Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak zagrzewacie mleko modyf.

Jak zagrzewacie mleko modyfikowane tuz po przygotowaniu

Polecane posty

zanim je podacie dziecku? Jakie macie sposoby?

Gość no akurat o tym
no ja też tak samo robiłam -woda ciepła już była. Ewentualnie czasem chłodziłam gdy wyszło zbyt ciepłe.

Nie kumam, bo na opakowaniu mleka kaza je rozrobic w wodzie o temp. pokojowej a nie cieplej, a potem kaza podgrzac. To wy robicie je sobie po swojemu? Slyszalam ze jak sie rozrabia mleko w bardzo cieplej wodzie podchodzacej pod goraca to temperatura modyfikuje skladniki odrzywcze mleka i pozbawia je wartosci (to tak samo jak ugotowane albo podgrzane w mikro. pozywienie). Puste kalorie.

Gość a co to masz za mleko
normalnie w cieplej sie rozrabia, w takiej nie zimnej nie goracej

gdzie każą podgrzac?? litosci, przeciez nie dasz dziecku ukropu do picia,lekko ciepła woda i jest OK....

Gość poliiipoliiii
pusty to ty masz łeb skoro przerasta cie instrukcja przygotowania mleka dla dziecka rece opadaja

robie mleko w odpowiedno schłodzonej wodzie która nadaje się od razu do picia... a że moje dziecko jakoś wrzatku nie pija więc nie rozrabiam mleka w gorącej wodzie :P

Enfamil na 100%.

Dla mnie woda w temperaturze pokojowej jest jednak za chlodna, zeby podawac takie mleko dziecku.

Miedzy ciepłą a za ciepłą jest cienka bariera, którą często zdarza się naruszać, szczególnie że niektóre z was piszą, że muszą jeszcze chłodzić. Dziwne to co piszecie, no ale... Może każde mleko ma inny sposób przygotowania.

No to rób jak uważasz. Ja tam od 5 miesięcy przygotowuje na ciepławej wodzie, dziecko rośnie, jest zdrowe.

Gość dobra jesteś
Nie słyszałam, ani nie czytałam jeszcze żeby mleko rozrabiać w zimnej wodzie. Normalnie w ciepłej podgrzanej. Masakra jak za gorące to sie podgrzewa w ciepłej wodzie w jakimś pojemniku całą butelke z mlekiem. Wystarczy troche pomyśleć...

co w tym jest dziwnego ? Gotuje wode, schładzam ją i trzymam w termosie. Nie ma tu żadnej filozofi :D A z ciekawości zobaczyłam i na opakowaniu mojego mleka nic nie wyczytałam że trzeba je jeszcze podgrzewać

autorko,a nie sadzisz ze przesadzasz? boze, kobieto nad wszystkim bedziesz sie tak cackac? a poza tym wytłumacz mi, jakim cudem podgrzewanie jest OK, a robienie mleka nawet w goracej wodzie juz nie?

Gość andaluzja 111
No,przeciez nie jest to skomlikowane.Pisza Ci:ciepla woda+proszek mleczny=gotowa miesznka.Wszystko podajesz o temp.pokojowej,nawet odciagniete mleko z piersi,jezeli bylo uprzednio mrozone.Nie komplikuj,sprawdz tem,na nadgarstku i juz.

....1234 dzieki za jedna normalna odpowiedz, bo juz zaczynalam watpic w rodzaj ludzki. Laski tu jakies rozjuszone siedza. Wszystko musi byc wg ich instrukcji z ich mlek. Nawet sie nie zastanowia, ze inne robi sie troche inaczej. Co za ludzie... rety.

To moża zacznij karmić cyckiem, nie będziesz miała problemu;/ Wszystkie jakoś rozrabiają i nie widzą żadnego problemu.

o moj boze..jak juz sie okazuje,ze mamy z wiekszym doswiadczeniem od ciebie robia inaczej, to znaczy ze sa rozjuszone??:O:O mam nadzieje ze to hormony jeszcze wpływaja na twoj stan emocjonalny:P:P

po za tym mleka z cyca też się jakoś specjalnie nie podgrzewa, to raz a dwa za ciepłym mlekiem zrobisz więcej szkody niż podając za zimne.

Gość paola ola anna
jakbys była choc troche inteligentna i ogarnieta w temacie to bys sie pusta pało zastosowała do instrukcji, gdzie wyraznie producent napisał-chyba dla takich kretynek niekumatych jak ty-"Aby podgrzać butelkę z mlekiem modyfikowanym, umieść ją pod strumieniem ciepłej wody lub wstaw do naczynia z gorącą wodą na maksymalnie 15 minut." wiec zastosuj sie łaskawie do instrukcji i spadaj na szczaw i nie zawracaj innym głowy debilnymi topikami!!!!!!!

Tak jasne. I macie na pewno wieksze doswiadczenie od producenta mleka. Daaaa. Zadalam normalne pytanie i oczekiwalam grzecznych odpowiedzi, a wy na mnie napadacie, ze robie cos inaczej. Macie jakies problemy emocjonalne czy co?

Gość mamamama26
na każdym mleku pisze że woda ma mieć maks 40 stopni - powyżej giną te wartości odżywcze a jak ma więcej to dziecko i tak nie wypije bo za gorące - więc plus minus taką wode i po problemie - są takie termometry którymi mozesz spr temp mleka czy wody ale wg mnie racja z tym przesadzaniem - u mnie w szpitalu podawali doslownie w temp pokojowej noworodkom mleko i było ok - wogóle nie było grzane - zresztą w ten sposób hartujesz odrazu dziecka gardło że niebędzie potem chore jak łyknie zimną wodę

Gość no akurat o tym
dobra a gdzie w tej instrukcji pisze że masz jeszcze po przygotowaniu podgrzać mleko?

Gość andaluzja 111
Podoba mi sie ten temat.Pierwszy raz slysze,zeby jakas matka miala problem z okresleniem temp.mleka :D To juz naprawde trzeba nie miec innych problemow.

Gość paola ola anna
na pewno mamy wieksze doswiadczenie od ciebie:D tyle w temacie :D idz lepiej zajmij sie podgrzewaniem mleka:D:D byeee :D mamusiu za dyche:D