Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aytkuikka

nie rozumiem jak świadomie można decydować się na dziecko

Polecane posty

Gość dfxgfhf
nie mają innego zajęcia w życiu jeśli marzą o dziecku? mam super pracę, pasje, wielu znajomych, często chodzę na imprezy a i tak z mężem pragniemy dziecka dlaczego?? bo pragniemy wspólnej odpowiedzialności, pragniemy móc się kimś (poza sobą) opiekować, dać komuś miłość- tą piekniejszą i o wiele silniejszą niż damsko męska, chcemy by nasza miłość była pełniejsza, by kogoś ukształtowała chcę nosić pod sercem żywą istotę, kupować kolorowe śpioszki, wzruszac się na widok małych stópek, patrzeć jak mój ukochany mężczyzna jest szczęśliwy jak nasze dziecko się do niego uśmiecha albo stawia pierwsze kroki czy to tak ciężko pojąć?

Gość OneTwo
Co Ty nat geo wild albo animal planet nie oglądałaś ? Przecież to podstawowe zasady panujące na życiem ssaków. Zobacz, że człowiek rozumny, nie ma wpływu na swoją seksualność, stąd odmieńcy lesby czy pedały, także jeszcze jacyś inni. Tutaj jest podobnie, to rządzi człowiekiem, bez względu na samoświadomość, czy rozum. Gdyby tak było jak gadasz, to każdy pedał czy lesba, mogliby przestać nimi być, a nie mogą. To takie zezwierzęcenie.

Gość dfxgfhf
aha i ja jestem niska, mój mąż jest niski a i tak chcemy dziecko dlaczego? i co z tego, że może być niskie? mój mąż jest niski, a jest bardzo przystojny, ma duże powodzenie u kobiet, jest inteligentny, zabawny, osiągnął w zyciu bardzo wiele podawanie za argument przeciw posiadaniu dziecka niski wzrost to głupota wg mnie

Gość nie chciej nie miej ale
nie stosuj idiotycznej argumentacji. Porazajaca wiekszisc wybitnych( którym nie brakuje zajecia w zyciu:)) ludzi miala i ma dzieci. Przedluzenie gatunku jest jedna z podstwowych potrzeb człowieka , to biologia i tego nie zmieniesz, mozesz byc najwyzej wyjatkiem, wolno ci przecież . Ale nie dziw sie temu, co naturalne, bo dajesz swiadectwo temu, ze nie mysliszlogicznie. .

Gość TEPY NARODZIE!!!
Brawo, jak Polacy sami o sobie pisza. Fakt jest, za tam gdzie bieda , rodzi sie najwiecej dzieci. Jakby te dzieci mialy dowartosciowac pustych rodzicow. W cywilizowanych krajach rodziny staraja sie miec tyle dzieci zeby mogli je zabezpieczyc. A nie za przeproszeniem, wysrac i patrzec co bedzie !

Facet: 169 cm, Babka: 155 cm (bo jedynie taka laska albo niższa wchodzi w grę przy takim kurduplu) to dziecko będzie również kurduplem :( Genów nie przeskoczycie, przykro mi!! :( A ja jestem szlachetnym człowiekiem na tyle, że NIE POZWOLĘ stworzyć człowieka, który będzie podobny do mojej niepociągającej i żałosnej z wyglądu osoby i równie niski jak ja (albo wyższy) podczas gdy 99 % polskiego pokolenia będzie średnio miało 180 - 190 cm wzrostu!! (a tak, wzrost idzie w górę i za parę lat facet co ma 180 cm będzie uważany za niskiego, taka prawda!!) A tacy jak ja czyli 169 cm będą dostawać przynajmniej rentę :P Ale ja pewnie do tego czasu zdążę orła wywinąć :P

Gość OneTwo
TEPY NARODZIE!!!, to kurwa jeszcze pół biedy. Ale jak Polki importują do naszego kraju jakiś mieszańców, czy to z arabami czy to z innymi murzynami. Nie dają dupy tym, co pozakładali audi, czy Husqvarnę tylko jakimś śmieciom obdartusom, którzy spierdolili ze swojego kraju, bo tam sami czarni czy Arabowie nie potrafili się zorganizować. Spierdolili do Europy białego człowieka.

Gość ale pieprzysz kurdziu
twoj problem to nie wzrost ale to,ze niczewgo ciekawszego oprocz centymetrow nie przedstawiasz, bo inaczej nie pisałbys takich durnot. Jesli jedynym wykladnikiem czlowieczenstwa ma byc wg ciebie wzrost to faktycznie skocz.

Gość Do kurdu_bydzia
Madre i nie egoityczne. Bo nie nic gorszego jak patrzec jak najblizsta osoba cierpi z powodu wygladu, a narod polski jest bezlitosny.

Gość przychodzi taki moment
w zyciu, kiedy poznajac mezczyzne tego jedynego pragnie sie dopelnic te milosc dzieckiem. Dzieci sa cudowne, szczere, niewinne i absolutnie zaskakujace, absorbujace. Nie mam jeszcze dziecka, ale bardzo bym chciala. Dobrze sie czuje w samotnosci, umiem sie soba zajac, ale jesli nie bede matka, bede miala poczucie glebokiego niespelnienia sie jako kobiety. A pragne spelnienia na kazdej plaszczyznie. Oczywiscie, mnie tez przerazaja kobiety OBSESYJNIE pragnace potomka, szalejace na tym punkcie. Takie dzieci biedne potem są.

no ja tak może i nie uważam, ale 99 % polek owszem :P A jak miałbym mieć syna co będzie miał ponad 20 lat i PRZEZ wygląd i wzrost żadnej kobiety, trudności ze zdaniem prawka (ja an szczęście zdałem za 1 razem ale namęczyłem się strasznie żeby nauczyć się jeździć) to ja dziękuję... lepiej wyskrobać jak już się stanie zapłodnienie, niż potem masa nieszczęść... Myślę że Darunia, Asia i Błażejka są podobnego zdania co ja :P

Gość Arabowie robia piekne
dzieci polecam. Zdrowe ze zdrowymi zebami, wlosami i nie maja sklonosci do tycia. Pozatym genetycznie, bardzo inteligentne dzieci. W koncu to kultura , ktora powstala jeszcze przed chrystusem. Polski nawet w planach wtedy nie bylo.

W życiu nie zdecydowałabym się na potomstwo, gdyby mnie na nie nie było stać. Ale nas stać, więc zdecydowaliśmy, że chcemy poświęcić swoje życie bezgranicznej miłości do dziecka. Staramy się.

Gość przychodzi taki moment
no ale to jak bedzie nasze dziecko postrzegalo swiat, zalezy w duzej mierze od nas. Cierpliwe i mądre wychowanie owocuje w dobrze ukształtowane osobowosci :) ktos kto sie wiecznie czegos boi, nigdy nie dowie sie ile swiat ma do zaoferowania.

Gość trwwewewetwetewt
Kocham swoje dziecko, ale od kiedy się urodził nie mam juz swojego życia. Pewnie powiecie: to wyjdź gdzieś z domu a na pewno wrócisz stęskniona!No tak, ale nawet jak wychodzę, to z poczuciem winy, że zostawiłam dziecko, bo matka powinna byc przy nim. Pracuję na cały etat, po powrocie, wszędzie syf, muszę ugotować obiad, po drodze zakupy, dziecko chce to na kulki, to na plac zabaw, to pranie, to sprzatanie, tu obiad sie gotuje a tu pralaka się zatrzymała, jak wyjdę od pralki, to zabwaki porozp.... po całym domu i tak do 23 aż dziecko zaśnie. Nawet jak mogę gdzieś wyjść, to zwyczajnie nie mam siły. Macierzyństwo to koszmar, utrata wolności, zycia. Związek się sypie, faceci to debile. O koszmarze orodu traumie i bólu nie wspomnę. Mam dość. Na pewno nie urodzę drugiego dziecka. Nie piszcie zaraz, że niegdy nie powinnam zostać matką, bo nikt nigdy ni wie, jak zmienia się życie, gdy młody pojawia się na świecie. Kocham mojego synka, dbam o niego, uczę go wszystkiego. Ma 3 lata a nigdy nie dostał klapsa, staram się nerwy schować, ale jak zasypia jestem wrakiem.

trwewewt mam to samo.corka jest kochana ale juz nie ma tej wolnosci.nie wyjedziesz nigdzie za lepsza praca bo juz jestes przez dziecko usaczona w jednym miejscu.dziecko ma swoj pokoj,swoj kat itd. do kurdu byzia nie badz taki pesymistyczny.moja mama ma 155 tata 173.a ja mam 163 a brat 188 ! nie tylko od rodzicow zalezy wzrost dzieci.