Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

diabełkowa007

DO osob noszacych soczewki zwykłe i z cylindrem!! WAZNE

Polecane posty

wlasnie wpadły mi dwie do jednejkieszonki opakowania do przechowywania jedna jest zwykła a druga toryczna z nerwow zgłupiałam jedna jest przezroczysta druga lekko niebieska ale ktora to ta toryczna??

Gość llalallala
nie wiem;(

Gość myslisz ze dostaniesz
odpowiedz na to pytanie ? Przeciez producenci roznie oznaczaja swoje soczewki lub je barwia ;/ moze podaj przynajmniej marke ;/

własnie tez mi sie wydaje ze toryczna lekko niebieska jest zaraz wyciagnelam ta co wpadla ale po chwili zastanowienia niepotrzzebnego zaczelam sie mieszac,

Gość terkawerka
ja nosze zwykle soczewki (o2 optixy - firmy cibiavision) i sa barwione na niebiesko, wiec teoria ze toryczne = niebieskie, mozecie sobie wsadzic ... :P

Gość terkawerka
ja tez pisze o normalnych , niech wam bedzie blekitna - pasuje ? pod swiatlo widac ze jest blekitna ;/

jednak zwykłe NIE toryczne sa niebieskie bo drugie zwykłe mam B&L Soflens 59 i znalazlam komentarz : "BAUSCH & LOMB Soflens 59Ocena ogólna Opinię napisał(a) kimiq dnia 18-10-2009 r. używam tych soczewek pierwszy raz i jestem z nich bardzo zadowolony i zapewne będę z nich korzystał nadal. soczewek w ogóle nie czuć gdy mamy je na sobie , są nawet łatwe w zakładaniu i zdejmowaniu , są lekko zabarwione na niebiesko , co ułatwia wyjęcie ich z pudełeczka z płynem , lecz z bliska są trochę widoczne na oczach dzięki temu

Gość toryczna powinna miec takie
kreski, oznaczają one oś cylindra. do tego jest cięższa i grubsza z jednej strony, ma taki 'balast' utrzymujący ją w odpowiednim położeniu na oku :-)