządkiem;)) A z ciążą, to masz rację, ale w takim wypadku to już bysmy zamieszkali u moich rodziców, więcej miejsca i w ogóle, no ale on wtedy to by musiał się na zaoczne studia przenieść, żebym nie miała dwójki dzieci w sumie na głowie ;)

Gość atakwogoleee
Nie bulwersuj się stara purchawo przecież to jest dziecko w porównaniu do ciebie.