Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak w domu ćwiczyć??

jak ćwiczyć w domu? co wykorzystać do ćwiczeń?

Polecane posty

chciałabym poprawić kondycję brzucha, ud i tyłka nie jestem grubasem, chodzi mi o ujędrnienie (ważę 52kg na 170cm) jak ćwiczyć? żal mi pieniędzy na siłoownię, codziennie wydać 12 złotych? nie dzięki można np. używać butelek z mineralną jako obciążenia na brzuch jak się robi brzuszki? co jeszcze polecacie??

halo please jak Wy ćwiczycie w domu?

no ale jak ćwiczycie rano?czy wieczorem? ile minut dziennie? czy macie jakis stały zestaw??

W google wystarczy wpisać "brzuszki" i już mamy wiele porad jak to robić. :P

Gość arizonaa
ja mam w domu rower, stepper i hantle i wszystko stoi i się kurzy:] jak brzuch to brzuszki, 6 weidera, rowerek taki na leżąco, biegać możesz, przysiady, ogólna gimnastyka jakieś skłony

Gość dffdffdf
ja sobie kupilam hantle i obciążenia na nogi, ale na razie nie cwicze bo leniwa jestem strasznie. planuje tez kupic rowerek stacjonarny.

Ćw ujędrniające mogą trwać ok.30minut - po tym czasie organizm zaczyna spalać tłuszcz. Dla ujędrnienia podanych partii ciała proponuję: -stań z rękami na biodrach,zrób wypad jedną nogą do przodu,ugnij tylną nogę (atk by jej kolano znalazło się przy stopie nogi w wykroku),ale nie dotykaj kolanem do ziemi; policz np.do dziesięciu i zrób zmianę (kilka serii) -krzeseło - oprzyj się plecami o ścianę i zsuń się w dół,by twoje ciało utworzyło krzeselo (nogi zgięte pod kątami prostymi); staraj się każdego dnia wytrzymać coraz dłużej -jeżeli robisz brzuszki pamiętaj o jednej zasadzie - nigdy nie prostuj się do końca - wtedy masz 1.fazę odpoczyku leżąc,2.fazę aktywną podnosząc się, 3.znowu odpoczynek przy wyproście i 4.fazę aktywną przy kładzeniu - podnosząc się cały czas musisz czuć napięcie mięśniowe - wtedy masz 1.odpoczynek leżąc, 2.długą fazę aktywną przy podnoszeniu i opuszczaniu i ćw jest efektywniejsze (mam nadzieję,że w miarę jasno to napisałam) -na ujędrnienie i rozciągnięcie dobry jest też pilates