Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoiczki czy nie

gotujecie same czy wolicie słoiczki?

Polecane posty

Gość karpiś
Dobre dobre:D a na innym topicu chwalisz bobovitę nie?:D Zmień nick bo zapomniałaś:D

Gość hippowa
moje dziecko am pol roczku i je sloiczki i kaszki z owocami. gotowac zaczne mu pozniej. nie wiem czemu ktos mysli ze jak sie daje sloiczki to z lenistwa? hmmmm przeciez kazdy normlany lekarz mowi ze sloiczki sa zdrowe ale ich jedyny minus to CENA bo gotowanie zupek jest tansze

Gość coś wam skopiuję
Koniec afery słoiczkowej. Gerber zmieni recepturę Piotr Miączyński, Leszek Kostrzewski 15.01.2011 aktualizacja: 2011-01-14 21:21 W Europie Zachodniej - wkłada do słoików z jedzeniem dla niemowląt czyste mięso. W Polsce karmi niemowlaki zmielonymi ścięgnami, włóknami i błonami z drobiu. Po artykule "Gazety" i buncie internautów Gerber zapowiada zmianę recepturyPodejrzani? Indyk i kurczak w słoiku dla dzieci powyżej szóstego miesiąca życia. W obu produktach - co jest zaznaczone na opakowaniach - występuje tzw. MOM, czyli mięso oddzielone mechanicznie. To mniej więcej jednak trzecia słoika. MOM robi się tak: grzbiety, szyje i skrzydła kurczaków i indyków przechodzą przez specjalne cylindry, które oddzielają masę mięsno-tłuszczową od kości. Taki specyfik zazwyczaj trafia do gorszej jakości parówek, pasztetów i kiełbas. - Absolutnie nie podałabym tego dziecku. To niedopuszczalne - twierdzi dr hab. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska z Wydziału Farmaceutycznego Uniwersytetu Medycznego w Warszawie. - To nie jest czyste mięso, są tam ścięgna, włókna, błony. A dziecko ma zwolniony proces trawienia, nie ma wszystkich enzymów.

Gość karpiś
Bo na polakach się oszczędza i zawsze tak było, bo jakby na zachodzie coś takiego wyszło to była by obraza społeczeństwa dzieciatego i kary wysokie dla firm a w Polsce?....:D.

Gość coś wam skopiuję
Sprawa została nazwana "aferą słoiczkową". Niektórzy zachęcali do bojkotu produktów firmy. "Człowiek naiwnie wierzy że dietetycy tak wielkiej znanej firmy wiedzą, co dla dziecka najlepsze! Do głowy nie przyszłoby mi, że będą robić takie rzeczy kosztem składu zawartości słoiczka. Nigdy więcej gerbera". "Dań z mięsem jeszcze nie kupowałam - i po tym artykule na pewno nie kupię".

No i ? Wiem o tej aferze. Trzeba czytać etykiety po prostu. Wiedziałam, że Gerber daje mom. Wyraźnie było napisane na etykietce. Jeszcze raz napiszę : należy czyać etykiety a nie zgarniać z półki do koszyka jak leci.

Gość kira25
Ja to daje czsami mojej 4 miesięcznej córeczce kosć od kurczaka pogryść,wszyscy sie dziwią dlaczego,lepsze to moim zdaniem jak te wasze soiczki!

Gość do kiry 25
poważnie kość? no jaja sobie robisz

Gość kira25
oczywiście mama mnie tego nauczyła

Wiecie co, faktycznie tak jest z wieloma produktami które kupiłam w Polsce i przetestowałam i orównałam z miejscowymi (Austria) i jest róznica albo w smaku albo konsystencji (jedynie Rama kupiona w Polsce smakuje mi jak zadna inna a w Austrii to jakaś blada masa sama spływająca z widelca) To samo tyczy się pampersów kupowanych w Polsce (nie ma czego porównywać z miejscowymi) a kończąc na tych słoikach dl aniemowląt. Moja mama przywiozła mi 20 sloików Hipp owocowych i mięsnych i nie wiedzieć dlaczego ale kolor tych samych słoiczków tutejszych jest inny , smak jest inny i.....konsystencja:/. Ja rozumiem inne firmy na licencji które u siebie produkują i mają inną paszę dla zwierząt a przynajmniej innymi rzeczami się ziemię nawozi i wszystko wtedy inaczej smakuje ale Hipp który nie powinien się różnić niczym? Od razu mówię że cielęcina Hippa w słoikach z Polski smakuje jakby była z dodatkiem innego mięsa a kolor jest jaśniejszy niż w słoikach które kupuję na miejscu.

Gość hahahahaaaa
i to te zdrowe słoiczki kazdy jeden badany i ekologiczne mięsko no nie mogę

Gość hippowa
mama cie nauczyla jaja sobie z ludzi robic czy jesc kosc z kurczaka w takim wieku?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gość kira25
Fajnie się podszywie samemu ze sobą pisze?:D

Gość hippowa
to bylo do kiry25

Gość kira25
hippowa to ty się na pomarańczowo podszywasz złosliwa kobito?:D czy też podszywu innych nie rozróżniasz?

Gość hippowa
capridream ja zauwazylam dokladnie to samo. produkty tych samych firm typu pampers, hipp sa inne w pl jak za granica. glupi plyn ajax jest wydajniejszy i ma intensywniejszy zapach. zastanawiam sie czemu????

Gość hippowa
kira jezlei ktos sie pod ciebie podszyl to sorki;) nie czytam wwzystkiego a to o tym kurczaku mi sie rzucilo w oczy :D

Gość kira25
nieszkodzi ale i tak uważam Cię za tępą babe

Gość czesc....iiii
margot karin-nie osmieszaj sie.chyba po tych 15 latach pobytu nie znasz niemieckiego. VHS-zaliczylas? he he

Wiekszość produktów jest na licencji i prdukowane są na miejscu i skład zawsze lipniejszy był w Polsce:( niewiedzieć czemu ale tak jest. Ja wiele rzeczy poprzywoziłam z kraju bo uznałam że to to samo a jednak nie. Na przykład kosmetyki czy perfumy (ostatnio kupiłam DK woman bo je uwielbiam) w Polsce sa mniej trwałe. Nie mam pojęcia dlaczego nie szanuje się polskiego konsumenta ale za tym stoi producent krajowy

Gość słoiczki czy nie
a to się temat rozwinął no ale jak czytam o tym gerberze to chyba córci sama będę gotowała i jak tam ktoś słusznie napisał będąc w ciąży i karmiąc i tak juz jej ''nieekologiczną'' zywność dostarczałam

Gość kira25
hippowa nie czytaj wyzwisk czy obrażania bo to podszyw

Gość czesc....iiii
do po pierwsze-o jakim ty wymyslaniu piszesz?? a wiesz ile w takim sloiczku jest miesa?a jak gotujesz dla dziecka to wiesz co mu dajesz i ile danego skladnika. a co za problem:w 20 minut gotujesz taki obiad! osmieszazs sie,leniu jeden!

No i jestem na czarno i będzie spokój.:) Głupi podszywie całuj mnie teraz w dupę;)

Gość czesc....iiii
dopiero teraz na to wpadlyscie?ze produkty tych samych marek sa w Polsce zupelnie inne? sa inne,zupelnie inne!

czesc....iiii------> Ja również znam niemiecki i autorka która to wkleiła dobrze zrozumiała tekst . Ja też znam ta aferę i wiem że to bzdura była.

Gość karpiś
Ty tam cześć iiiiiii cy jak ci tam, a ty znasz niemiecki ? Bo coś się zdaje że lipasz tylko tak dla szpanu;). skąd wiesz że polskie towry inne zupełnie inne;) skoro kupujesz pewnie tylko polskie i skąd wiesz że słoiki złe skoro gotujesz w 20 minut i z głowy:D . Głupia cipa zakłamana.

Gość hippowa
tez sie zastanawiam czemu robia takie rzeczy skoro i tak wymagaja za ten sam produkt tyle samo co w innych krajach. przykre to jest ale prawdziwe. wracajac do tematu to mysle ze kazda robi to co uwaza za najlepsze dla swoich pociech. czy to dania sloiczkowe czy ugotowane . ja nikogo nie krytykuje i nie bede mowic ze ja robie najlepiej bo daleko mi do tego. zastanwiam sie czemu nie mozna na kafe porozmawiac na jakis temat normalnie? zawsze tylko obelgi i wyzwiska od patologi, prowo i innych jeszcze gorszych........... sa tutaj normalne osoby ale niestety zawsze znajda sie tez idioci....