Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mPRAWDZZIWYY

uwazam ze 400 zł alimentów to za duzo

Polecane posty

Gość obuzonaaa
CAŁKOWICIE CIE POPIERAM AUTORZE!!! ja mam podobna sytuacje wpadlem, tzn dziewczyna z ktora sie przespalem wkopala mnie, klamala ze brala pigolki a tak nie bylo, miesiac pozniej dowiedzialem sie ze bede ojcem, nie dosc ze skazala mnie na ojcostwo chociaz nie bylem na to gotow to jeszcze zrujnowala mi zycie bo twierdzi ze albo bede z nia albo zadna inna, place alimanty ale nie chce miec kontaktu z nia ani tym dzieckiem, i co zawistne zdziry!! nie jestem pewnie czlowiekiem w waszych oczach!! szczerze to mam was w dupie bo kazda m,ysli jaka to jest biedna a tak naprawde sa z was przebiegle s***, nie daj sie autorze!!!

Gość mprawdzziwy
400zl to malo???

do hhh: facet tez powinien. Ale jezeli tego nie robi, to chyba kobieta widzi ze cos z nim nei tak? Czy mamy wam drukowac instrukcje myslenia? bananowa malina: poki co nie planuje dzieci, ale jezeli bede je mial, to naucze ich odpowiedzialnosci za wlasne czyny. Jezeli bede imal corke, to ona bedzie myslala zanim sie przespi z byle kim. Stad tez dziekuje za zyczenia :) Ale nie specjalnie sie martwie.

Gość hept żeby miec dziecko
potrzebna byłaby jeszcze do pary kobieta a coś mi się wydaje że pierdolic to ty umiesz ale tylko filozoficznie , smierdzi mi tu na kilometr niedorobionym prawiczkiem który myśli że pozjadał wszystkie rozumy , nie masz dzieci cieciu to wypierdalaj bo gówno wiesz o życiu

hept wypierdaIaj małolacie bo widze że cie życie porządnie jeszcze w doope nie kopnęło nie da sie wszystkiego dopasować do regułek i planów twierdząc że twoje dziecko nie zrobi błędu już widać że goowno wiesz o życiu otóż twoje dziecko może być gejem ,może być 15 latką która zaszła w ciążę i urodzi niepełnosprawne dziecko itp niczego nie przewidzisz życzę ci żebyś miał takie zdarzenie w życiu to wtedy swoje dooperele filozoficzne wyrzucisz na śmietnik

Jezeli dla was urodzenie dziecka, to jest przypadek losowy, to ja sie nie dziwie ze spotykaja was takie rzeczy, i ze pozniej naskakujecie na facetow. Przeciez urodzenie dziecka to bardzo powazna decyzja. A wy samym swoim jezykiem pokazujecie, ze same zachowujecie sie jak dzieci. Normalnie mam wrazenie ze kiedy zdarzyla sie wam ciaza to bylyscie zaskoczone i szalalyscie z tekstem "ojeju, wyskoczylo mi dziecko, coz za niespodzianka". Elementem doroslosci jest myslenie przed, a nie po. Jezeli tego nie potraficie, to musicie placic za swoja glupote. I przestancie mowic innym jacy sa, a jacy nie sa. Autor idealnie przypasowal sie do swojej lubie. I jedno i drugie bezmyslne, wygodne, i roszczeniowe. A wasza opinia na moj temat nie ma dla mnie znaczenia. Mozecie sobie piszczec, ale fakty sa takie ze ja mam udane zycie, realizuje sie zawodowo i nie tylko. I nie zdarzaja mi sie "dzieci" jakos. Glupio usprawiedliwiacie brak myslenia. Ale dla mnie to zadne argumenty. Za swoje decyzje sie placi.

kurva kretynie jak cie yebne pusta pało to sie zesrasz w majty !!!!!! debilu!!!!!!! twoje gadanie nie ma POPARCIA W PRAWIE !!! rozumiesz ? wynika z tego że facet może robić dzieci i nie płacić bo kobieta winna bzdury

Gość hgjio988[
ludzie przeiczto porowkacja facetowi sie nudzi i wymysla prasa i ksiazki dla dziecka - przeicez przedszkoalk czytac nie umie pomyslcie troche

weronthika: w prawie nie ma poparcia? A myslisz ze przez przypadek dzieci sa oddawane zwykle pod opieke matki a nie ojca? Owszem, czesc rzeczy w prawie jest zlych. Ale na ten temat, aby poprawic ta sytuacje trzeba wlasnie dyskutowac. Ale merytorycznie, a nie po Twojemu.

Gość kobieta bez dzieci
"I nie zdarzaja mi sie "dzieci" jakos." do hept: tym zdaniem dowodzisz jednak że to facet również ma moc decyzyjną w sprawie posiadania dziecka. A za tą mocą idzie odpowiedzialność. Osobiście uważam że w niechcianą ciążę zachodzą dzisiaj tylko głąby. Facet który da się "wrobić" w dziecko to też matoł - a jak głupi to niech płaci. Barany się strzyże a nie głaszcze po główce. Mężczyzna może sie zabezpieczyć (w skrajnym przypadku nawet wazektomią) - a jak uprawia niezabezpieczony seks z przypadkowymi laskami - to już jego problem. Ale racja że to kobieta ponosi większą odpowiedzialność za ciążę - w formie samej ciąży, porodu, zniszczenia ciała itd. Tylko że to się nie powinno przekładać na odpowiedzialność finansową. Może i kobieta "dopuszcza" do siebie mężczyznę, może sama zdecydować o aborcji albo urodzeniu, może w ogóle nie dpouścić do seksu, albo się zabezpieczyć - ale jego też nikt za chuja nie ciągnie i nie zmusza do seksu. Więc mężczyzno - myśl przed a nie po - chyba żeś frajer - to płać i nie skomlij.

Gość kobieta bez dzieci
I jeszcze jedno: Ja nie uprawiam przypadkowego seksu, mam mężczyznę którego kocham. ALe gdybym tak robiła i gdyby istniała pigułka antyk. dla mężczyzn - to NIGDY NIGDY żadnemu przypadkowemu kolesiowi nie uwierzyłabym że je bierze. Sama brałabym swoje (plus dodatkowo prezerwatywa ze wzgl. na choroby). Jak to jest że faceci radośnie wierzą pierwszej lepszej dziuni spod remizy że bierze anty i ochoczo spuszczają się prosto w nią bez gumy??? (A nawet jak bierze, to skąd ma facet wiedzieć jak regularnie albo czy nie wyrzyga jednej chociażby podczas bieżącej imprezy). Do kogo tu pretensje? Do kobiety czy do pana boga że rozumem nie obdarzył? Ktoś powie że gumki to spore ryzyko ciąży. MOże i tak ale na razie dla facetów nic innego nie ma (no chyba ze wazektomia - ale który kozak spod wiejskiej dyskoteki da sobie przeciąć przewody) - no a skoro nie ma - to konsekwencje seksu trzeba sobie rozważyć wcześniej. I szukać kobiety której można zaufać. Ale wiadomo - ruchać się chce....

czyli podsumowanie : skoro hept uważa że kobieta ponosi odpowiedzialność bo jest głupia ŻE WSPÓŁŻYŁA to to samo odnieśmy do facetów : ponosi odpowiedzialność za dziecko bo jest głupi ŻE WSPÓŁŻYŁ I DAŁ SIE WROBIĆ W DZIECIAKA i niech głąb płaci

Gość do weronthika
super podsumowanie

Gość kobieta bez dzieci
dokładnie. Obydwoje są głupi jak but. I facet i kobieta. To prawda że kobieta ma większy (a w zasadzie jedyny) wpływ na to co zrobić z już istniejącą ciążą. Ale na fakt seksu lub rezygnacji z niego wpływ mamy taki sam. Gwałt jest karalny - i na kobiecie i na mężczyźnie. Fakt też że kobiety mają takie podłe narzędzie w rękach jak możliwość skłamania o przyjmowaniu antykocepcji i "wrobienia" faceta w dziecko. Ale kurwa ci faceci to nie upośledzone przedszkolaki tylko dorośli ludzie którzy powinni wiedzieć o takim zagrożeniu i mają trzy wyjścia: rezygnacja z seksu z niepewną kobietą, zabezpieczenie się, albo wzięcie na klatę ryzyka i odpowiedzialności za wpadkę. Jesteś debilem - to płać. Może jeszcze my jako społeczeństwo (fundusz alim, zasiłki itd.) mamy płacić za takiego pana? Szkoda że tego Hept nie widzi - że jak nie zapłaci zapładniacz to zapłaci każdy z nas. Bo dziecku zapewnić byt ktoś MUSI.

Gość doautora watku s..yna
uwazam ze alimenty w takim przypadku powinny wynosic 1000zl minimum, samo przedszkole to koszt około 450 zł biorac wszystko pod uwage, jedzenie z owocami i sokami to około 350 zł , zabawki 150 minimum do tego ksiazeczki, gumeczki, same buty to koszt około 40-50 zł -letnie nieskórzane obuwie, przeciez dziecko nie bedzie chodziło w klapkach za 10 zl które parza nogi...a co matka ma latac za kazda promocja to kiedy ma miec czas na prace, buty na zime to koszt 100zł minimum, lepsze to 130 zł, a gdzie kapcie do domu i do przedszkola...kurtka zima minimum 150 żl, na wisone i lato po 60 zł a gdzie bluzki, majtki, rajstopy, meble, kosmetyki, reczniki, posciel i dziecko jest alergikiem...facet jestes porabany...ja na psa wydaje 400-500zł

Gość doautora watku s..yna
dolicz jak piszesz okulary, witaminy, dentyste bo na panstwowego kolejki po pol roku, sczzotki do zebów, pasta do domu i do przedszkola, a jak zachoruje antybiotyki, syropki, proszki do prania, płyny do płukania, chusteczki, filtr do opalania, stroj kapuielowy,j akies wakacje..i ja nie mowie o lalkach barbie za 150 zł tylko o skromnych zabawkach, puknij sie w łeb cymbale.

Gość fefefefefefefefefefefefefe
Kawal chooja z ciebie, wstretny draniu. jestes wyrodnym ojcem i smieciem!!! Bo twoja byla to pewnie dla siebie te alimenty bierze i na ciuchy wydaje, co nie? Smiechu warte. Niech cie szlag trafi, tego ci zycze.

Gość mprawdzziwy
sama jestes debilka

Gość ddooomprawdzziwy
400zł to jakies ochlapy co za sk...

Gość kobiety bez dzieci
no raczej nie bo nie mam nieplanowanych dzieci :P spadaj na jakąś budowę na alimenty harować - dzieciorobie

Gość mprawdzziwy
niech sama sobie radzi

Gość mprawdzziwy
ja tez musze cos jesc i sie ubrac

Gość kobieta bez dzieci
a w ogóle to oplułam monitor jak doczytałam że nasz maczo poleciał do mamuni się poskarżyć jak go krzywdzą a mamunia przyjęła pod spódnicę, nosek wytarła i powiedziała że nie da pokrzywdzić synusia. boże co za parodia mężczyzny. zrób jeszcze jakiegoś dzieciaka na boku następnej panience - bo chyba tylko do tego się nadajesz

Gość DOOOOOmprawdzziwy
najlepsze jest to ze piszesz, chwalisz sie ze placisz dobrowolnie-JESTES KOLES CHORYY

Gość DOOOOOmprawdzziwy
wierze ze zrobi ci sprawe i bedzie miała minimum 2 razy wiecej chory debilu

Gość mprawdzziwy
mam 35 lat i nie podoba m isie wasz ton ja chce obnizyc alimenty moj znajomy płaci 2x 250 zł na 2 dzieci wiec uwazam ze place sporo

Gość dotegomprawdzziwy
debilu to ty musisz byc bezrobotny ze masz tak niskie alimenty

Gość takie tam duperele
Niestety , nawet jeśli to prowo to zidiociałych ojców pokroju autora nie brakuje :( Ja mam na dziecko zasądzony tysiąc, ojciec nie płaci choć ma 3 dobrze prosperujące firmy i jeździ jeepem wielkim jak stodoła. Właśnie idę do komornika, a jeśli on nie pomoże składam doniesienie do prokuratury. Smutne ale samo życie....