Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

A po co masz wyciągać kolczyka z wargi do porodu? Ja wyciągnęłam tylko z pempka i to na samym początku ciąży:)

Gość katerina89
pewnie ze trzeba sciagnac............ja mam w jezyku......ale nikt nie wiedzial.....jak juz bylam na porodowce to polozna zauwazyla i kazala mi wyciagnac ale nie wyjelam bo nie dalam rady tak bez lusterka........wiec juz nie wnikala :D

Gość efgthyutygfrdsgr
No a ja mam w pępku i nie wiem czy do porodu ściągac. Nic mi się z nim nie robiło i nie przeszkadza mi to nie wyciągałam, mój gin też mówił, że nie widzi przeciwwskazań, żebym go sobie nosiła. I tak się zastanawiam, bo ja nie widzę potrzeby, żeby ściągac, ale pewnie w szpitalu się nasłucham pewnie, bla bla bla. :O czy ktoś nie wyciągał do porodu? ja rodzę za niecały msc.

Ja chyba poczekam i jak w szpitalu mi kaza to sciagne... ale z pepka bym sciagnela... jak cos sie stanie i trzeba bedzie na szybko cesarke robic to moze byc problem...

Gość efgthyutygfrdsgr
hehe trochę dziwnie napisałam, pomotałam, ale mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi :)

Gość katerina89
zawsze jakas sie znajdzie w szpitalu co sie przyczepi...........

Gość efgthyutygfrdsgr
Tak, ale cesarkę robi się pod pępkiem a nie na pępku :) a przecież jest dziurka nad pępkiem a że brzuch urósł to kolczyk teraz wydaje się byc calkiem nad pepkiem i caly pepek widac :)

ale w sumie na twarzy to co on moze przeszkadzac?? to tak jakby w uszach kazali sciagac... te stare piguly pewnie scierpiec nie moga, ze matka a ma kolczyk w innym miejscu niz uszy i wykorzystuja sytuacje, w nadziei ze juz nie wlozymy ;p

Gość katerina89
hehe........dokladnie............mi by predzej musieli jezyk uciac niz bym miala wyjac kolczyk..........starsi juz tak maja..........moja mama ciagle mi to powtarza wyciagnij tego druta z jezyka to nie wypada zeby matka dziecka chodzila z czyms takim w jezyku hehehe zawsze mnie to smieszy :D

Gość efgthyutygfrdsgr
Pewnie tak, bo mój gin to tam mi mówi, że nie znosi przesadyzmu i tym podobne, ale jak byłam w szpitalu na usg 2 razy i trafiłam za każdym razem na dwóch innych ginów, to każdy kolczyk skomentowac musiał. Bo jak to tak :o

Gość efgthyutygfrdsgr
A w języku też mam, ale już sobie kupiłam przeźroczystą kulkę i mam zamiar ją niedługo założyc, żeby nikt nie zauważył i oszczędził sobie gadania :p

oj tam.. najwyzej wyciagne i wsadze po powrocie do domu... jak sie nie zarosnie... za duzo sie wycierpialam przy jego robieniu, zeby teraz wyciagac...;p

Gość efgthyutygfrdsgr
No ja też pomyślałam, że co będę wyciągac. A nawet jeśli mi będą kazali ściągac kolczyk to po porodzie go od razu znowu założę jeszcze w szpitalu. Już wtedy ich mój brzuch nie powinien obchodzic :)

Gość efgthyutygfrdsgr
A biżuterię każą wyciągac na wypadek reanimacji - nie można miec nic metalowego bo wiadomo prąd i te sprawy. Wgl zawsze mówiono, że na blok operacyjny nie można wchodzic w biżuteri bo coś z tym prądem tam jest (nie wiem dokłądnie o co chodzi, tak mi kiedyś w szpitalu powiedziano). :p Ale jak miałam operację jakieś 2 lata temu to powiedziałam o kolczykach lekarzowi a ten powiedział, że nie ma potrzeby ściągac. Obrączkę też miałam. Jedyne co to pielęgniarka powiedziała, żebym łańcuszek ściągnęła.

Gość efgthyutygfrdsgr
Już tutaj chyba nikt nie zagląda :( założę nowy temat, bo ciekawa jestem tego kolczyka w pępku przy porodzie. :P

Gość mamuśkaMałejZuzi
u mnie było tak: miałam kolczyki bo rodziłam naturalnie to nic nie przeszkadzały, po kilku godz. okazało się, że musi być szybko cesarka, to mi pielęgniarki pośpiesznie ściągały i jeszcze ochrzan dostałam, że nie zrobiłam tego przed porodem. nie da się przewidzieć czy poród nie zakończy się cesarką, bo wtedy lepiej nie mieć nic metalowego na wypadek reanimacji.

Gość mamuśkaMałejZuzi
dodam, jeszcze że przed taką ,,szybką" cesarką i tak pielęgniarki i lekarze mają dużo pracy przy rodzącej m.in. zakładanie cewnika, przekładanie na inne łóżko, znieczulanie itp. do tego wszystko w pośpiechu, więc chyba lepiej zdjąć ten kolczyk wcześniej, bo nic nie przewidzisz