Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mężczyzna123

Moja była żona oddała dzieci do domu dziecka..

Polecane posty

Gość Mężczyzna123

Witam. Jestem rozwodnikiem. Zaraz po rozprawie, wraz z żona zdecydowaliśmy, że dzieci będą mieszkały u niej, ja natomiast w miarę możliwości (pracuję zagranicą) będę spotykał się z dziećmi, co miesiąc przesyłał pieniądze na ich utrzymanie (dobrze wspomnieć, iż nie są to małe kwoty). Wszystko się zmieniło, gdy poznała mężczyznę od którego stała się zależna, nie tyle finansowo, bo pieniądze swoje ma, lecz psychicznie. Pod jego wpływem bardzo się zmieniła, uniemożliwiała mi kontakty z dziećmi, wyciągała coraz to większe kwoty, ale przechodząc do rzeczy. Od naszej wspólnej znajomej dowiedziałem się, ze moja EX oddała nasze dzieci do Domu Dziecka!!! Natomiast te które ma z konkubentem zostawiła. Miała kuratora na karku, który nie śmiał mnie poinformować o całym tym zdarzeniu, gdyby nie moje zainteresowanie to niczego bym nie wiedział. Moja była zona nie odbiera telefonów ode mnie, albo zwyczajnie odrzuca połączenie. PYTANIE: Czy dopóki oficjalnie jej kurator ( lub ktokolwiek inny, uprawniony) nie poinformuje mnie o tym zdarzeniu nadal mam płacić alimenty ?? I kto tak naprawdę powinien powiadomić mnie o całym tym zajściu ? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję !!

Nie myślisz o tym, żeby jak najszybciej zabrać dzieci z domu dziecka, tylko o tym, czy masz nadal płacić? Masakra jakaś:o

Gość sjuzan
ty się martwisz o alimenty?? wracaj do kraju i zabieraj dzieci z domu dziecka!!! jak tak można

Gość hopsia sia
z byla zona mozecie sobie rece podac!! jestes beznadziejny :-0

Popieram wpis oblubienicy, biedne te Wasze dzieci a Ciebie zal, pewnie juz nie musisz placic bo Twoje Dzieci sa W DOMU DZIECKA!!!

Gość Magnolia Flower
No własnie a co z dziećmi??? myślałeś o tym, żeby je zabrać???

Gość Magnolia Flower
A pytanie jeszcze takie...Ty masz prawa rodzicielskie do dzieci???

Gość Mężczyzna123
mi zależy na kasie a nie na dzieciach

To chyba jakiś głupi żart. Ale jeśli nie, to ........ Masz odebrane prawa rodzicielskie? Jeśli nie, to jest to sprawa dla prokuratora - jak dla mnie. A kurator powinien być wywalony z pracy.

Gość Mężczyzna123
dzieci mam gdzies niech siedza w domu dziecka tez ich nie chce zrobie sobie nowe

Gość hopsia sia
prowo :-0

Gość polacy zlym narodem000
jak oceniam tę prowokację? 9/10

Gość Magnolia Flower
albo głupi podszyw albo cwel jesteś!!!!!!

Gość olivia dunham
Prowokacja, na dodatek debilna:o

Gość Magnolia Flower
bez komentarza...

Gość Mężczyzna123
ktoś się pode mnie podszywa!!! Mam prawa do dzieci, to nie jest tak, ze się nimi nie interesuje. Próbowałem dowiedzieć się gdzie sa moje dzieci, ale nie uzyskałem odpowiedzi, wszyscy każą mi czekać, a ile można? Pytam się o pieniądze, ponieważ moja była żona, cały czas chce więcej, nie mam zamiaru płacic na nieswoje dzieci i utrzymywac bezrobotnego konkubenta!! Dzieci zabrać nie mogę, ponieważ nie mam zameldowania ani mieszkania w kraju, po za tym moja EX nie wyraża zgody!!

Gość Magnolia Flower
to napisz wniosek do sądu,ale to na pewno trochę czasu potrwa. A gdzie jesteś w ogóle zameldowany??

Gość Magnolia Flower
napisz do sądu wniosek o " pozbawienie wykonalności tytułu wykonawczego" Tak się nazywa ten wniosek.

Jeśli masz prawa do dzieci, to nie powinni za Twoimi plecami dawać ich do domu dziecka !!!! Człowieku, weź się ogarnij !!! Przyjedź do Polski i sie rozeznaj w sytuacji, tutaj nikt Ci nie pomoże. To jest sprawa do prokuratury, jak dla mnie. Dobro Twoich dzieci powinno być chyba na pierwszym miejscu, prawda?

Gość Skandaltoż
Oddała dzieci do domu dziecka i ma prawa do opieki. Dzieci jak rzeczy traktuje. A Ty powinnieneś już dawno by w Polsce, ojcze dzieci.

Ale zrozum, że ona NIE miała prawa oddać BEZ TWOJEJ zgody dzieci do domu dziecka!! To jest przestępstwo - moim zdaniem !! Czy jak to tam w jezyku prawniczym brzmi. Rozumiesz? Twoim dzieciom stała się wielka krzywda, masz szansę, by to naprawić. I odebrać byłej prawa do nich za takie coś.

Gość Magnolia Flower
myślę, że po tym co zrobiła bedziesz miał ułatwioną sprawe o pozbawienie jej praw rodzicielskich. a tak szczerze mowiąc to dopóki nie bedzie rozprawy o wygaśniecie alimentów to " musisz" do tego czsu płacić, tak bedzie dla ciebie lepiej, żeby nie szło z mopsu, a potem będą z Ciebie ściągać komorniczo. A powiedz jaką kwotę alimentów masz zasądzoną przez sąd????