Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meeeeerrrrida

kto oddal dziecko do adopcj

Polecane posty

Gość meeeeerrrrida

i nie zaluje

Gość złóż w mopsie wniosek o ustale
nie wiem czy kogoś takiego znajdziesz, mam koleżankę ona oddała dziecko z biedy, wie że dobrze zrobiła bo nie była by w stanie zapewnić dziecku nawet pieluchy a co dopiero mówić o większych potrzebach. ale mówi że nie ma dnia żeby się nie zastanawiała co z nim, jak wygląda itd, i czy jednak nie dała by rady wychować . to bardzo trudna decyzja, bardzo

Ja mam znajomą, która oddała. Miała 17 lat i jeszcze jedno dziecko roczne. Miała możliwość, żeby nie oddawać, ale z niej nie skorzystała. Czy teraz tego żałuje? Myślę, że czasem zastanawia się nad losem swojego dziecka, ale nie wiem, czy żałuje.

Gość meeeeerrrrida
bo ja jestem w ciazy i wlasnie spowodu braku kasy musze oddac

To Twoja decyzja i na pewno bardzo ciężka. A gdyby było Cię stać na wychowywanie dziecka to zatrzymałabyś je? I co właściwie masz na myśli pisząc "brak kasy"?

Gość meeeeerrrrida
zalezy mi na tym dziecku strasznie ale nie stac mnie na nie zadnej pracy a rodzina ma mnie i dziecko w dupie

Gość meeeeerrrrida
ojciec nie chce dziecka uciekl z kraju na mieszkanie ze by dostac zadnych szans

jeśli zależy Ci na dziecku, walcz o nie. Są domy samotnych matek, opieka społeczna, pozwij ojca dziecka o alimenty. To nie będzie łatwe, ale innym się udało. Na pewno rodzina Ci nie pomoże? A ojciec dziecka?

Gość meeeeerrrrida
nie rodzina jest przeciw mnie

to, że go nie chce, nie oznacza że nie będzie ponosił odpowiedzialności finansowej. Zastanów się jeszcze, a jeżeli adopcja to Twoja ostateczna decyzja, to życzę powodzenia dziecku w nowej rodzinie i Tobie, bo podjęłaś trudną decyzję.

Gość meeeeerrrrida
gdybym dostala mieszkanie to bylo by lzej. w domach samotnej matki mozna mieszkac rok

Gość meeeeerrrrida
codziennie mysle o dziecku ile razy plakalam to najtrudniejsza decyzja w moim zyciu

A ojciec dziecka? To co że uciekł, ale chyba można go 'dopaść" :) niech płaci alimenty!!

dostała, tzn skąd? i za co utrzymałabyś mieszkanie, skoro nie masz pracy? z tego, co wiem, w domach samotnej matki starają się pomagać kobietom w znalezieniu pracy, by po opuszczeniu dsm mogły same utrzymać siebie i dziecko. A w którym miesiącu jesteś?

Piszesz że rodzina jest przeciwko Tobie, ale moze jak zobaczą dziecko to wszystko się zmieni? Często tak bywa. Jeżeli kochasz to dziecko i go pragniesz to rób wszystko żeby było z Tobą

Gość ja urodziłam
jeżeli już chcesz oddać, to chociaż znajdź rodzinę, która weźmie dziecko, czyli adopcja ze wskazaniem. nie skazuj maluszka na pobyt w domu małego dziecka :(

Gość meeeeerrrrida
zazdroszcze ci po suwaczkach widac masz meza pewnie wspanialego i dziecko jeszcze jedno w drodze musisz byc szczesliwa ;( ja trafilam na drania

A może jakiś zasiłek? Z czego teraz się utrzymujesz??

Gość katjeka
i tak jestes wielka bo zdecydowalas sie urodzic...a nie wyskrobac...

Gość meeeeerrrrida
dorabiam sobie na lewo dopoki moge cos robic

Gość meeeeerrrrida
myslalam o usunieciu ale nie potrafilabym

A byłaś w pomocy społecznej? Podowiaduj się jakie masz możliwości. Póki maluch nie będzie mial tych kilku miesięcy żeby jakoś sie utrzymać. A później znajdziesz prace. No i przede wszystkim alimenty!

Gość scarlett ile masz lat
odp proszę

Czyli zostało Ci jeszcze około 4 miesięcy na podjęcie ostatecznej decyzji. Ja poważnie zastanowiłabym się nad tym domem dla samotnych matek, po porodzie zaczęła szukać pracy, złożyła podanie o mieszkanie socjalne/ komunalne (nie znam się na tym nazewnictwie). Poszukaj w necie jakichś ośrodków wsparcia, chyba są jakieś takie przy diecezjach, no i przede wszystkim alimenty.

Gość meeeeerrrrida
strasznie sie boje kobiet z opieki one sa nerwowe u nas krzycza po ludziach

Daj spokój. Boję się kobiet z opieki? Walcz dla dziecka! A jak trzeba będzie to im nagadaj :) przecież chyba nie gryzą.