Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jakie polecacie wozki?

Jakie polecacie wózki?

Polecane posty

Jakie polecacie wózki dziecięce od noworodka wzwyż? Jakie się u was sprawdziły?

wszystko zależy od tego gdzie mieszkasz i jakie masz upodobania i kiedy się dziecko urodzi.. ja mieszkam na przedmieściu i chodniki mam średniej jakości więc kupiłam Bartatinę na skórzanych pasach, okazała się genialna dla noworodka.. poza tym moja urodziła się jesienią więc wiedziałam że zimę przejeździmy w gondoli, którą używałam aż mała nie skończyła 6 miesięcy.. potem przesiadłyśmy się na spacerową wersję tego wózka.. też fajna, świetna amortyzacja itp. Niestety jest to wózek baaardzo duży i nieporęczny, w sklepie ciężko nim manewrować i bagażnik w samochodzie musi być bardzo duży. Teraz przesiadłyśmy się na parasolkę Espiro Active i jestem mega zadowolona :-) wózek malutkich rozmiarów a jednocześnie bardzo wygodny dla małej. to tyle z mojego doświadczenia :-)

Gość Pytanie do rodziców dzieci
Ja mam już duże dziecko i miałam dla niej normalny wysoki wózek na wielkich pompowanych kołach z wielką gondolą norweskiej marki Simo i mimo swoich gabarytów pchał się wyśmienicie, ale dziś kupiłabym troszeczkę inny model i nawet mam jeden na oku. Zamierzamy się starać o drugie dziecko za jakieś 2 lata i o ile niczego lepszego do tej pory nie upoluję to bardzo chciałabym kupić wózek Kronan Duovagn. W Polsce jest raczej nie znany, bo to wózek szwedzkiej firmy, ale jest rewelacyjnej jakości i bardzo wygodny dla matki i dziecka. Ma tradycyjny wygląd, ale jest wykonany z bardzo wytrzymałych materiałów, waży tylko 14 kg, ma ergonomiczną rączkę i 2 rozmiary pompowanych kół zależnie od terenu po którym się nim jeździ. Producentem jest firma zajmująca się produkcją znanych wysokiej jakości rowerów. Gondola ma regulowany kąt nachylenia oparcia, w rączce jest pasek zabezpieczający i dzwonek rowerowy, w budce wysuwana część anty UV, duży wysoki metalowy kosz na zakupy, wygodne duże siedzisko spacerowe, uchwyty z przeciwnej strony wózka ułatwiające wnoszenie go i znoszenie np. z autobusów, tramwajów, schodów. Dodatkowo można do niego dokupić pokrycie przeciwśnieżne, przeciwdeszczowe i przeciwwietrzne, uchwyt na butelkę lub kubek, różne torby, śpiworki, przenośne wkładki do gondoli, pokrowce na koła, buggy board, a nawet wyściółkę do kosza wózka. Występuje w 6 stonowanych jednolitych kolorach - typowych dla rejonów północnych i można go obejrzeć tu w różnych konfiguracjach: http://www.kronan.com/sv/barnvagn/duovagn-svart Kosztuje niestety sporo, bo ponad 2 tys. zł., ale jest idealny na polskie i nie tylko polskie drogi. Jak na razie mój faworyt.

Gość rorriririrri
Jedo Bartatina Alu:))) lekka 14 kg......stelaz aluminiowy......gondolka duza...po prostu rewelacyjny wozek:))) i niezbyt drogi:)))same plusy

Gość buzz155
Quinny buzz dla mnie sie sprawdzil i mutsy urban

Gość ja mam x-landera
jestem zadowolona, moje dziecko też:) bardzo łatwo sie prowadzi, super zwrotny

Gość 828828
do buzz , jaki masz 3 czy 4, i jak zimą się sprawdził na śniegu?

Wcześniej (kilka dobrych lat temu) miałam podobny model to tego kolosa: http://babysam.is/components/com_virtuemart/shop_image/product/Wonder_XL_barnav_49e5fe06eba4e.jpg Może niektórym z was będzie trudno uwierzyć, ale te wózki pchają się rewelacyjnie i bez większego wysiłku ze strony rodzica. Po prostu niemal same suną dzięki dużym kołom i profilu stelaża. Do tego wcale nie są tak ciężkie na jakie wyglądają i mają wiele niepodważalnych zalet. Co ciekawsze mimo upływającego czasu i pojawiających się nowych mód nadal bardzo dobrze się sprzedają na północy.

do *

Piszcie piszcie jeszcze! To bardzo ciekawe co tu piszecie. :)

Gość ja mam TAKO
warrior i nie zamienialabym tego wozka na zaden inny! tani, praktyczny, fajny z wygladu, swietnie sie prowadzi. nie rozumiem po co placic grube tysiace za wozek, skoro mozna miec super maszyne za 1200 (ja tyle dalam plus mnostwo gratisow).

Gość kleopatra87
Ja mam matrixa firmy darex i jestem bardzo zadowolona, mieszkam za granicą a wózek zamówiliśmy przez internet i uważam że decyzja była świetna. Wózek jest dość duży, ma solidne duże pompowane koła z tylnymi amortyzatorami i dużą fajną gondolę. Jest wygodny , miękki w prowadzeniu i stabilny. Tu gdzie mieszkam prawie wszyscy jeżdżą cybexami albo chicco a nasz dla nich marka "no name" robi wrażenie bo wygląda na bardzo drogi i pożądny i dwie osoby zapytały mi się gdzie go kupiłam bo takiego nie widzieli jeszcze a raz w windzie metra patrzę a tu matrix jedzie my też swom matrixem noi oczywiście śmiech i gatka po polsku:D. Ja polecam ten wózek dla kogoś kto nie chce wydać zbyt wiele a chce mieć wygodny dla malucha , stabilny i fajnie wykonany wózek.

Są generalnie dwa typy wózków. Te, które mają pełno bajerów i odlotowy design - te kupuje się głównie dla sasiądek. Im bardziej szokujący wygląd tym lepiej. NIeważne czy dziecko w tym się męczy i pracuje na skoliozę. Ale sąsiadka będzie zazdrosić. Ite, które kupuje się dla dzieckja, żeby miało wygodnie i żeby się mu krzywda nie stała. Na pierwszy rzut oka rozpoznacie jedne i drugie. Pozdrawiam. Jeszcze raz polecam Jedo: http://www.familyshop.com.pl/marka.php?marka=Jedo Bebecar: http://www.familyshop.com.pl/marka.php?marka=Bebecar Emmaljunga: http://www.familyshop.com.pl/marka.php?marka=Emmaljunga

Gość tu na forum
ktoś sprzedaje jedo więc to pewnie ty:D

Gość mala wangerka
x-lander x1 super sprawa

Gość kasiunia29.....
Ja najpierw miałam darex matrix (bardzo dobry i wygodny wózek) ale potem przeprowadziliśmy się do blokowca na 9 piętro o badzo malutkiej windzie więc sprzedaliśmy go i kupiliśmy cybex. Ja również mieszkam za granicą i fakt że w modzie są cybexy ale są bardzo dobre co do matrixa to troszkę żałuję że musieliśmy sprzedać bo prowadził się rewelacyjnie i był przestrzenny dla malucha, spacerówka była wygodna i podobało mi się że tylnia część budy była odpinana a zostawała siatka (na lato idealne).

ja miałam chyba z 6 wózków ale to długa historia i szczerze polecam espiro vector wózek co prawda jest i lekki i świetnie się prowadzi po naszych drogach ..jest po prostu zajebisty a miałam już coneco v3 . ajax . xlander .maxi cosi .peg pergo.mutsy. do tego miałam rózne spacerówki dla córki jak mutsy .coneco v4.coneco flach.coneco saturn .graco. quinny zapp .teraz kupiłam titi smart i córce się w nim świetnie siedzi choć ma siedzisko kubełkowe a mi sie nim świetnie jeżdzi. więc ja bym polecała jak juz to TITI ale na pierwszym miejscu jest napewno espiro vector podaje link http://archiwumallegro.pl/zestaw_espiro_vector_fotelik_baza_4cz_posciel-1004711581.html a tu jest TITI smart http://allegro.pl/titi-smart-hit-sezonu-extra-wozek-spacerowy-tychy-i2242269563.html