Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamam26

co najbardziej kaloryczne dla niemowlaka? sinlak czy mleko + kaszka?

Polecane posty

Gość mamamamam26

co 9 miesięcznemu dziecku dawać na noc? ma skaze więc kaszki mleczne odpadają - dłużej pośpi i bardziej się naje mlekiem z kaszką ryżowa, ryżowo kukurydzianą, ze zbożami czy sinlakiem?

Hej. Moja corka tez do niedawna miala skaze bialkowa. Na noc dawalam jej mleko bebilon pepti2+kaszka ryzowa (spala od 19:30 do 6-7). Teraz ma 12miesiecy i na noc pije mleko bebiko junior i spi tak samo.

Gość mamamamam26
może nie w temacie zapytam ale jak poznałaś że nie ma już skazy? zrobiłaś prowokacje zwykłym mlekiem tym bebiko junior? napisz prosze bo mój synek je już mnóstwo rzeczy i od dawna nie ma żadnych objawów alergii ani skazy i kusi mnie spróbować jogurty lub zwykłe mleko modyfikowane - jak to było u ciebie?

Zaczelam jej podawac jogurt naturalny. Robilam np tak : w poniedzialek dalan malej poj malego jogurtu. we wtorek obserwowalam,czy nie ma krostek i zadkich kupek. nic nie bylo,wiec w srode znowu troche jogurtu i tak dalej... Na kontroli u pediatry powiedzialam ci i jak i pani doktor kazala zmienic mleko na bebiko junior.

Gość mamamamam26
a ile miesięcy miała Twoja mała wtedy? i to był zwykły jogurt naturalny czy taki np. misiowy jogurcik? i podawałaś już potem wszystko co ma mleko? tzn słoiczki ze składem mleka czy masła? jakieś biszkopty i kaszki mleczne?

Dalam jej jogurt danone bez cukru,miala wtedy ok 8miesiecy. Pozniej smarowalam jej chlebek normalnym maslem. Zaprawialam zupy smietana i jogurtem. Pozniej doszly twarozki (bez dodatkow) firmy JOGO. Budynie na krowim mleku z kartonu. Samego mleka krowiego nie pila. Pediatra radzil zaczekac z tym "eksperymentem" do momentu,az skonczy 3latka.

Gość mamamamam26
no kompletnie nic - pediatra tylko stwierdził że jest za mały i czekać jeszcze a tak to się wogóle nie interesuje, recepty przepisuje i odbieram w okienku i od początku sama musiałam decydować co małemu dawać, mięso, gluten, żółtko i teraz korci mnie z jogurcikami, kupiłam ale się waham, - ale on ma już skończone 8 miesięcy i zero objawów skazy a pije ten wstrętny nutramigen przemycany w nocy i w kaszkach i żal mi przede wszystkim tych mlecznych kaszek ktorych jest taki wybór a my męczymy te ryżowe które i tak z nutramigenem smakują strasznie

No znalam ten bol. Kaszki ryzowe sa tylko do 6miesiaca :( Moze chcialabys pogadac "prywatnie" ?? Sporo tematow rozpoczelas... :) A co do lekarza. Moze warto zmienic pediatre...

Gość rherherh
Ja dawałam kiedyś rznemu dziecku Sinlac, a że chcialam żeby było smacznie, to z mlekiem modyfikowanym. Utuczyłam córkę w parę tygodni i potem musiałam ją odchudzać. Na pewno taka kombinacja jest bardzo sycąca. :D

Gość mamamamam26
sinlaka podaję - ale na wodzie - na mleku modyfikowanym to faktycznie musiała być tucząca rzecz - stąd też moje pytanie w tytule czy lepiej małemu dawać na noc sinlaka czy bardziej kaloryczne jest jednak mleko z kaszką.. a wracając do Daga_Julka - to chętnie bym zmieniła pediatre ale mieszkam w małym mieście - mamy 1 ośrodek zdrowia i 4 lekarzy - a uwierz ale i tak mam najlepszą z nich - dużo czytam i sama decyduje i narazie jest ok - z czasem też u mnie kiepsko na czytanie i pisanie - a jak już ciebie znalazłam tu dziś to chciałabym się podpytać Ciebie jak ty robiłaś i już jestem mądrzejsza i pare informacji - dzięki !!!