Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamam26

jakie bajki oglądają wasze dzieci na dobranoc?

Polecane posty

Gość do imili
laska, nie przejmuj się pieprzeniem u doopie maryny za przeproszeniem! co kto może wiedzieć o Twoim życiu, wychowaniu i rozwoju dziecka? jak czytam takie nawiedzone mamuśki co to nie włączają tv, robią z dzieci profesorów od małego, myślą, że mózg dziecka to jakiś procesor jedynie i wszystkiego odmawiają i zabraniają to jestem przerażona! weźcie trochę zluzujcie, bo takie ustawianie dzieci do pionu i szkolenie jak w wojsku jest też nie najlepsze! dzieciństwo rządzi się własnymi prawami i nie róbcie z igły widły. wychodzi na to, że jak dziecko obejrzy chwilę bajkę w tv i zje trochę słodkiego to będzie jakimś zaraz głupkowatym spaślakiem:o

Gość do imili
o* doopie

Gość do imili
o odpowiadając na pytanie to u nas leci mini mini i córka je bardzo lubi, w zależności o której "padnie" po kąpieli i kolacji (nie mam ustawionego dnia co do minuty, bo mojego dziecka nie da się zaprogramować) ogląda: "marta mówi", "clifforda", "sam sama" ...w ciągu dnia też obejrzy czasem jakąś bajkę i jakoś ładnie mówi,rozumie wszystko i nie jesteś jakaś ułomna, a to, że włączam jej bajki nie znaczy też, że jej nie czytam i nie poświęcam uwagi, nie rozmawiam z nią, bo też to robię i jest normalnym dzieckiem, a nie jakimś omnibusem, bo nie o to chodzi, żeby z dziecka zaraz nie wiadomo kogo robić:o

Gość do imili
a* odpowiadając nie jest* sorry za przekręcanie, ale się śpieszę i nie zwracam uwagi na tekst:)

Gość b1eata
mini mini az do znudzenia pozniej jak juz zbraknie reszta baniluk z plyty az obrzydzenie bierze bo nawet jak cos innego robia to musza te baje leciec

Gość no wlasnie o tym mowie
dzieci nie skupiaja sie na tym co robia bo w tle leci tv... tak samo wielkim bledem jest wlaczanie bajki przy jedzeniu - dziecko je ale wlasciwie o tym nie wie a pozniej sie dziwicie ze wasze dzieci nie chca jesc.... moja nie oglada tv wcale. Ma 16 miesiecy i znacznie wyprzedza inne dzieci w tym wieku pod wzgledem rozwoju psychicznego. od ponad miesiaca nie chodzi w pieluszkach i uklada puzzle dla dzieci od 3 lat (takie z roznymi ksztaltami i cyferkami)

Gość nie posikaj się czasem
z wrażenia:D hehehe... Moja córka ogląda bajki, a : je,mówi,rozwija się normalnie, a nawet lepiej niż inne dzieci. Również układa puzzle i w ogóle jest bardzo mądrą dziewczynką, więc nie generalizuj. Ja w dzieciństwie oglądałam tv,bajki,filmy, a zrobiłam doktorat, więc z moim rozumem jest chyba wszystko w porządku:)

Gość Maryjetta.
Moja 6letnia corka jak byla mala to Teletubisie, Domisie, Bob Budowniczy, Krecik, Pszczolka Maja, Reksio, Shrek, Kung Fu panda, bajki Disneya. Teraz uwielbia Scooby Doo, kapitan Flap Jack, Pucca, Mr.Bean, Sponge Bob, Angelo. Na Ben Tena nie pozwalam jej patrzec bo to bajka demoralizujaca.

Gość Malwina25ww
Pamiętacie taką bajkę japońską pt: Dragon Ball ? ostatnio pokazałam koleżance na komórce jeden z odcinków, rozkleiła się od razu, ahh te wspomnienia... --------------------------www.dragonballzodmalwi.cba.pl

Gość bajki na dobranoc
Moje dzieci nie oglądają bajek, tylko ich słuchają :) W ten sposób myślę, że jeszcze bardziej rozwijają swoją wyobraźnie. Najpierw co wieczór czytałam im bajki, teraz wyręczają mnie audiobooki, które puszczam na mini-wieży, a ja mam czas dla siebie. Bajki na mp3 pobieram na stronie: http://www.wp3.pl/bajki_dla_dzieci_audiobooki_mp3/

Gość ja w ogóle to nie rozumiem po
córka mojej koleżank non stop ogląda tv, bez przerwy, ma 4 lata a potrafi sie zsikać bo nie ma czasu od bajek odejść a padły byście jaka ona jest inteligentna, jak miała 15 miesięcy to można było się z nią normalnie dogadać. w wieku dwóch lat miała takie słownictwo jak nie nie jeden dorosły, potrafiła powiedzieć "jestem pod wrażeniem" i wiele innych takich zwrotów, umie liczyć , czytać, pisać literki, może nie płynnie ale bardzo dobrze jej to idzie

Gość niezle_ziolko
u nas kultowy jest disney i jego klasyki: król lew, mała syrenka, pinokio :). odkąd mamy telewizję n, lecą co jakiś czas teletubisie i sponge bob. propozycje w pakiecie dla maluchów są bardzo fajne:).

Obowiązkowo na dobranoc jak i w ciągu dnia MiniMini Plus. tuż przed snem leci ukochany Niedźwiedź w dużym Niebieskim domu. Generalnie ramówka programu znacznie uległa zmianie i doszły fajne, nowe bajki np. Kotka Pusia czy Mały Miś Kuba. Sam kanał uwazam że ma doskonałe bajki dla dzieci a i na stronie można się fajnie pobawić w gry edukacyjne.

Gość zamiastTVbajkiMP3
A nie lepiej puścić dzieciom bajki w plikach Mp3. Dużo bardziej rozwijają wyobraźnię niż TV. Moje córcia słucha np kopciuszka a bajki pobieram za śmieszne pieniądze ze strony: http://bajkimp3.e-nexto.com.pl

Gość TakaSobieMama;)
U nas kroluje Mis Uszatek, Krecik i Reksio. Ostatnio jeszcze mloda odkryla Kubusia Puchatka wiec tez czasami prosi zeby jej wlaczyc... Nie podobaja mi sie wogole wspolczesne bajki dla dzieci wiec ich corce nie wlaczam.

u nas na dobranoc dzieci przeważnie oglądają nową produkcje MiniMini "Meme i przysłowia", zapamiętują je szybko i potrafią wykorzystać w życiu codziennym powiedzonka z bajki http://www.miniminiplus.pl/program/full/meme-i-przyslowia_38996 Jak dzieci mogą trochę dłużej posiedzieć to oglądają później ale do końca. Fajnym pomysłem są czytanki mini mini tuz przed snem (wyciszą dzieci) i to ze rybka idzie spać i dzieci też muszą bo czasami jak bajki lecą na okrągło ciężko jest wytłumaczyć dziecko ze juz pora do spania ;)

Mój syn za "młodu" to elmo. A teraz wallace i gromit to jego idole. Oczywiście wpadnie też trochę lego ninjago. Ale ogólnie jak już ogląda to napewno nie anime (ja miałam schizę jak miałam 15 lat) i wszelkie podobne. Choć jak oglądam kryminały to muszę go wyganiać do łóżka bo chce zobaczyć co i jak i niby chce ze mną spać a tam oko spod kołdry miga hahha

Ja swojemu czytam na dobranoc,bo on oglądać lubi tylko mecze z tatą :D ostatnio będąc u babci leciała jakaś bajka nie znam tytułu-chyba domisie,popatrzył chwilę i zajął się budowaniem z klocków. :) Co do tego,że dzieci oglądające telewizję mają problemy z mową-też o tym słyszałam. Ale w praktyce wygląda to tak,że córka koleżanki młodsza o 2miesiące od mojego mówi płynnie zdaniami-a od narodzin non stop grał u nich tv. A mój mówi mało-choć tv jest mu w sumie obcy. Zna słuchowiska,dużo mu czytamy i mówimy. A on mówi-po chińsku :p

Elmo to u nas był numer jeden przez całe lata, mamy nawet kilka pluszaków Elmo w rozmiarach od 20 cm do 1 metra ;) do tej pory młody chętnie ogląda, ale lubi te nowe produkcje, jak Meme i przysłowia

Ja nie uwazam żeby wszystkie nowe produkcje, bajki były złe, że są gorsze od tych co kiedyś królowały na ekranie. spokojnie uwazam że akurat program Mini Mini jest bardzo dobry, nowa ramówka, nowe edukacyjne bajki, programy jak np. Świat słów? czy to coś złego? nie ja widzę jak mój sie uczy, naprawdę szybko łapie a to jest pocieszające :D

Gość kargulenaalenietutaj
A moja córa ma 2,5 roku Jak miała 4mies. uwielbiała teletubisie jak skończyła 12mies uwielbiała kubusia puchatka Jak skończyła dwa lata uwielbiała i nadal uwielbia ale już na pamięć cutuje w trakcie oglądania wszystkie odcinki małych einsteinów. A wciągaja ją bajki które na oko oceniam na 5lat+ nie tylko kreskówki bo chętnie też ogląda familijne filmy i przeżywa na swój sposób,ale jedno jej trzeba przyznać-ogląda od dechy do dechy-dziwne jak na dwulatkę. Jak bajka wydaje mi się głupia to ona podziela moją opinie i nie ogląda. Zazwyczaj jak coś wrzucam do odtwarzacza to przyłączam się do niej i potrafimy tak 2h bez mrugnięcia razem oglądać-a ona jak czegos nie zrozumie,to pyta-mamusiu co to jest kosmos?i takie tam-ja się dziwię że tak ją interesują filmy denerwuje mnie to,ale nic na to nie poradzę. Czasami zastępuje obraz dzwiękiem-wyszukuje w sieci bajek muzycznych,ale nie jest to w stanie zastąpić jej bajek na dvd.

Ostatnio nowa bajeczka na MM+ "Parauszek i przyjaciele" Bardzo, bardzo się spodobała moim dzieciom nawet tym najmniejszym, Wasze dzieci już oglądały?

Gość gość
Mój 5-latek ogląda Pingwiny z Madagaskaru.Uwielbia je. Teraz też na tv4 leci scooby doo i ogląda na zmianę.Od 18:30 scooby doo a od 19 pingwiny.I tak przełącza w reklamach bo się zdecydować nie może :P

Gość gość
A i dodam jeszcze bo ktoś tam pisał o Hutosiach-super bajeczka mam kilka płyt.Mały do tej pory czasami włączy.Jak był mniejszy to Klub Miki oglądał,Blankę i Andzię a no i Mysię.

Gość gość
przed snam oglada muminki, codziennie, od roku :P tylko muminki oglada

Mój ogląda minimini, chwilę po powrocie ze szkoły (akurat leci Parauszek, świetna bajka, takie lubię :)), potem chwilę przed snem też ogląda, ale to już zależy o której się kładzie, wiec różne bajki lecą.

Gość gość
Moje 3 i 4 letnie dzieci oglądają tylko na minimini. Dziennie do godzinki im wychodzi. I pozwalam na wybrane bajki, tylko takie które są edukacyjne i fajne. Żadnej agresji i negatywnych bajek nie włączę. A Parauszek o którym wspominasz też widzieliśmy, dzieci są zadowolonę ja również.