Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aytkuikka

nie rozumiem jak świadomie można decydować się na dziecko

Polecane posty

Gość aytkuikka

Nie jestem w stanie tego pojąć, jak można dobrowolnie decydować się, że chce się mieć dziecko. Dobrowolnie rezygnować ze spokoju, ciszy, wolnego czasu, poświęcić resztę swojego życia, a przynajmniej kilkanaście lat na ciągła opiekę nad kimś, zdecydować, że wyda się masę kasy. Rozumiem wpadka, gdy już nie ma wyjścia, a ktoś usunąć nie chce... Ale żeby się STARAĆ O DZIECKO, MARZYĆ O NIM? Totalny absurd!!! Jak można marzyć o koszmarze?

Gość dasertuytyea
szkoda, że twoja matka nie myślała jak ty

Gość ytterererer
no ja tak samo mysle

Gość aytkuikka
Mam 31 lat. Nigdy żadnych dzieci. Takie co marzą obsesyjnie o dziecku to chyba po prostu nie mają innego zajęcia w życiu.

Gość olivia dunham
kolejna glupia prowokacja, ktora ma na celu tylko i wylacznie obrazanie sie nawzajem tych co chca i tych co nie chca dzieci. Nie macie co robic? Gowniarstwo

Gość jack ill
nie rozumiesz i dlatego nie chcesz mieć wszystko jasne po co właściewie ten temat? Chcesz zrozumieć?

Gość zapomnialam nicka
kazdy ma inne priorytety w zyciu. jedni stawiaja na kariere a inni na rodzine. nie nalezy osadzac ludzi swoja miara. ty nie chcesz dzieci-ok a inni chca to sie staraja i tyle

Gość olivia dunham
ona nic nie chce zrozumiec. Chce poprostu powyzywac inne od krow rozplodowych czy innych macior, bo zapewne w tym kierumku poszlaby "dyskusja". Ona zachwalalaby swoje, jakze cudowne, zycie bez dzieci, swobode, brak obowiazkow, itp, a te co chca dzieci rozplywalyby sie nad ich posiadaniem. Jedna i druga srtona nigdy nie dojdzie do porozumienia, wiec z ruch pojda wyzwiska. Proste

dokładnie. To, że ktoś nie chce mieć dzieci jest normalne, ale to, że nie rozumie, że inni mogą chcieć świadczy o ograniczeniu umysłowym.

Gość dffd
jak dorbze ze twoja stara cie splodzila bezmozgu, teraz mozesz przynajmniej obrazac matke

Gość protestanta
nie rozumiesz tego bo emocjonalnie masz 16 lat i nie wiesz co to instynkt macierzynski i chęć posiadania rodziny. Żal mi ciebie bo jeśli faktycznie masz 31 lat a tak powoli rozwijasz się emocjonalnie to gdy zapragniesz posiadac rodzinę będziesz za stara na rodzenie dzieci

Gość chalamca
Bo dzieci to rowniez RADOSC.I to wystarczy za powod posiadania dzieci.

Gość dffd
a przede wszytskim dzieci nie ograniczaja twojego zycia do reszty...byl czas to sie czlowiek wybawil a teraz czloeiwk bawi sie ze swoimi dziecmi, patrzy jak rosna, rozwijaja sie- to cudowna rzecz- dalej jezdzimy zwiedzamy. robimy to co kiedys tyle ze z dziecmi

Gość dla mnie to jest złe pojęcie
Dziecko jest nowym członkiem rodziny, na takich samych prawach jak pozostali, ale nie na większych. Skąd pomysł, że mając dziecko TRZEBA rezygnować z ciszy, wolnego czasu, wydatków na siebie itp.? Niektóre dziewczyny marzą, żeby poznać fajnego chłopaka - chociaż w jakimś stopniu je to ograniczy, ale to nie jest tak, że mając chłopaka nie masz już czasu dla siebie.

Gość ytterererer
ja mam 26 lat i nie chce miec, ale jak inne chca to ich sprawa, nie obrażam takich kobiet. w koncu ktos musi rodzic dzieci, inaczej ludzie by wymarli :O byle nie ja hehe, bo za leniwa jestem i tyle.

Gość Pytanie co temu dziecku
mozecie zaoferowac ????? bo miec, bo tak wypada....w nienajlepszych czasach. A potem siedzi tu taki osobnik i nazeka, nie ma pracy, nie ma tego czy tamtego i jesz samotny. A wiec gdzie logika. Jak juz sprowadzac na ten swiat, to jak mozna cos zaoferowac. A nie z nudow i dla znalezienia sobie zajecia i istoty ktora kocha bezkrytycznie, bo nie ma innego wyjscia.

Gość ytterererer
a czasy są faktycznie coraz gorsze, nie dosc ze wszystko idzie w gorę, to jeszcze zywnosc coraz bardziej zatruta, niedlugo beda nam kazali jeść GMO :O niezbyt fajne czasy na rozmnażanie się no ale co kto lubi

Gość kafara
załóżmy, ze masz 70 lat, nie masz znajomych, mąż umarł, rodzina ma cie głęboko w dupie a ty jesteś sama na świecie jak palec. kto by chciał siedzieć ze starą zrzędliwą babą ? Jeśli wychowałabyś dzieci na dobrych ludzi to byłyby z tobą do ostatniej chwili, trzymałyby cie za rękę podczas twojego ostatniego oddechu.

Gość najważniejsze co można
zaoferować to uczucie. W bogatych rodzinach też są nieszczęśliwe dzieci.

po co taka prymitywna postawa ? JA TEGO NIE NULIĘ WIĘC TE CO LUBIĄ SĄ GŁUPIE zrozum , że społeczeństwo ma różne potrzeby ja rozumiem że ktoś chce mieć dzieci i rozumiem że ktoś nie chce to wolny kraj po co sie gorączkujesz chcąc udowodnić , że te które nie chcą tego co ty są idiotkami ? ja np nie chce sie puszczać za pieniądze ale są takie co to robią i są szczęśliwe oraz dumne , szczycą sie że dostały pieniądze za noc ich sprawa to wolny kraj

Gość dffd
ja nie moge miec dzieci bo wypada...no pozal sie boze glupek wiejski. czlowieku czy dzieci sie ma bo wypada czy po to by zalozyc rodzine? ja piertole co za prymitywy

Gość ytrffcvbgh
moja babcia ma rodzine, urodzila szostke dzieci, a na starosc i tak każdy ma ją w dupie i zabiera jej kasę z emerytury, tak ze czesto nawet nie ma co jeść 🖐️ wiec faktycznie super miec dzieci i wnuki nawet... ktore tylko czekają az babcia się przekręci i będą miec caly dom dla siebie.

Gość dffd
w bogatych rodzinach zazwyczaj sa nieszczesliwe dzieciaki bo rodzice wybieraja prace zamiast dzieciaczkami sie zajac. wiecej milosci ejst tam dgzie ejst bieda i to sie badrziej ceni, dzieci czuja sie kochane a keidys i do nich sie los usmiechnie bo rodzice tacy postaraja sie dac wszystko swoim pociechom a w bogatym domu rodzice mysla ze pieniadz wszytskoz alatwi a milosc na drugim planie

Gość No wlasnie urodzic se
dziecko, zeby bylo ze mna na starosc !!!!! Czysty egoizm. Znam takie przypadki, gdzie rodzice nawet to wypominaja , bo po to cie mam. Malo tego wtracaja sie i daja zyc dziecia swoim zyciem. Dzieci sie ma zeby cos z siebie dac udzielic sie , a nie w kalkulacji i przygotowaniu sobie starosci !

dla ciebie ABSURD marzyć o dziecku dla kogoś innego ABSURD nie pragnąć dziecka każdy żyje jak chce

Gość ---bo moja babcia ma
... rodzine, urodzila .. Widocznie nie wychowała ich na dobrych ludzi

Jak rodzice piękni i wysocy to niech mają i kilkanaście dzieci :P Ja natomiast ze swoim wzrostem (żałosnym, 169 cm) i fatalnym wyglądem NIGDY nie zdecyduję się na dziecko!! Jeśli się nawet zwiążę z jakąś kobietą, to będzie ona miała najwyżej 155 cm wzrostu!! (wyższej przy moim wzroście mieć nie mogę!), a wtedy średnia wzrostu dzieci wyjdzie jeszcze niższa niż mój :( A sorry, jeśli mój potencjalny syn ma za 20 lat do mnie podejść i powiedzieć "Tato, jestem nieszczęśliwy, żadna laska mnie nie chce, bo jesteś moim ojcem i przekazałeś mi złe geny", to wolę żeby się po prostu nie urodził!! :( Taka prawda, sporo ludzi to potwierdza bo to jest fakt!!

Gość dffd
dzieciĄ? kurwa do podstawowki sie wroc a potem pisz posty!!! ja peirtole zeby nie wiedziec nic o liczbie mnogieJ!!!!! TEPY NARODZIE!!!

Gość też mam 31 lat
rozumiem i szanuję, że ludzie pragną dzieci, że mają ich nawet czworo i pięcioro...jednak sama dziecka nie pragnę...mam jeszcze tyle w życiu do zrobienia...tyle planów, marzeń.. może mi się kiedyś odmieni, ale póki co ciąża jest ostatnią rzeczą, której pragnę.