Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 21st Century Digital Girl

Nigdy nie byłam na wakacjach

Polecane posty

No nigdy. Żadnej Majorki żadnego morza gór Mazur wioski Nigdy nie pojechałam nawet na weekend nigdzie, za wyjątkiem wycieczek szkolnych... Mam 23 lata.

Gość dlaczego??
finanse? srobuj odlozyc czy dorobic z 1000 zl na rok i juz mozesz zaliczyc Grecje czy Bulgarie we wresniu czy czerwcu bo wtedy taniej :) ja tak jezdze i jest super...

Finanse... No wlasnie problem z tym odłożeniem: studiuje dziennie więc pracować mogę tylko w wakacje. No a taka prawda że to co zarobie to wiecie - są zawsze inne wydatki. Ehh pojechałabym chociaż na weekend gdzieś ale zaś nie ma z kim.... Ehh

Gość ladaco po mutacji
odkłada się tłuszcz

Gość Nieruchliwy mieszczuch
Ja nie mam potrzeby wyjezdzać poza moje miasteczko

Rozumiem Ci kochana, moja mamus tez nigdy nie byla, ja jezdze co roku i tak mi jakos zawsze przykro. Chcialam ja zabarc nad morze, ale ona ledwo ciagnie od pierwszego do pierwszego i nie wygospodaruje zadnych pieniedzy, a powiedziala ze nie chce ode mnie brac, bo dopiero wkroczylam w zycie i zebym sie cieszyla nim i ze mnie stac, bo pozniej przyjda dzieci i tfu tfu takie czasy ze tez nie bede mogla sobie pozwolic i niew chce jechac... Strasznie bym chciala zebysmy pojechaly razem nad morze, albo w gory, bo nigdy nawet nie widziala gor

Gość okulary przeciwsłoneczne
Justynka- zabierz mamę i bez gadania :)

Ona ma prace płatną na godziny + z akordu (pracuje w kwiatach i od ilosci ma jakos platne) i nie chce nawet brac urlopu, bo jej szkoda ze zarobi mniej i sobie nie poradzi. Juz i tak ma zadluzenie w spoldzielni, niewiele ale wykaraskac sie nie moze. Chcialam ja w sobote zabrac na starowke i do lazienek, ale tez nie chciala bo bylo duzo pracy i szkoda jej bylo.... Moj tata nie zyje, mama jest sama, ciezko jest samemu utrzymac duze mieszkanie i mam jeszcze mlodsza uczaca sie siostre

Co zrobić... Na razie nie mamy w Polsce drugiej Irlandii:(

Mieszkam tylko z mamą. A jak juz pisałam, w czasie wakacji pracowałam, teraz też pewnie będę. Ale wierz mi, że mam pełno innych wydatków: wolę choćby zainwestować w dom, który wymaga remontu, poza tym chce coś odłożyć na czarną godzinę, mieć jakieś pieniadze na koncie, nigdy nie wiesz co cię czeka i kasa może się przydać. A ten temat założyłam co po prostu jest mi smutno, że inni sobie co roku latają tu i tam... moje koleżanki wybierają się do Egiptu i gdzie tam jeszcze, oczywiście z facetami. A ja, prawdę mówiąc nawet nie mam z kim wyjechać, nawet jakbym chciała na pare dni w góry wyskoczyć...na koleżanki nie mam co liczyć, mama pracuje

Gość dajap
Nie Ty jedna