Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Weetabix...

Najlepszy krem z wyzszej pólki dla nastolatki

Polecane posty

Gość Weetabix...

Szukam kremu z tzw. 'wyzszej pólki' (przerabialam wszystkie ziaje, nie ziaje, sredniopólkowce- wszystkie uczulaly, a apteczne kosmetyki nie daja zadnych efektów), dla cery mlodej. Potrzebuje czegos lekkiego a zarazem dobrze nawilzajacego, i nie posiadajacego zadnych skladników przeciwzmarszczkowych. W tej chwili uzywam Lancome Hydra Zen- swietnie sie sprawdza, ale jednak jest zbyt ciezki i gesty. Jakies propozycje? (budzet mam spory, pracuje w weekendy wiec pieniadze na to mam)

Gość asia asia asiuuulaaa
a moze alterry niebieski?

przede wszystkim - jaka masz cere?

Gość Weetabix...
NIe skarbie, zarabiam 30 dziennie w popularnej sieciówce fast-foodowej. Subway. nie wiem czy jest w polsce, nie widzialam. Starszymi panami to moze ty. :P

Nie jestem nastolatką. Mam suchą cerę. Używam sobie tego: Estee Lauder Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher. Nie jest gęsty, daje bardzo fajny efekt na skórze.

Gość Weetabix...
Mam cere raczej tlusta. Ale nie lubie matujacych, wysuszajacych kremów. Moja cera jest raczej czysta, rzadko mi cokolwiek na niej wyskakuje, jedyny problem jest taki ze koloryt nie zawsze jest równy, no ale od tego mam podklad. Mój podklad troszke wysusza dlatego chce kremu który ladnie sie wchlonie i ladnie nawilzy.

Gość hmm to moze ja teraz
ja polecam Ci dobrac cos z Clinique, maja bardzo dobre kosmetyki dla nastolatek i nie tylko :) nieuczulaja, jedne z moich ulubionych - razem z Estee Lauder ;)

Gość Weetabix...
Slyszalam sporo dobrego o tym specyfiku E.Lauder, ogólnie bardzo lubie kosmetyki tej firmy (podklad o którym wspomnialam jest wlasnie firmy Lauder). Czy ten krem jest przeciwzmarszczkowy? Nie chce jeszcze narkotyzowac skóry. :)

Gość dozwolone od lat 12
Bioderma na pewno nie uczula

Gość Weetabix...
Slyszalam wlasnie ze Clinique ma jakis fajny zólty kremik który sie swietnie wchlania i nawilza, i relatywnie niewiele kosztuje... chyba przejde sie i sprawdze jutro po szkole. :)

Nie, nie jest. Minimalizuje pory i coś tam, ale ze względu na mój wiek specjalnie nie wybierałam przeciwzmarszczkowego. Tak za 2-3 lata pewnie już nadejdzie na mnie czas :D

Gość haberek44
CLINIQUE dramatically different moisturizing gel . Najlepszy jaki znam, uzywam juz bardzo dlugo.

Idealist to nie jest krem na dzien ...to jest serum, takze do tego krem jak najbardziej powinno sie nalozyc :) no chyba, ze ktos lubi od razu podklad - to moze dzialac jak baza pod make-up.. ja mialam, i nadal mam, bo juz od jakiegos czasu stoi.. moim zdaniem pieniadze wyrzucone w bloto.. http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20725

Gość Weetabix...
Super, jutro pójde wypróbowac oba. :) Fajnie- jaka pojemnosc? Czy to sloiczek, czy opakowanie z pompka?

Gość haberek44
ja mam 200 ml z pompka.

Gość Weetabix...
Nie wiem czy jest w polsce czy nie, bo nigdy nie widzialam, a szczerze mówiac w polsce nie bylam od sylwestra 2009 i jade dopiero w przyszlym tygodniu. Ale mniejsza z tym. Nie sadze zebym potrzebowala i serum i kremu, ale jutro zamierzam sprawdzic oba- tzn ja zawsze musze dotknac, powachac, sprawdzic konsystencje itp. :) Biotherm podobno niezly ale nie mam dostepu w moim miescie.

No ja używam jako bazę właśnie pod podkład. Ja mam największą pojemność, on jest w szklanej buteleczce z pompką. Może ten Clinique będzie lepszy :p Nie znam się ;)

Gość Weetabix...
krem którego uzywam teraz jest bardzo dobry w tym sensie ze po nim podklad (dosc ciezki i tepy) fajnie sie slizga na skórze, no ale niestety po jakims czasie zaczyna sie zwijac w ruloniki... dlatego mysle ze cos lzejszego rozwiaze problem. Dzieki wielkie za pomoc!

nigdy w życiu bym nie nałożyła tego Idealist E Lauder na twarz, to istna kopalnia silikonów, zabójstwo dla cery :O jak chcesz mieć długo ładną cerę to lepiej przestań używać tych z niby wyższej półki rzeczy bo to że drogie zazwyczaj wcale nie znaczy że dobre 🖐️

Gość Weetabix...
Wyjechalam 7 lat temu, mialam 10 lat. Od tamtej pory stosunkowo niewielki kontakt z pisanym jez. polskim. Wiec mysle ze z moja ortografia i tak nie jest zle.

Gość Weetabix...
Skoro wyzsza pólka to syf, to ja nawet nie chce wiedziec co jest w tych kremach z nizszej... ;)

Ja uzywam kremow z Clarinsa od jakiegos czasu, nie wiem czy onie maja cos dla nastek, bo juz wyroslam ;) :P ale moze maja. Dla takich po 20tce maja fajne kremy :) a Clinique mam fajny puder matujacy prasowany, "pobil" moje dwa pudry : mineralny z Guerlaina i prasowany z tej samej firmy..niestety strasznie wysuszaja moja mieszana cere.. i widac skorki.. koszmar.. stoja i pachna, bo zapach maja boski ;) Podkladu tez uzywam w Estee Lauder, Light Double Wear, kiedys uzywalam normalnego, ale z 2 buteleczki poszly..3cia stoi.. za ciezki i troszke wysuszal mi buzke, teraz wersje light od dluzszego czasu stosuje i swietnie sie sprawdza :) Tusz do rzes Hypnose z Lancoma ;) ehh..sie rozpisalam ;) dziewczyny jakie pomadki polecacie? ja mam w sumie tylko jedna czerwona z Diora, dlugo sie trzyma.. na kolacje i wyjscia ok ;) ale do biura na codzien juz gorzej ;) polecie cos naturalnego.. myslalam ostatnio o Clinique.. matowej jakiejs.. sama nie wiem..

Weetabix no wlasnie wyszla nowa seria kremów ZiajaMed (tylko w aptekach) i tam nie ma syfu. Jesli myslisz,ze te drozsze sa lepsze, to sie ocknij i poszperaj po necie. Jak możesz pisac "polska" zamiast "Polska"?

" [zgłoś do usunięcia] Weetabix... Skoro wyzsza pólka to syf, to ja nawet nie chce wiedziec co jest w tych kremach z nizszej... " wyższa półka cenowa, dodaj. mój krem nie kosztuje tyle co twój ale uwierz, że składniki ma dużo lepsze. niestety bez wiedzy o składach sobie można zrobić krzywde płacąc jeszcze za to mnóstwo kasy gdy nie jest to tego warte. i nie bądź taka hop do przodu, że nie chcesz wiedzieć co jest w tych z niższej półki cenowej, pogadamy za parę lat jak zamiast gładkiej skóry będziesz miała siateczkę zmarszczek i jakieś wypryski. w którymś momencie ci to wyjdzie, niestety. też myślałam kiedyś że droższe będą lepsze, ale na szczęście poszłam po rozum do głowy ;) aha, i nie cena jest dla mnie ważna, a skład, tym się kieruję.

Gość Weetabix...
Pomadki? Zalezy. Na codzien L'Oral, matowa, taki jakby róz z domieszka czerwieni, raczej jasna i nierzucajaca sie w oczy. Na wyjscia, Dior Rouge nr. 999 Celebrity Red. Nigdy nie zawiodla. :) Tusz do rzes w tej chwili Dior Blackout.

Gość Weetabix...
''Jak możesz pisac "polska" zamiast "Polska"?' Moge, wiec pisze. :) Jesli chodzi o Ziaje to primo- mam do niej bardzo ograniczony dostep, secundo- wypróbowalam juz sporo ich produktów, zaden mi nie sluzyl, poza tym bardzo nie podobaja mi sie zapachy.

vichy-aqualia thermal, najlepszy jaki używałałam do tej pory, lekki, szybko się wchłania, pod podkład też dobry, dla mnie rewelacja