Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruuu

Koronka?Wiekszosc zeba to plomba...

Polecane posty

Gość ruuu

Witam! Mam nadzieje, ze ktos bedzie mi mogl udzielic odpowiedzi na pytanie. otoz mam gorn 5 leczon kanalowo. W trakcie leczenia okazalo sie, ze zostala mi tylko malenka czesc zeba, pani doktor mi "zalepila"pozostalosc materialem do plomby, uksztaltowala zab, ale kazala mi pamietac ze to nie bedzie sie dlugo trzymac, poniewaz wiadomo....to tylko plomba, moze mi sie ukruszyc. Proponowala zrobic sobie na to korone. Ja wtedy bylam w amoku i nie spytalam o szczeg. Dzis jestem umowiona na wizyte za 3 tyg dopiero, przez telefon nikt mi nie chcial zadnych informacji udzielic..kazali przyjsc.:( Czy wiecie moze CO w takich sytuacjach sie robi? Czy korona to ostateczne wyjscie? Czy sa jakies alternatywy? Wiem, ze kroony sa bardzo drogie... W przypadku zeba leczonego...jaka to moze byc cena? Dodam ze nie mam tez dolnej 5, ale mam korzen...i pewnie trzeba bedzie wstawic korone- orientujecie sie na jakie koszty mam sie przygotowac? Niestety nie dowiedzialam sie niczego w recepcji, a ....3 tyg jeszcze w niepewnosci mnie zabije :) Bylabym wdzieczna za kazda powazna i pomocna odpowiedz!;) pozdrawiam

Gość xyzabcdef
Przede wszystkim to każdy ząb pod koronę musi być przeleczony kanałowo. W zależności od potrzeb do tego dochodzi wkład koronowo-korzeniowy, ale to nie w każdym przypadku. Korona moim zdaniem nie jest droga. Ale to jeszcze zależy co dla kogo oznacza drogo - w Warszawie można zrobić za 600 pln. W innych regionach pl taniej :) Do tego dojdzie odbicie zębów w takiej masie żeby móc dopasować koronę, ale to groszowe sprawy. Jeśli w twojej miejscowości jest inny stomatolog, to skonsultuj się z nim, czasem warto zasięgnąć opinii kilku i porównać ceny :)

Gość RoberZ
Przede wszystkim powinni Ci byli udzielić informacji, uspokoić i wyjaśnić wszystko od procesu po koszty a także możliwe alternatywy. Ja sam miałem korony robione we wrocławskim Omnidencie u doktor Szczombrowskiej i zanim cokolwiek zrobiła wszystko mi wyjaśniła a wyszło bardzo fajnie. Łap kontakt, jak do nich zadzwonisz to Ci na spokojnie wyjaśnią co i jak: 795 560 222