Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierwszaCiąża

od którego tyg bie serduszko

Polecane posty

Gość pierwszaCiąża

Dziewczyny powiedzcie mi od kiedy słyszeliście bicie serca waszego dzidziusia i w jakim tygodniu dostaliście kartę ciąży bo zastanawia mnie czemu mi ginekolog nie dał tej karty jeszcze :)

Gość pierwszaCiąża
a od którego tygodnia ją zakładają?

To chyba zależy od lekarza. Ja byłam w 5 tygodniu mniej więcej i kartę już mam. Choć serduszka jeszcze nie było bo za wcześnie.

hohoho ja dostałam w 9 tygodniu, bo w 5 nie było jeszcze zarodka tylko pęcherzyk, miałam przyjśc za 2 tygodnie,a poszłam w sumie po 3 tygodniach i wtedy był już zarodek i bijące serduszko i karta ciąży

Gość pierwszaCiąża
no ja jestem w 3 tyg od zapłodnienia wiem kiedy dokładnie doszło do zapłodnienia ponieważ 31 rano odbylismy stosunek doliczyłam 72godz by doszlo do zapołodniena 2 doszło do zapłodnienia wiec teraz jestem w 3 tygodniu od zapłodnienia

ja seruszko usłyszałam w 7 tyg a kartę ciązy gin załozyła mi w 12 tyg - wpisując oczywiscie wczesniejsze wizyty ( bo podobno róznie bywa..)

Gość pierwszaCiąża
kurde w 9 tyg tak póżno? mój chłopak jakoś mi nie chce uwierzyć chcielismy dzieciątka ale on dopuki nie zobaczy nie uwierzy hyh ;/ wiecznie głowa mnie boli i nie zbyt dobrze sie czuje a on mi mówi że mam przestać udawać i go wkręcać bo nieche byc potem oszukany ze tam nic niema ;/ nigdy nie widziałam go aż takiego ;/ zawsze mnie wspierał i wgl a teraz nie wiezy;/ mieszkamy ze sobą od roku nie chcemy sie zenić to nie dla nas wolimy zyć na kocią łapę... czemu tak pżóno wydają ksiażeczki? ja mam wizyte na 29 czerwca i chyba nie mam sie co cieszyc ze ją dostane

Gość tikal
mi bilo w 6 tyg. ale karte dostalam chyba ok. 9tyg.

widocznie zależy od lekarza jakbym poszła w 7 to pewnie też karta już by była, a że poszłam troche później, to i dostałam później

Gość tikal
tak pozno, duzo 'ciaz' obumiera w tym okresie. gdzies czytalam, ze nawet 50%, tylko wiekszosc kobiet nie jest nawet swiadoma ze byla w ciazy

Gość w obu ciążach serce było
widoczne już na pierwszej wizycie ok 7tc. Kartę ciąży lekarz wypisał mi chyba w obu przypadkach na 2 wizycie -gdy były już wyniki badań -morfologia, mocz i inne. Czyli kartę dostałam fizycznie ok 12tc. Autorko, przecież lekarz może ci dać zaświadczenie o ciąży jeśli go poprosisz. :)

Gość pierwszaCiąża
ja nie pracuje zajmuje sie domem a lekarze daja takie zaświadczenia jeżeli ktoś pracuje a co mam mu pow ze chłopak mi nie wieży ;/ troszke siara mi jest :)

Gość w obu ciążach serce było
a co ci szkodzi zapytać? faceci czasem tacy są że jak nie zobaczą to nie uwierzą. :) A może zwyczajnie weź go ze sobą na kolejną wizytę, niech sam zobaczy. Kiedy idziesz?

Gość asaaaaaaaaa
możesz zarządać zaświadczenia i nie tłumaczyć dlaczego :)

Gość pierwszaCiąża
ide 29 tego miesiąca czyli bedę dopiero w 4 tyg ciąży od zapłodnienia a od okresu to w 6 tygodni.. on nie chce wejsc ten problem powiedział że to gabinet do kobiet a nie do meżczyzn ...a mówi tak dlatego własnie ze ksiażeczki nie mam jak bym miała to pow ze na każde usg ze mna pujdzie.dobrze ze mój lekarz posiada usg przy sobie i nie musze czekac na usg

Ja bijace serduszko zobaczyłam w 6tyg i 1 dniu ciazy dokładnie,a karte ciazy dostałam na kolejnej wizycie w 9 tyg ciazy.

Gość pierwszaCiąża
NO ROBIŁ MI USG ALE NIE BYŁO SERDUSZKA JESZCZE TYLKO PĘCHERZYK ..bo wczesna ciąża ...kurde strasznie pózno sie dostaje tę ksiązeczkę ;/ 29 jak pujde na wizyte napewno znowu zrobi usg on za kazda wizytą robi spr czy wszystko jest ok

Gość pierwszaCiąża
nie wiem czemu taki nie dowiarek jest ;/ a testy kłamia mi powie :d hehe cały On usg pierwsze mam u lekarza on je zachowuje dla siebie;/wkłada do kartoteki...a powinien zrobić kopie z niego kolejnym razem mu powiem

hmmm, ja badanie USG zawsze dostawałam. Poproś lekarza by Ci dał bo masz faceta niedowiarka - myśle że nie odmówi :D

Gość xxxxxxxolenkaxxxxxxxxxxxxx
no własnie moje koleżanki wszystkie mają usg w domu co prawda mj gin jest bardzo dobry ale ciagle nażeka na pieniadze czasami musze płącić 20 zł za wizyte choc z NFZ ;/ ale jako lekarz jest naparwde świetny i wybitny wszyscy znajomi go chwalą no ale jeżeli chodzi o kase to wiecznei nażeka moze nied ał bo szkoda mu papiero na 2 wydruk :)

Gość gość
Ja usłyszałam w 8 tyg bo akurat tak miałam wizytę a słychać już od 6 tyg jakoś A kartę dostałam na 2 wizycie jak miałam już badania zrobione jakieś :)

Gość cruella_
Kartę ciąży miałam założoną przy drugiej wizycie po potwierdzeniu ciąży, a bijące serduszko było widać na USG w 6 tygodniu ciąży - to chyba najwcześniejszy możliwy moment. Nie pamiętam, kiedy lekarz dała mi go posłuchać.

Moja pierwsza wizyta przypadała na 7 tydz ciazy, nie bylo jeszcze serduszka, wiec poszlam za tydzien do innego bo tamtego nie bylo, ten cham stwierdzil ze nie zrobi mi usg bo może w ogole ciaza sie nie rozwinie i serca nie bedzie.... wyszlam w polowie wizyty, zeby go nie zabic. Nastepna wizyte mialam dopiero koło 12 tyg i wtedy juz oczywiscie wszystko widzialam i slyszalam. A tak apropo twojego faceta moze on sie boi bardziej od ciebie ze sie nastawi ze zostanie ojcem a pozniej nic z tego nie bedzie? Albo jest aroganckim typem, ktory niespecjalnie widzi siebie w tej roli, trudno powiedziec.