Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEBAWEM NARZECZONY

Pomocy!!! - PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY......

Polecane posty

Gość ja mam rozmiar 11
i nawet mnie maz kiedys po 5 latach malzenstwa zaksoczyl przyszedl z zakupow i wyciagnal jakies spodenki a la chlopiec z gimnazjum i sandalki a ja mialam go za eleganta i bylam po takim czasie zszokowana w zyciu bym na to nie wpada ze on moze cos takiego sobie kupic wiec jak widac w ciagu swojeog caleog zycia gust tez sie ludziom zmienia wiec tym bardziej nienormalne zbey 2 osoba znala gust parnetra bezblednie

Gość ja mam rozmiar 11
prezent ma sie przedewszysktim podobac osobie obdarowanej w 10000 % i prezentem moze byc dla meza cos co mu sie b podoba ale on nie chec nadwyrezac domowego budzetu bo woli zbeym ja kupila sobie sukienke wtedy ja rezygnuje z sukienki i kupuje mezowi to czego on tak bardzo chcial i to jest [rezent zaskoczenie i szczescie ze ktos dodtal to o czym marzyl i przeprasam bardzo ale jasne mozna isc do sklepu byc przekonanym ze sie zna gust swojej kobiety kkroj sukienki kolor po czym ona odpakowuje prezent cieszy ale ale w glebi duszy marudzi w duchu ze sama by tego nie kupila bo np material jej nie odpowiada

Ja sie zgadzam z Ehhhhhhhhh123456,a Ty ja mam rozmiar 11 chyba czegos nie doczytalas bo w poscie nie widze ani slowa jaki czas ma uplynac miedzy zareczynami a slubem.Nie ma tez mowy o tym, ze znasz 2 osobe i jej gust w 200%, ale znasz go - a przynajmniej powinienes/as znac go bardzo dobrze, na przyklad w takich kwestiach jak ubior czy smak. Ty podajesz takie przyklady, ze 2 osoba moze nie wpasc na to, ze komus cos sie jeszcze spodoba - czasem mamy takie impulsy. Ale ogolny styl partnera znasz i w ten styl sie wpasowujesz z pierscionkiem :)

Gość ja mam rozmiar 11
i nie wierze ze jak ktoras z was mialaby dostac ptrezent o powzanej wartosci np samochod to nie chcialaby go sama wybierac i kolorystycznie i funckonalnie itd tak samo jest z pierscionkeim jesli to jest droga rzecz i na cale zycie to osoba obdarowana powinna miec w tym wszysktim cos do powiedzenia

Gość Ehhhhhhhhh123456
Nie napisalam pod kazdym zwgledem....i nie napisalam w kazdej kwesti Każdy ma prawo sie wypowiedziec!!! Nie doswiadczylas tego to nie wiesz jak fajnie kobieta moze sie czuc byc tak mile zaskoczona a ty juz wiedzialas jak kleczal to wiedzialas jak bedzie wygladal pierscionek wiedzielas ze ci sie oswiadczy...A ja tak milo wspominam ten dzien był niepowtarzalny nie kazdy ma co wspominac...obraczki wybralismy razem to wystarczy a skoro zareczyny niech sam wybierze..i skoro mnie zna wie ze nie odmówię... Dkla mnie tez sa smieszne p[ary ktore sie zareczaja a tak naprawde nie mysla o malzenstwie bez sensu i zgodze sie z toba ale tylko w tej kwesti...

Gość allabout
Super pomysl z niespodzianka, jestem za:) nie chcialabym sama sobie piersciona zareczynowego wybierac. Moj narzeczony mnie zaskoczyl, nie spodziewalam sie piersciona, to niesamowite i wzruszajace przezycie:) Dostalam pierscionek za duzy, ale bez problemu dalo sie go zmniejszyc. Ja mam 160, waze 55 kg i noze rozmiar 12

Zgadzam sie, ze "prezent ma sie przedewszysktim podobac osobie obdarowanej w 10000 %", ale pierscionek zareczynowy NIE JEST PREZENTEM. Jest symbolem, milosci, a powinien byc tez i tradycji. Nie wiem, czemu obecnie jest to tak wypaczane. W niektorych rodzinach istnieja pierscionki zareczynowe przekazywane z pokolenia na pokolenie.

Gość allabout
przepraszam za literowki

Jesli jest taka tradycja w rodzinie, nalezy sie tym wlasnie pierscionkiem zareczac. Oczywiscie, macie prawo do wlasnego podejscia do kupowania prezentow i do zareczyn :) tym niemniej wydaje mi sie, ze to wypaczenie ich idei

Gość allabout
Calluna zgadzam się z Tobą w 100%. Poza tym, jak chłopak chce zrobic iespodzianke, to po co go przekonujecie do swoich poglądów? Nie kazdy musi robic tak samo.

Gość kiciaka
ale pierścionek zaręczynowym nie jest prezentem! Jest symbolem! Poza tym jaka to filozofia "kapnąć" się, że jeśli dziewczyna pierścionków nie nosi to coś małego, skromnego. A jesli nosi to widac co się jej podoba. Ja nie rozumiem idei ustalania zaręczyn, wspólnego wybierania pierścionka. Nigdzie też nie jest napisane ile mają trwac zaręczyny! My byliśmy zaręczeni 6lat! W międzyczasie urodził się nam synek. Slub wzięliśmy jak mieliśmy dość kasy. Połączony z chrztem.

Gość Ehhhhhhhhh123456
Calunna- dzieki. Zazdrosna przykro mi ze twoje zareczyny wygladaly na zasadzie wybralam on zaplacil kiedys przyszedl dal mam pierscionek i jestem zareczona...poszedl na latwizne. Czasami kupimy cos komus i nie zawsze musi sie podobac w 100% ale liczy sie chcec i starania ze ktos poswiecil swoj czas a nie powiedzial chodź sobie wybiezesz bo ja nie wiem jaki chcesz... Samochod to inna kwestia i inna wartosc...Ty naprawde jestes mezatka? Chyba niedojrzaja emocjonalnie jeszcze czasami musi duzo czasu uplynac zanim ktos dojrzeje ale myslalam ze to tylko w przypadku mezczyzn a tu widac nie zawsze tak jest

Gość allabout
to jest dobry trop, skoro dziewczyna nie nosi pierscionkow, to znaczy, ze moze nie przepada za nimi i trzeba by dac jej cos prostego i skronego:)

Ja mysle ze z tym terminem ktory mial uplynac od zareczyn do slubu autorka tamtego posta chciala zasugerowac, ze zareczyny byly "na odczepnego" bo facet kolejne lata nie chcial sie zdecydowac. Taka szpilka. W poprzednich wiekach zareczyny trwaly calymi latami...

Gość ja mam rozmiar 11
Ehhhhhhhhh123456 dziekuej tak nie dojrzalam jeszcze do malzenstwa ciagle wyzywam meza on mnie bije i woogole nie umiemy sie dogadac no patologia oboje mamy non stop focha na siebie i w tamtym tyg wzielam "zabawki" i wrocilam do rodzinnego domu a tak pozatym to faktycznie jestem bardzo zazdrosna ze maz sam mi nie kupil piersionka czuje sie taka niekochana taka niedowartosciowana i taka ponizona plakac zaraz bede ale ja wam zazdroszcze

Gość ja mam rozmiar 11
trzymajcie sie cieplo ide sie umartwiac nad tym ze maz jak chce mi cos kupic to najpierw pytanie mnie o zdanie

Gość Ehhhhhhhhh123456
No szkoda mi ciebie:( Piszesz tak niedojrzale! Szkoda ze Twojemu męzowi nie chciALO SIE POSWIECIC CZASU RAZ W ZYCIU zeby milo cie zaskoczyc najwyrazniej nie zalezalo mu zebys poczula sie wyjatkowo...a teraz próbujesz przekonac tu wszystkich ze najlepiej jest wybrac pierscionek samej...bo ty tak mialas bo nie maialas innej mozliwosci ale to nie znaczy ze wszyscy faceci ida na latwizne nawet auror tego tematu nie bierze tego pod uwagę...

Gość Ehhhhhhhhh123456
Tu nie chodzi o to czy twoj maz sie Ciebie pyta o zdanie jak chce Ci kupić prezent to jest jak najbardziej wskazane...Ale zareczyny to wydarzenie pierscionek to symbol. A nie np. urodziny i prezent to dwie rozne sytuacje...

Gość Ehhhhhhhhh123456
Tu nie chodzi o to czy twoj maz sie Ciebie pyta o zdanie jak chce Ci kupić prezent to jest jak najbardziej wskazane...Ale zareczyny to wydarzenie pierscionek to symbol. A nie np. urodziny i prezent to dwie rozne sytuacje...

Gość kiciaka
ej, już nie przesadzajcie, że jej mężowi się nie chciało. Może po prostu dziewczyna należy do typu kobiet, które muszą o wszystkim same decydować? I woli, żeby było zaplanowane tak jak ona chce- nie lubi niespodzianek. Moja koleżanka też sama wybierała pierścionek- ona jest właśnie takim typem, że jeśli sama nie zaplanuje, nie zdecyduje to jej się nic nie podoba. A są bardzo szczęśliwym małżeństwem- może bez fantazji ale są szczęśliwi. Z jej wypowiedzi widac też, że jest tradycjonalistką- jak zaręczyny to od razu ustalić datę śłubu. Widac, że same zaręczyny sa dla niej po prostu drugorzędne- wstęp do małżeństwa. A wiele osób postrzega zaręczyny jako wzajemną deklarację. Ślub w tym momencie staje się formalnościa. Bo pierwszy raz powiedzieli sobie, że chcą być razem w dniu zaręczyn.

Kazdy ma prawo do wlasnego zdania i wlasnej wizji slubu. ;-) Po prostu mi sie ona nie podoba.

Gość gość
też jestem bardzo szczupła ... i mam 11 ;) moj chlopak sam powiedzial ze planuje ... ale nie powiedzial kiedy i sam mnie zapytał jaki mam rozmiar .. kupi go sam i sam wybierze date , tak więc to też będzie niespodzianka :) mysle ze to dobre rozwiazanie ;)