Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _Bean_

Prawik powinien iść do pracy i kupić mieszkanie- to pierwszy krok do dziewczyny.

Polecane posty

"Po prostu chciałam doradzić prawiczkom, którzy nie wiedzą co zrobić ze sobą, praca mogłaby być pierwszym krokiem do nowego życia." Wiekszośc pracuje, a jak nie pracują to tylko dlatego, że boją się wychodzic z domu i mają inne fobie. 🖐️ Tak czy tak, nic to w ich zyciu nie zmieni, poza faktem ze zamiast spedzac czas z rodzicami w domu, bedą go spedzac samotnie w swoim mieszkaniu. 🖐️

Zawsze może być gorzej . Ale powiem wam, że po wynikach testów gimnazjalnych ja miałam straszną depreche, po prostu nic mi sie nie chciało, siedziałam i ryczałam. A powinno sie mieć jakiś wzór, który przywraca nam wiarę w to, że to nie koniec świata i wszystko może się jeszcze ułożyć, że zmarnowane szanse nie są tak na prawdę złe, bo wiele nas uczą. I nie warto sie poddwać,

"Ale powiem wam, że po wynikach testów gimnazjalnych ja miałam straszną depreche, po prostu nic mi sie nie chciało, siedziałam i ryczałam. " Po prostu uwolniły się negatywne emocje wywołane stresem. 🖐️ W naszym przypadku akurat cięzko sie nie poddawać. Możnaby było przyrównac to do sytuacji w której kilka lat z rzędu nie udaje Ci sie zaliczyc egzaminu gimnazjalnego. 🖐️

"kiedy to i tak nic nie daje? ja zarabiam sporo pieniedzy i co prawda stac mnie na zakup kawalerki z wlasnych pieniedzy (a mam 24 lata) to i tak zadna mnie nie chce. pointa: pieniadze, ani praca nie graja tutaj roli" Dokładnie. W wieku nastoletnim praktycznie wszyscy mieszkają z rodzicami, a mimo to jedni mieli w tym okresie po kilka dziewczyn, a inni nawet za rękę się nie trzymali z dziewczyną. 🖐️

Gość gdshfsd1
wytłumacz starym koniom czym jest życie, bo żyją iluzją

"człowiekowi bez nóg one nie odrosną a ty dziadu piszesz że nie masz dziewczyny bo to niemożliwe żebyś miał.sam sobioe wmawiasz bzdury w które nie wierzysz" Nie miałem na myśli dziewczyny tylko znajomych i przyjaciół. 🖐️ Skoro tyle lat mi się nie udawało to nie mam podstaw sądzić, że jestem w stanie tego dokonać. 🖐️ Niefajnego charakteru tez nie da się zmienić. 🖐️ Pieniądze i praca są potrzebne ogólnie jako pewien standard, tak jak wczesniej edukacja. Natomiast to za mało by mieć kobiete. 🖐️

Aha, w ramach inter-prawikowej porady dodam ze ostatnio wpadlem na genialny pomysl i wlasnie go realizuje. Zaczalem kurs na prawo jazdy A. Jak juz go skoncze i kupie sobie motocykl to bede nim duzo jezdzil i w koncu sie rozjebie i: a) strace noge/reke b) strace zycie w przypadku opcji a) przez kilka lat bede ruchal 1-2 dziwki i bede mial zajebiste, ale krotkie zycie (jak zainfekuja mnie wszystkie mozliwe wenery to mnie to bedzie waliło, bo i tak mi sie juz nie bedzie chcialo dluzej zyc bez reki/nogi), a jak mi sie skoncza fundusze to sie zabije, tj. skocze np. pod metro w przypadku opcji b) juz nie bede musial nic robic i bedzie zajebiscie to jest kurwa plan! mam nadzieje, ze niedlugo zdam to prawko i se kupie motocykl :)

Gość katarina_ola
hahahah a to sie prawiczki wojujace zlecialy i atakuja autorke :P prawiki pogodzcie sie z tym ze to wy jestescie facetami i to wy macie obowiazek zapewnic byt kobiecie, a nie jak ostatnie cioty zaslaniacie sie rownouprawnieniem (swoja droga tylko w tym temacie go bronicie zaciekle) prawda ze jak taki znajdzie prace i zacznie odkladac na mieszkanie to zawsze bedzie dla niego lepiej niz siedziec samemu w domu i tracic kolejne lata. i autorce zapewne chodzilo tez o to zeby facet kolo trzydziestki ZACZAL zarabiac na mieszkanie i moze wynajmowac...bo widzialam ataki jakoby to autorka miala juz w trakcie studiow zarabiac na mieszkanie (:P)... swoja droga prawik kojarzy mi sie z prawnik, a wam nie?

"a nie jak ostatnie cioty zaslaniacie sie rownouprawnieniem " A kobiety jak ostatnie dziwki zasłaniają się równouprawnieniem w przypadku przygodnego seksu. Zatem jest 1:1. 🖐️ " i autorce zapewne chodzilo tez o to zeby facet kolo trzydziestki ZACZAL zarabiac na mieszkanie i moze wynajmowac...bo widzialam ataki jakoby to autorka miala juz w trakcie studiow zarabiac na mieszkanie ( )..." Ja się pytam po co? Tak mogę przynajmniej z matką pogadać, a mieszkając samemu nie będę miał do kogo gęby otworzyć. Jaki ma to sens? 🖐️

Gość tanskaaans
" hahahah a to sie prawiczki wojujace zlecialy i atakuja autorke prawiki pogodzcie sie z tym ze to wy jestescie facetami i to wy macie obowiazek zapewnic byt kobiecie, a nie jak ostatnie cioty zaslaniacie sie rownouprawnieniem (swoja droga tylko w tym temacie go bronicie zaciekle) prawda ze jak taki znajdzie prace i zacznie odkladac na mieszkanie to zawsze bedzie dla niego lepiej niz siedziec samemu w domu i tracic kolejne lata. i autorce zapewne chodzilo tez o to zeby facet kolo trzydziestki ZACZAL zarabiac na mieszkanie i moze wynajmowac...bo widzialam ataki jakoby to autorka miala juz w trakcie studiow zarabiac na mieszkanie ( )... swoja droga prawik kojarzy mi sie z prawnik, a wam nie?" A ty święta krowa jesteś że trzeba ci zapewniać mieszkanie? Ja prawikiem nie jestem. I co do mieszkania razem z kobietą żeśmy się dokładali i wspólnie na to zarobili. A jak jesteś taką ciapowatą nie zdarą, że oczekujesz gotowego to, na wstępie bym cię odrzucił. Prawiki zasłaniją się równouprawnieniem. A ty czym podeprzesz argument, że to facet ma zapewnić byt?