Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pateek

Mam 74 kg i noszę mini spódniczki

Polecane posty

Gość nie loguje sie, bo nie
TopSecret, Reserved, George, Newlook, RiverIsland, MissSixty _______________________________________________________ do rozmiaru 40, czasami 42 🖐️

Gość czy idę sama czy z dziećmi
O nie moje drogie, nie kłamać mi tu. Weszłam na stronę jednej z tych firm i pisze jak byk, że rozmiary 16 i 18 są "in stock" czyli na stanie. Nie kłamać!!!! Chciałybyście, zeby w każdym sklepie była cała gama rozmiarówki, to powiedzcie to sklepowym, świadomość wzrośnie, ale tak, jak pisałam - u nas szacunek i zabieganie o klienta dopiero się rodzą. Ale popatrz jeszcze raz na stronę Newlook i w Warszawie jest kilka sklepów tej marki, także nie kłamać, bo to nieładnie!

Weszłam na stronę jednej z tych firm i pisze jak byk, że rozmiary 16 i 18 są "in stock" czyli na stanie. _______________________________________________________________ za granicą :D 🖐️ tu jest Polska :classic_cool:

teraz sobie ide 🖐️

w Warszawie mieszkam, wiec nie wysuwaj mi tu argumentu z duzym miastem w lumpeksach nie lubie kupowac, bo nie umiem, chociaż czasami zagladam i szukam, nigdy nie znalazlam spodni w swoim rozmiarze ------------------------------------------------------------- Są, bo też tam byłam w Galerii Mokotów i Arkadii, wiec nie pisz, że nie ma rozmiarów. A te lumpeksy to były widać ze słabego źródła, bo u mnie są rozmiary 44, 46, moja mama szukała, więc wiem. Są ubrania w większym rozmiarze, ale Was denerwuje, że nie wyglądacie w nich tak, jak modele ze strony www. Taki los. Nie wmawiajcie innym, że nie ma rozmiarówki. Prosty przykład: http://www.newlook.com/shop/womens/dresses/wooden-bead-maxi-dress_222820173

za granicą tu jest Polska ---------- a to Ty nie umiesz kupować przez internet, nie umiesz szukać w galeriach w Polsce? To już jest szczyt lenistwa. W Polsce też są większe rozmiary, ale zapytać się, to się nie chce, bo po co narażać się na śmiech sprzedawczyni? Tak sobie myślisz pewnie. Jedna się zaśmieje, a druga poleci Ci w te pędy szukać sukienek i bluzeczek. Nie bądź leniwa. Nie pisz rzeczy wyssanych z palca i nie drocz się, bo dziecinne. Dobrze, ze siebie akcpetujesz, dbaj o zdrowie, a te rozmiary są, więc nie pisz, że nie ma. No i zamawianie przez internet wyjdzie Ci taniej, bo towar+ za przesyłkę i taniej niż w oryginalnych sklepach w Polsce - warto? Mankament - nie przymierzysz. Ale w tych sklepach, które wymieniłam są też i takie rozmiary, tyle że nie w Pcinach, tytylko w dużych miastach, ja też muszę jeździć do Gdańska, bo tu u mnie, choć miasto duże, to podaż sklepów często nędzna, choć rozmiary są. Fakt ja mam 36/38/40/42, ale z racji na mamę patrzę też na większe, więc kłamczuszku z Warszawy - po co to robisz?

No właśnie nie przymierzę, a muszę przymierzyć, bo jest duże ryzyko, że mi się łydki nie zmieszczą, już raz kupiłam, więcej nie będę, bo to pieniądze wydane w błoto. I mylisz się bardzo, bo pytam, wszędzie pytam. I chyba żyjesz w oderwaniu od rzeczywistości jeżeli uważasz, że pani ekspedientka już leci szukać mi rozmiaru dla mnie, wiedzą co mają na sklepie. I na pewno zamówią specjalnie dla mnie rozmiar z zagranicy :classic_cool: Z bluzkami i sukienkami problemu nie mam, chodzi mi tylko o spodnie, i nie mam problemu z tym, ze nie wygladam w nich jak modelka, bo akurat w dopasowanych jeansach wygladam zajebiscie w niektorych sklepach sa linie dla grubych i tam jak trafie na nowy towar to udaje mi sie kupic, bo jak koncowka kolekcji to juz jest dupa 🖐️ ja Cie nie prosilam, zebys mi wyszukiwala sklepow, gdzie moge kupic ubrania, bo jestem duza dziewczynka i umiem sobie radzic, to byla luzna uwaga dotyczaca tego jaka chujnia jest w sklepach 🖐️

Gość pateek
Good Morning America Widzę że dyskusja trwa, niektórzy jak widać są zszokowani moją wagą i dobraną garderoba:* Powiem wam tak: mam rozmiar 42, czasem nawet 44 ale dobrze się czuję w swoim ciele. Też uważam że to jest dyskryminacja osób otyłych- wszystko co dobre tylko dla szczupłych. Dość. Trzeba z tym skonczyc. Szanuje osoby odmienne ode mnie, jak dziewczyna waży 58 przy 170 to jest super laska i niech tak będzie. Ale dlaczego kobieta większa ma nosić worki żeby zakryć tuszę? Mam zadbane ciało, choć jasną karnację, dobra, mam cellulit, trudno żeby nie... Ale wyglądam dobrze w krótkiej spódnicy a jeśli ktoś ma problem natury estetycznej to trudno

No właśnie nie przymierzę, a muszę przymierzyć, bo jest duże ryzyko, że mi się łydki nie zmieszczą, już raz kupiłam, więcej nie będę, bo to pieniądze wydane w błoto. -------------------------------------- Wiem, że są sklepy xxl, ale w zwykłych sklepach też są większe rozmiary. ------------------------------------- I mylisz się bardzo, bo pytam, wszędzie pytam. I chyba żyjesz w oderwaniu od rzeczywistości jeżeli uważasz, że pani ekspedientka już leci szukać mi rozmiaru dla mnie, wiedzą co mają na sklepie. --------------------------------------- Nie czytałaś moijego wcześniejszego postu - jedna poleci, inna nie i nie chodzi tu o masę Twego ciała czy też wygląd, bo i dla chudzielca jedna poleci, a inna nie - marketing, zabieganie o klienta w Polsce jeszcze raczkują i stąd ten, kto chce mieć klientów poszuka i sprowadzi, a ten kto nie, ten tego nie zrobi. Pytałaś i mówili Ci, że nie ma szans? Zapytałaś w 1 sklepie czy w większej ilości? ------------------------------- A jeszcze jest Vero Modai mają większe rozmiary, bo i Włoszki są "większe". Tam patrzyłaś? W w Topsecret nagle nędza? To firma z Łodzi - polskiej stolicy przędzy, materiałów - zwróc się z prośbą, napisz e-maile do tych sklepów zadzwoń. ---------------------------------- Tam ghdzie ja byłam, były rozmiary, a Ty się chyba wstydzisz poytać w wielu sklepach i po jednej porażce rezygnujesz. Czy się mylę? ------------------------------------- I na pewno zamówią specjalnie dla mnie rozmiar z zagranicy Z bluzkami i sukienkami problemu nie mam, chodzi mi tylko o spodnie, i nie mam problemu z tym, ze nie wygladam w nich jak modelka, bo akurat w dopasowanych jeansach wygladam zaj**iscie -------------------------------------- idź do VeroModa, jedź do Fashion Factory, do galerii w Gdańsku, gdyni - tam jest multum. Tam teraz niemal cała Polska, która myśli samodzielnie jeździ. ----------------------------------- w niektorych sklepach sa linie dla grubych i tam jak trafie na nowy towar to udaje mi sie kupic, bo jak koncowka kolekcji to juz jest d**a --------------- tak, to prawda końcówka kolekcji, to końcówkla kolekcji i nawet mniejszych rozmiarów często nie ma. Za biedny kraj, za biedne sklepy, żeby sprowadzać masowo, ale klient, który chce i będzie chciał kupować, powinien naciskać, aby spełniono jego potrzebę. Albo schudnij, jeśli możesz. -------------------------- ja Cie nie prosilam, zebys mi wyszukiwala sklepow, gdzie moge kupic ubrania, bo jestem duza dziewczynka i umiem sobie radzic, to byla luzna uwaga dotyczaca tego jaka ch*jnia jest w sklepach -------------------------- Tak jest ch....a w sklepach, dlatego jedź do Gdyni, Gdańska i Sopotu. Tam na pewno coś znajdziesz - nie ma opcji. Jedź i szukaj! Poznań, Łódź, Warszawa, Wrocław, Lublin, Kalisz. Trochę tego jest. Ale i tak polecam Trójmiasto - ja Ci to życzliwie piszę, nie złośliwie, więc nie musisz się obnosić.

Gość pateek
I co chudzinki?? Kupiłam dziś nową spódnicę- do kolana, przyda się do pracy

Gość Wooly
Nie mieszkam w Polsce i tu mini w rozmiarze 54 w sklepie to nic dziwnego, zreszta na ulicy dziewczyny z ogromna nadwaga nosza mini. Czy mi sie to podoba? A co mi do tego, wazne, ze im sie podoba. Zycze wiecej dystansu do siebie i innych.

Gość paulokoello
O fuck

Gość ajtpmwgp
.

Gość a man
Powiem tylko od siebie jako mężczyzna, że gdybym miał wybierać między brzydkim, chudym maszkaronem a łądna, nieco zaokrągloną kobietą, to wybrałbym tę drugą a na pierwszą nawet bym nie spojrzał, bo nie lubię spać z workiem grzechoczących kości a brzydkiej gęby zasłaniac gazetą bo inaczej mi opada. A ubierać się laska może jak jej się podoba.

Gość pateek
No właśnie. Kiedy w Polsce nadejdzie era grubasków? Trochę tolerancji dla odmienności!!!

Gość co wam do tego czy laska
jest chuda czy gruba na tym polega dojrzałość i brak kompleksow, że zakładamy to, na co mamy ochotę. To nastolatki maja kompleksy brzydkich nóg (wiec nośmy tylko długie spodnie) czy czegoś tam innego i to zakrywają. Jak jest 30 stopni to grubas mimo wszystko ma nałożyć kombinezon żeby cie nie urazić? to jest indywidualna sprawa. sama mam z 5-10kg nadwagi, głównie w nogach ale zakładam co mi sie podoba (mini akurat nie, bo mi sie wydaje, że jak sie lekko pochyle albo usiade to bedzie cos widać :P )

Gość fankaMiniówekk
ja mam 72 kg i te noszę obcisłę mini, możecie się śmiać, ale nieraz czuję męskie spojrzenia na sobie;) miłe to jest;)

Gość inka333
a ja mam 61 kg (przy wzroście 170)i mam kompleks na punkcie no - nie zakładam mini bo wydaje mi się że mam za grube uda i cellulit

Gość leczenie kompleksów poprzez ub
ooo tak akceptuj siebie żryj i paś się,ludzie ogarnijcie się,nadwaga nie bierze się z powietrza,ale zawsze wygodniej kupić znowu szersze spodnie niż coś z tym zrobić,to jest lenistwo i pozerstwo,każdy grubas mówi,kocham siebie i akceptuję,a co ma powiedzieć,a może ci ludzie którzy się za tobą oglądają nie mają zamiaru cię podziwiać,taki widok szokuje,a potem sapanie bo 1 piętro to jakby pokonać maraton,potem cukrzyca,nadciśnienie,bezpłodność,ale przecież akceptujecie siebie bez zastrzeżeń,to chore,ciężko ruszyć tłuste fałdy i schudnąć,lepiej zjeść kolejnego batonika ,

Gość Lut23
AHa pasztecie