Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaChudzielca

Co zrobić aby dziecko przytyło? Ma 2 latka i 4 mc waży 10 kg

Polecane posty

Gość MamaChudzielca

mierzy 84 cm.Mamusi prosze podpowiedzcie mi co robić żeby ona przytyła choć pół kilograma ...Ja juz nie mam pomysłów wykruszyły mi się...

A co mówią lekarze? Bo mi się wydaje, że na Swój wzrost dobrze waży choć moze na wiek za mało.

Gość aneciaKTC
Moj syn też byl zawsze chudzinką ale w wieku 4 lat sam zaczął tyć a teraz to kawał "CHŁOPA" :)

Gość MamaChudzielca
Że ma niedowaga. Fakt że ona na pupie nie siadzie tylko bez przerwy jest w ruchu.mIMO WSZYSTKO WYGLADA JAK SZCZYPIOR.dODAM ŻE APETYT MA I TO NIE MAŁY.sorry za caps.

jeśli dziecko sie normalnie rozwija, nie choruje, nie ma żadnych oznak choroby, np. anemii, to nie ma co przesadzać, taka jego "uroda" być chudzielcem, a jeśli cie coś martwi to idź do pediatry niech go zbada , zrób wyniki krwi, moczu itd, ale myślę że lepiej jest być chudzielcem niż dzieckiem z nadwagą,

Lepiej dla dziecka, że jest za chude niż miałoby być za grube. Nie martw się autorko ;)

Gość taka ta czarna
wydaje mi się,że 10 kilo to strasznie mało.Mój synek ma prawie 6 m-cy i waży 8,500 kg a starszy dwulatek 17 kg.

Taka ta czarna dwulatek 17kg? Moja córka ma 5 lat i waży 16... niedowagi nie ma

Gość urodzilam rok temu
a moj syn ma 4 lata i wazy 18 :) a wiec jako dulatek i tyle kilo...to musi byc grubasek :) wspolczucia na basenach i innych zajeciach korekcyjnych :)

Gość pytankooooo
jesli je ładnie,jest zdrowy to nie ma sie czym przejmowac! moj bedzie mial za m-c 6lat i wazy 19kg,wzrost 110cm. jest drobny,nozki jak patyczki,ale za to jest b. energiczny,uwielbia sporty (chodzi dodatkowo na zajecia) i je naparwde sporo i roznorodnie,uwielbia warzywa,ryby,nabial wiec nie martwie sie ze sporo dzieci w klasie jest wyzszych od niego i potęzniejszych.

moj ma 25 mc-y mierzy 86cm i wazy 11,3kg rozwija sie prawidłowo, nie choruje - jezeli u was stan zdrowia jest oki nie masz o co sie martwic taka jego budowa

Gość moja corka tyle samo
wazyla i mierzyla w wieku 2 lat teraz ma 6 lat i wazy 17kg i ma 108cm lekarze nic nie mowia na to rozwija sie prawidlowo je normalnie nie choruje pozdrawiam

moj ma za miesiac dwa lata i wazy 11.400 ma 86 cm... sory ale dwulentnie dziecko 17 kg...troche grubo musi wygladac

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mój ma 23 miesiące, waży 10,5 kg. Jest mega niejadkiem ale nie choruje więc się nie martwię. poza tym mąż jest szczupły i wysoki więc może geny po ojcu.

Gość orany bbb
dzzieci różnie się rozwijają. moja córa w wieku 2 lat ważyła 21 kg, teraz ma 6 lat i waży ....21 kg, tylko rosła w górę przez ten czas, ma 120 cm. Ale jest mocnej kości. Twoja córa jest chudzielcem. Ale jeśli chcesz żeby pzytyła musisz jej zapewnić dietę bogatą w węglowodany złożone i wysokotłuszczowy nabiał.

Gość Mama Nikoli
Moja corcia ma 11miesiecy i wazy 13kilo i ma 86cm. Ale od dwoch miesiecy nie przybiera na wadze a rosnie w gore wiec jest ok i nie jest gruba ale Twoja mala to chudzinka... Moze zachecaj ja kolorowymi potrawami, talerzykami, zabawa zeby wiecej jadla...

Gość mój syn ma 3 lata i waży 17 kg
a najsmieszniejsze jest to, ze nie je nic prawie oprócz 0,5 l mleka. Dzis zjadł na przykład piętkę od chleba i to mu wystarczy na cały dzień, wieczorem będzie mleko. Zjada czasem jogurt albo serek homogenizowany i praktycznie nic więcej nie je, nie nauczył się. Wyniki ma ok, lekarze nie wierzą, ze on taki niejadek bo waży dobrze i spory jest. Dziecko koleżanki chorobliwie chude dostaje specjalny lek na recepte przepisywany dla anorektyków, bardzo pomaga, u tego chłopca szybko było widać rezultaty.

Gość mama Krystka
Mój synek też ma 1 i 10 miesięcy i waży 15 kg.Wulkan energii.Grubaskiem nie jest,ale do chudzinek też nie należy.Ubranka nosi na 92-98 (taki mały 3 latek;-).Każde dziecko rozwija się indywidualnie i nie ma co negować mamy że dziecko waży 17 kg.chce jeść niech je chwała mu za to!!!Mój synek też ma duży apetyt i lepsze to niż latanie z łyżeczką tu za mamusię a tu za tatusia :-)Niedługo przed nami badania morfologii na spr czy wszystko ok. ma podkówki pod oczkami i chce wykluczyć pasożyty gdyż chodzi do żłobka a tam nie ciężko o takie cuda.Pozdrowionka mamuśki

Gość do oranny bbb
Twoje dziecko to faktycznie musiało spożywać wysoko tłuszczowy nabiał skoro mając 2 lata ważyło 21 kg(kalectwo)>mamuśka na dietę dziecko tylko nie w węglowodany złożone bo dziecko będzie miało problem w przyszłości:-)

Gość gość
udaj się do dietetyka, za 100 zł ułozy jej odpowiednią diete, warto!

Gość gość
moje dziecko waży podobnie,*****ardzo dobrze, ma zdrową urozmaiconą dietę, ciągle jest w ruc*****eśli pediatra powie, że za mało wazy w stosunku do rówieśników (patrz siatki centylowe) to spytam się, czy mam tak żywić jak żywią rówieśników Danio, parówki, Kubusie, Lubisie, frytki, kanapki z Nutellą itd