Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szaruś

Nerwica...nie mogę spać...

Polecane posty

Gość krzychuu
Dużo osób ma problem z wyciszeniem się przed snem bo życie teraz jest takie stresujące i nerwowe... ja już od jakiegoś czasu przed snem przyjmuję jedną pastylkę suplementu Forsen i nie mam problemów z zaśnięciem ani z brakiem koncentracji następnego dnia.

Gość verdammte
Ile kosztuje ten Forsen?

Gość verdammte
Sprawdziłem już ten Forsen. Nie kosztuje dużo, w porównaniu z innymi środkami na sen, a ma od nich więcej tabletek w opakowaniu. I faktycznie pozwala zasnąć i nie rozwala następnego dnia.

Gość BeataK8844
Korzystaliscie z leku co sie nazywa Magnesium? No bo szukalam komentarzy na temat tego produktu i nie wiem co myslec. Mozecie cos opowiedziec mi o tym produkcie? Jest sens go kupowac, testowaliscie zamienniki? Tu jest troche opinii o Magnesium: http://www.listalekow.pl/magnesium/ - myslicie, ze mozna sie tym sugerowac? Wolalabym sie nie i roztrwonic bezsensownie kase, dlatego czekam na Wasze cenne rady. Dziekuje z gory za ewentualna pomoc.

Gość gość
Nie wiem czy zioła tu pomogą. lepiej iść do lekarza i przepiszą na receptę coś mocniejszego.Ja brałam przez pół roku pramolan, mnie pomógł.

Gość gość
forsen magnesium itp przestancie sciemniac przedstawicuele handlowi co z tego ze wieksze opakowanie skoro nie dziala

Gość Patka B
Na mnie doskonale wpływa forsen forte z melatoninią. Na nerwicę wprawdzie raczej nie cierpię, ale nerwowa jestem sama z siebie. Jak coś mnie wkurzyło, to potem zastawa stołowa w kawałkach. Przy tym spać nie mogłam, póki nie łyknęłam procha:) Od kiedy jem ten forsen jest dużo lepiej, wstaje spokojniejsza i przede wszystkim wyspana i tablety biorę też coraz rzadziej. Z resztą nie boję się go stosować, bo w składzie nie ma nic niepokojącego, poczytałam trochę:)-http://www.olimp-labs.com/11,13,455/Produkty/FORSEN-FORTE.html

Gość gość
Tutaj mysle ze spokojnie własnie mozna spróbowac z odpowiednimi suplementami jak Forstres. Na pewno okaze sie bardzo pomocny jesli chodzi o tego typu problemy.

Gość gość
No ale czy te suplementy mają dobre działanie? Suplementy są głównie ziołowe, same zioła wystarczą? Nie za słabe?

Gość SabinkaBalbinka
Wszystko zależy jakie suplementy. Moim zdaniem, to właśnie te ziołowe powinno się stosować, bo nie powodują uzależnienia. Mogę polecić nervomix control, do codziennego stosowania, a jak stan jest poważny to już nervomix forte. Działa szybko, ale nie stosuje się go długo.

Popieram moja teściowa używa właśnie nervomix i zdecydowanie pomaga jej w stresujących sytuacjach.

Dołączam się do stosujących nervomix. Też używam gdy w pracy jest nerwówka. Również polecam.

Gość gość
Ja miałam coś podobnego albo i to... W każdym razie nikt jednoznacznie tego nie stwierdził. Pewnej nocy obudziłam się i nie mogłam wręcz oddychać, jakby ktoś mi usiadł na klatce, serce waliło jak oszalałe. Tak naprawdę prawie pół roku jak nie więcej dochodziłam do siebie. Potrafiłam cała zdrętwieć. Nie miałam stresów itd. Dopiero później jak nikt mi nie mógł pomóc zaczynałam się stresować tym, że tak długo to trwa, że będę mieć złe samopoczucie w mało dogodnym miejscu, a nie w domu itd. Dawali mi magnez ale co za dużo to nie zdrowo... Później zaczęłam pić wapno zmniejszyłam tabletki z magnezem i powiem Tobie, że było mi lepiej...Chyba też wziełam pare razy potas. Brałam również tabletki ziołowe uspokajające Lobofarm. Gorąco je polecam. Najpierw regularnie, później gdy czułam, że coś zaczyna się dziać, później coraz rzadziej.

Gość kama901
Na mnie na przykład fajnie działa Forsen Forte. Lepiej mi się po nim śpi, nie jestem wieczorem tak już nerwowa. Nie mam pojęcia jak to działa, ale o wiele łatwiej jest mi zasnąć

Gość elkakos
Zaburzenia snu są coraz częstsze i to u coraz młodszych osób. Przyczyn może być wiele, samemu ciężko się zdiagnozować. Konsultacja i takiego specjalisty nigdy nie zaszkodzi http://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa/ . Może tylko pomóc.

Gość Krycha1978
Mój brat też miał kiedyś problemy z nerwicą, z resztą u mnie teraz dzieje się bardzo podobnie jak w tym co opisujecie. Mi brat doradził również zmianę materaca, może zabrzmi to abstrakcyjnie, ale przez to że wysypiał się lepiej, był spokojniejszy, i problem z zasypianiem był rozwiązany jakby od drugiej strony. zamiast faszerować się lekami na uspokojenie kupił nowy materac, na którym poprawiła się jakość jego snu.

Gość Oldżi567
Ja, to wolę naturalnie, czasem meliskę sobie zaparzę, co prawda w skrajnych sytuacjach skorzystam z nerwosolu czy innych takich preparatów ;) Ale musze się zgodzić z Krycha1978, nic tak nie koi nerw jak dobry sen. Odkąd mam porządny, termoelastyczny materac, pożegnałam się z bezsennością, spokojnie zasypiam i nie budze sie w nocy po kilka razy. Jak ktoś byłby zainteresowany polecam ksiege dobrego snu http://hilding.pl/viewHilding/files/ksiega_zdrowego_snu/ksiega_zdrowego_snu.pdf

Gość Rafal1986
Oldżi567 Święte słowa! Najlepszy jest sen! a swoją drogą dobra ta strona którą podlinkowałaś, mam materac tej marki Hilding i świetnie się wysypiam. Tak jak napisała Krycha1978 nasze samopoczucie w dzień zależy od tego jak czujemy sie odpoczywając w nocy. Ja nie mam problemów ze stresem i nerwicą chyba dzięki temu że tak dobrze się wysypiam:) a pracę mam bardzo stresującą, narzucającą na mnie sporą odpowiedzialność. Warto zainwestować w dobry materac i się wysypiać!

Gość gość
Z nerwicą nie ma żartów, nie ma co liczyć że samo przejdzie. Jak się nic z tym nie zrobi będzie tylko gorzej. Można brać magnez, jak najbardziej, ale jeśli doświadcza się napadów paniki czy jeśli wewnętrzne napięcie i niepokój nie ustępują całymi dniami, to znak że trzeba udać się do psychiatry. Nie dajcie sobie tylko wcisnąć silnie uzależniających leków, a w przepisywaniu takich lubują się lekarze pierwszego kontaktu. Psychiatra przepisze takie, które można bezpiecznie zażywać. Problemy z zasypianiem to najczęściej skutek czegoś większego i w walce z tym problemem trzeba się skupić na jego źródle, bo doraźne łykanie suplementów wspomagających zasypianie może być pomocne tylko na jakiś czas. Dobrze jest wykonać jakiś umiarkowany wysiłek na świeżym powietrzu na 2 godziny przed pójściem spać, to dotleni organizm i zniweluje nerwowość, tak samo łóżko ma się kojarzyć ze spaniem, dlatego nie powinno się na łóżku korzystać z laptopa/telefonu/telewizora. Długotrwałe wpatrywanie się w ekran np. komputera przed zaśnięciem też nie sprzyja zasypianiu, bo intensywne, sztuczne światło rozregulowuje dobowy rytm organizmu i katowanie nim oczu przed zaśnięciem jest czynnikiem utrudniającym zasypianie.

Gość laura781
Moim zdanie w takim przypadku warto skontaktować się z psychiatrą. Tą https://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa klinikę warto sobie sprawdzić. Mają świetnych specjalistów. Poza tym rejestracja jest online.