Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siv jensen

rak /guz w narzadach rodnych kobiety

Polecane posty

Gość siv jensen

Witam! Zalozylam temat bo strasznie sie martwie o swoje zdrowie i chcialam tylko uslyszec opinie/ hiatorie innych kobiet... Mam 27 lat,dziecko 2 letnie,nie uzywam hormonalnej antykoncepcji. Moje problemy zaczely sie juz dosc dawno, nie pamietam dokladnie kiedy, ale we wrzesniu bylam juz z tym samym problemem u ginekologa 1 raz, pozniej raz napogotowiu i kilka razy u rodzinnego I ciagle nie wiem co mi jest :( Mam straszne ciagle bole w dole brzucha, jak mocne okresowe, bola mnie plecy i mam brzydko pachnace uplawy oraz czuje wieczny nacisk na pecherz. We wrzesniu bylam u gina, zapisala dalacin po ktorym czulam sie fatalnie ( 3 tyg biegunki), nie pomoglo.lekarz na pogotowiu kilka tyg pozniej w czasie " ataku" kazal brac paracetamol i dal jakis doustny lek na grzybice dla mnie I faceta, nie pomoglo. Rodzinny dal metronidazol dla nas obojga plus probki na wszystkie choroby weneryczne od obojga- nic . Krew ok. Od miesiaca doszly mdlosci i puchnie ( rosnie) mi brzuch :( testowalam 2 razy, miesiaczkuje normalnie, w ciazy nie jestem bo nie mialam jak zajsc I tu Moje pytanie, czy takie objawy moga swiadczyc o jakiejs chorobie? Jutro ide do lekarza i zazadam skierowania na usg/rtg jamy brzusznej i inne specjalistyczne badania bo juz mam dosc myslenia :( Ktos byl w podobnej sytuacji?

Gość A K I M A
Słusznie USG .

Gość ja mialam podobne objawy
przy miesniaku macicy. No uplawow raczej nie bylo. Juz dawno powinnas miec zrobione USG.

Gość SUUUUUUUUUUUUUFLERKA
zgłoś się na onkologie ginekologiczna niech zrobia badanoa, biopsje zycze zdrowia i nie boj sie zycie jest najwazniejsze idz do lekarza

Gość siv jensen
Bylam na usg we wrzesniu,czy gdyby to byl jakis guz to czy mozliwe zeby urosl przez 8 mcy? Mieszkam za granica, mam gina w pl 12.07, gadalam z nim przez telefon to noe chcial nic powiedziec tylko kazal nie czekac i zrobic usg...boje sie :(

Gość pimper
a ja myślę że to endometrioza...

Gość siv jensen
Wiem ze juz dawno ale moj rodzinny mowil ze to nie potrzebne, poklocilam sie z nim I wyszlam. Jutro ide do innej lekarki. Bede napisac zeby mnie skierowala do szpitala na badania.mam tez problemy z wyproznianiem, nie mam zaparc ale zauwazam, ze zmienilo sie cos w moich codziennych " rytualach"...mam male dziecko :(

Gość A K I M A
Jeżeli boli ,to nie jest zle.Możesz mieć jakiegoś torbiela życzę zdrówka.

Gość nie wiem co to jest
ale powinnaś jak najszybciej zgłosić się do lekarza

Gość siv jensen
Jak bylam u ginki we wrzesniu to zasugerowalam endometrioze ale po usg dopochwowym wykluczyla.. czy sa jakies badania np krwi ktore moga okreslic co to? Moze CA-125? Nie wiem co robic, musze sama naciskac o badania bo sluzba zdrowia tutaj jest beznadzieja :(

Gość siv jensen
Aha czyli naciskac na polozenie mnie do szpitala na ginekologie?

Jezu dziewczyno ja mam tak samo , dokladnie i tak samo sie zaczelo , i tez juz wyladowalam w szpitalu i nadal nic nie wiedza. Co najdziwniejsze u mnie ,ze te ostre bole nie zdarzaja sie zawsze , one pojawiaja sie co jakis czas jakby ktos lamal kregoslup i do tego okropny bol brzucha i nacisk na pecherz. Wlali we mnie pol litra antybiotyku w szpitalu, choc nie wiedza co mi jest, potem ta nie uleczalna grzybica, ile ja sie nabralam, dopochwowych i doustnych , NIC mi nie pomaga. A jak czesto masz te bole???

Gość siv jensen
Arpad a guzy i torbiele wykluczyli????? Ja mam nieprzyjemne uczucie jak na okres ciagle ale nasilaja sie w srodku cyklu, mysle ze przy jajeczkowaniu.@ mialam 28 a od 12 ledwo chodze :(

jak chcesz to napisz mi email arpad1717@gmail.com albo poszukaj mnie na skypie tam wiecej pogadamy arpad1717 , gdybys nie znalazla arpad 1717 to probuj tylko z jedna 17 , i wiesz ja tez mieszkam zagranica i az dziwne, ze jak tylko lecialam do Polski, to wlasnie do ginekologa, a podobno wszedzie medycyna jest lepsza niz w kraju, ja tam jednak wierze w polskich lekarzy.

Gość siv jensen
A krzyz tez boli ciagle od ponad miesiaca, silne leki nie pomagaja :( I teraz ten rosnacy puchnacy brzuch :( srode ledwo zapielam spodnie.mam uczucie jakbym wiecznie byla przejedzona, mdli mnie i generalnie mi slabo.ostatnie kilka dni mialam masakre, bole w pachwinach,smierdzace uplawy,dzis juz tak nie smierdzi s to strasznie brzuch mnie boli I plecy :(

wlasnie przy jajeczkowaniu mialam tak raz , ale to bylo zaraz po odstawieniu tabletek, i wyladowalam w szpitalu, ale potem juz bylo nawet jak wrocilam do hormonow, ale juz nic nie biore , bo od hormonow tak mysle mam ta cholerna grzybice, przeleczylam siebie i faceta, tony lekarstw i nic, teraz juz jestem sama , zero seksu 2 miesiace , dalej lykam i wkladam leki i wielkie gowno, co do bolu to ostatni byl ok pol roku temu, to az przytomnosc tracilam, lekarz w przychodni gino od razu na szpital wyslal , mam wykluczone miesniaki i torbiele macicy, ale co drugi lekarz jak robi usg to mowi ze mam polip, no tak ale raz go ma a raz nie , wiec sama nie wiem , w co wierzyc ,

niech zrobia ci wymaz moze to byc rzesistek, jest kilka odmian, ale u mnie wlasnie "zapach " byl i wiedzialam ze cos nie tak, ale nie robia tu wymazu tylko w kierunku candidy, i te same leki bralam co ty , nic nie pomoglo, idz i zrob dobry wymaz chocby prywatnie

takie bole moze tez wywolac helikobakter troszke podobne objawy , bol krzyza i puchnacy brzuch i uczucie przejedzenia

Gość kto był na
TO JESZCZE USG NIE MIAŁAŚ ???? O MATKO !!!

Gość siv jensen
Arpad napisalam meila

Gość siv jensen
Lgi byl na Mialam we wrzesniu,badam sie regularnie. Arpad rzesistek wykluczony, chlamydia tez, grzybica i inne choroby tez :( oboje sie badalismy.

Gość werew
robiłaś cytologię? Jak można komuś przepisać paracetamol zamiast zrobić usg? Trzeba było od razu robić

Gość siv jensen
mam nadzieje, ze jutro uda mi sie cos wywalczyc u lekarza, najwazniejsze to nowe usg, mam wizyte w PL 12 lipca u bardzo dobrego specjalisty ale nie moge czekac z zalozonymi rekoma, juz mam dosc latania po lekarzach bo takie wzruszanie ramionami mi w niczym nie pomaga. W maju mialam isc prywatnie do gina bo juz myslalam, ze oszaleje ale akurat dostalam okres wiec odpuscilam :(

Gość siv jensen
wewer robilam cytologie ostatni raz we wrzesniu u tej gin, ktora mi robila usg dopochwowo i wymaz z pochwy na 5 roznych bakterii, teraz juz nie pamietam jakich ale wyniki byly negatywne, na pewno byla to gardnella, drozdzaki, candidia, i dwa inne. dostalam dalacin ze niby to wina gardnelli ale okazalo sie, ze nie.

Gość werew
zrób sobie markery ,mdłości to ma się przy jajnikach

Gość siv jensen
wlasnie czytalam o markerach wczoraj i nie wiem czy tutaj mi sie zgodza to zrobic ale w polsce na pewno zrobie wszytsko co sie da, szczegolnie, ze u nas w rodzinie jest duzo przypadkow zachorowan na rozne raki ale zadna kobieta w rodzinie nie miala takich problemow bo juz zrobilam wywiad ( oczywiscie mamie nic nie powiedzialam, zeby jej nie martwic)

Gość werew
ja nie ufam lekarzom to nieuki i mają gdzieś pacjentów, już nie raz słyszałam o róznych przypadkach ,oni mam wrażenie boją się pacjentów onkologicznych i wmawiają im że wszystko jest w porządku zamiast doradzić jakieś badania, nie mówiąc o tym że za granicą też pewnie krzywo patrzą na obcokrajowców

Gość werew
no ale mam nadzieję że nic ci nie jest, ja mam obsesję na punkcie chorób i zawsze zakładam najgorsze, czego ci nie życzę

Gość siv jensen
werew ja nie jestem hipohondryczka i nie lece z kazda pierdola do lekarza, ale jak juz cos sie dzieje zlego to chce, aby interweniowano a nie zbywano mnie polslowkami i obietnicami, ze sie tym zajma. postanowilam ,ze jak jutro nie pojdzie po mojej mysli to pojde tutaj prywatnie do lekarza, nie bede czekac i zloze na lekarza po prostu skarge, poprosze o kopie mojej karty gdzie sa wpisane wszytskie moje wizyty i robione badania itd i jesli nie daj Boze sie okaze, ze cos ze mna nie tak to bede walczyc.

Gość moja sasiadkaaa...
tez miala cos podobnmego. Okropne bole brzucha. Gin dlugo nie wiedzial co to jest dostawala tabletki przeciwbolowe, ktore nic nie pomagaly. W koncu miala operacje, jak mi tlumaczyla miala jakies zrosty w brzuchu. Macicy jej nie usuneli bo miala 30 lat. Mieszkam w Holandii. To bylo 15 lat temu, teraz ona czuje sie bardzo dobrze.