Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama/////

Prevenar czy Synflorix na pneumokoki?

Polecane posty

Gość mama/////

Prosze mamy, ktore szczepily dzieci tymi szczepionkami o opinie: jak dziecko reagowalo, jakie sa ceny i ktora jest lepsza/bezpieczniejsza. Dziekuje

Gość mama/////
no nie wierze.. nikt nie szczepil dziecka na pneumokoki?

Gość seftghju;
ja nie szczepiląm za duzo sie nasłuchalam ze potem dziecko ejst chore, opóżnione w rozwoju albo ma jakis autyzm

Gość Rabujka
A mogę zapytać, w jakim wieku szczepiliście dzieci ? Bo moje ma 14 miesięcy i też chcę go zaszczepić,nie chodzi na razie do żłobka, ale jednak już ma więcej kontaktu z dziećmi, choćby w piaskownicy. I zastanawiam się, czy poczekać, aż będzie mieć te 2 latka, czy już dobrze zrobić teraz i ile dawek trzeba podać ? I jaka szczepionka najlepsza ?

Gość mama/////
dzieki za odpowiedzi- moze ktos jeszcze sie wypowie? Ja widzialam ceny od 200zl do 300 w aptekach internetowych. p.s. jest fajna stronka o pneumokokach chyba pneumokoki.pl i tam jest napisane w jakim wieku dziecku ile dawek trzeba :)

Gość aloha100
Dziś szczepiłam moją córką infanrixem (18mc) i dowiedziałam się , że mam możliwość zaszczepienia małej prevenarem po ukończeniu 2 r.ż. Wytłumaczono mi, że wcale nie ma znaczenia, że córka nie była wcześniej szczepiona na pneumokoki. Rzekomo 1 dawka powinna wystarczyć. Nie wiem, co myśleć...

Gość kakało
Ja zaszczepiłam swoją córkę, gdy tylko skończyła 2 lata pneumo 23. Pediatra proponowała prenevar, ale doszłam do wniosku, że skoro producent pneumo zaleca szczepienie po 2 rż to chyba wie co robi, a poza tym pneumo to 23 szczepy tego cholerstwa, zawsze to więcej niże te 13 w prenevarze. No i cena. Za pneumo zapłaciłam 80 zł.

Gość BetiV2009
Uzywaliscie preparatu o nazwie Synflorix? No bo wyszukiwalam informacji na temat tego produktu i nic nie moge znalezc. Moze moglibyscie cos powiedziec mi o tym produkcie? Warto go kupowac, testowaliscie zamienniki? Na tej stronie przeczytalam troche danych o Synflorix: http://www.listalekow.pl/synflorix/ - uwazacie, ze to rzetelne informacje? Nie w smak mi sie przejechac i wydac bezsensownie czesc swojej wyplaty, dlatego pytam Was o rade. Dziekuje z gory za ewentualna pomoc.