Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anulsss

ile zaproponować niani?

Polecane posty

Mam pytanie... Ile płacicie niani? Chodzi mi o stawkę godzinową. Ile zaproponować? Mieszkam w mieście liczącym powyżej 180 000 mieszkańców. Z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość u nas średnia...
cena to 11 zł za godzine

Gość ja się opiekuję dziećmi
i za 5 zł/h bym nie przyszła. biorę 10-15 w zależności od dziecka. dojazdy mam pokrywane przez rodziców. nie sprzątam, nie gotuję, nie zmywam naczyń. 5 zł to kpina.

Gość fagaskaion
ja płacę 6 zł za godz. daję umowę, opłacam podatek i zus 5 zł to nie jest kpina, opieka nad dzieckiem to nie jest ciężka praca, nie wymaga wielkich kwalifikacji

Gość arizonaa
5 zł? za taką odpowiedzialną pracę? śmieszne

Gość fagaskaion
jaka odpowiedzialna???? odpowiedzialne to jest robienie przetargów na miliony.... dzieckiem trzeba się zająć i nie spuszczać go z oka i tyle... też mi coś..

ja pracowalam jako opiekunka i mialam 8 zl/h-dzien i 9zl/noc. Czasami bywalo ze opiekowalam sie np 72 h non stop-w sensie ze mieszkalam tam bo matka "pracowala". Uwazam ze ok 8 zl to dobra oferta, wiadomo ze zalezy od dziecka.Niemowleciem trzeba sie bardziej opiekowac, nakarmic itd. A takim np 5 latkiem to juz inna sprawa:)

to ile Wy zarabiacie jak stać Was na płacenie niani 11zł/h czyli ok 2000 na miesiąc?

Gość troche tego nie rozumiem
Stawka godzinowa się nie opłaca jeśli jest to długoterminowa współpraca. Wtedy lepiej zaproponować niani stałą kwotę. I ona nie kasuje za wyjątkowa dodatkową godzinę, ale i nie odejmujesz jej z wypłaty za święta, chorobowe itd. Zazwyczaj niania zarabia od 600zł do 2 tysięcy. Powinnaś wiedzieć ile ludzie płacą w Twoim mieście, podpytaj sąsiadów, znajomych. Tu na forum ludzie często krzyczą, że nianie to zarobki takie i takie, ale ja mam duży kontakt z tą branżą i mało kiedy niania przekracza tysiąc złotych. Zazwyczaj przy wyższych kwotach mówimy o dużej ilości godzin, sobotach lub drobnych pracach w domu np. wstawienie/rozwieszenie prania.

Gość do anulsss
nie każdy pracuje za 2k. ja niani płaciłam 10 zł/h

Gość do anulsss
Ty to byś pewnie chciała jej płacić 3 zł, co? :) jak Cię nie stać na nianię to siedź w domu

To jest lekka przesada moim zdaniem, uważam ze 10 zł to za dużo. Przykładowo na budowie zarabia sie 100 zł dziennie, gdzie trzeba się narobić, a tu kobieta siedząca w domu z dzieckiem załóżmy 10h też ma tyle zarobić... lekka przesada. A co jezeli matka zarabia najniższa krajową, to jak ma opłacić taką nianie.... masakra

ja place 7zl/h i niania jest zadowolona, dodam ze nie jest pelne osiem godzin codziennie, generalnie wychodzi jej miesiecznie okolo 900złl

Gość gość
Za jedno dziecko najniższa cena to 5-7 zł w większych miastach cena wynosi 10-15 zł

Gość bhdbbbbbbbbbbbbbbbbb
No sorry, ale moj maz w dobrym niemieckim zakladzie (filia w PL) zarabial 12-15 zl na godzine w systemie akordowym .... opiekunce bym tyle nie dala :P No chyba, ze bym sama zarabiala z 5 tys/m-c, ale wtedy opiekunka to juz z kwalifikacjami musialaby byc :)

Gość moj syn 2 lata i 4 miesiace
ja pracowalam jako niania podczas studiow - Krakow, wiec duze miasto, ale bylo to prawie 7 lat temu. Praca 9-17, pn-pt - stawka 5 zl, czasami cos ugotowalam,ale zakupy byly w domu, przewaznie jednak obiad byl gotowy albo zamawiany. Obiad zawsze jadlam, sniadanie tez wiec czesciowe wyzywienie plus kilka razy butelka dobrego wina. W przypadku kiedy musialam przyjsc wieczorem - kiedy np. rodzice wychodzili na wesele dostawalam za to jakis banknot plus zamawiano mi taksowke, to samo w przypadku kiedy musialam np. byc przed 6 rano. Bardzo milo wspominam malucha i rodzinke, wciaz jestesmy w dobrych stosunkach :)

ja w Krakowie place 9 zł, ale potrzebuję niani doraźnie, jak mamy plany randkowe, dziewczyna sama tyle zaproponowała bo ja jej chciałam dać 10zł

No pytałam znajomych i jedna babka brała za 2 dzieci + dojazd 900zł. Mieszka niedaleko mnie i mam jedno dziecko więc myślę, że zaproponuję jej 700zł. Przeciętnie kobieta w naszym kraju zarabia ok 1500zł. - dziwne, żeby niani dawać 2000. Ja mam niezłą wypłatę ale za 2000zł dla niańki to nie opłaca mi się iść do pracy... Wkurzają mnie tu niektóre durne odpowiedzi i rady. Większość kafeterianek siedzi w domu i na utrzymaniu męża, nie ma kokosów a z wielu postów można wywnioskować, że nawet biedę klepią. A jak człowiek zadaje pytanie o kasę to zaraz "jak Cię nie stać to po co". A właśnie, że mnie stać i mam bardzo dobrą pracę, do której warto wrócić. W ogóle z tego co się orientowałam to wykwalifikowana niania z agencji przy tylu godzinach ile by mnie interesowało bierze ok 1800zł - nie rozumię jak można być tak szlachetnym i dawać dziewczynie bez kwalifikacji, zatrudnionej bez umowy aż 2000zł! Nowo zatrudniona osoba w zakładzie produkcyjnym wyciąga najwyżej 1500-1700zł. A ja mam niani dać 2000zł? No chyba, że mi chatę wypucuje, ugotuje, wypierze i z mężem do łóżka pójdzie... Bzdury! Połowy wypowiadających się w ten durny sposób nie stać nawet na lepszy ciuch czy firmową zabawkę dla dziecka ale bardzo chcą pouczać innych ;) I dla jasności mam tu przede wszystkim na myśli osoby takie jak do anulsss, ja się opiekuję dziećmi (jak chce zarabiać fortun to trzeba było się wykształcić)

jenak dziękuję Wam za odpowiedzi - wiele z Was mi pomogło ;) Pozdrawiam