Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieistotne!!

dieta Ducana=rak!

Polecane posty

Gość dkjsfldkfjskd
Bo dieta jednoskladnikowa, czy oparta na jednym produkcie, to swietny sposob, zeby nabawic sie alergii pokarmowej, ale tego typu "bzdurne" argumenty do Dukanowcow nie przemawiaja przeciez :)

Koleżanka mojej mamy stosowala Dukana,schudła....Dziś leży w szpitalu w śpiączce.Nie pracują nerki,wątroba,mózg,bije serce,które ma bardzo silne. Po jej śmierci pewien lekarz ma zamiar napisać prace o niszczycielskiej diecie Dukana. Praca ma być opublikowana.:( Wybór należy do Was.

Gość coś w tym jest
Tez podejrzewam,że nabawiłam się alergii,nie bylam na badaniach. Nikogo nie da rady przekonać,że ta dieta nie jest szkodliwa,ponieważ jest bardzo skuteczna i stosunkowo prosta. Prezd jednym tylko chcę ostrezc:zrezygnujcie ze słodzika/aspartamu/ i napojów light ,to chyba największe swiństwo w tej diecie.

Gość elevelka
hmmmm niedługo wyjdzie, że wszyscy co są na dietach to idioci, czyli co? Albo trzeba się pogodzić z tym, ze ma się skłonność do tycia i być grubym, albo cieszyć się ze swojej przemiany materii pozwalającej jeść normalnie wszystko i być szczupłym. No to nie ingerujmy w naturę. I tu należałoby przytoczyć spawę mniejszego zła... Twoja mama ma raka.... czy dostała chemię??? Bo wiesz naturalnie, że ona wyniszcza organizm przy okazji niszczenia komórek nowotworowych... a nie piszesz wątków nie bierzcie chemi, bo was zniszczy.... moze taki wątek napisze ktoś komu chemia zabiła bliskiego, bo ogranizm był za słaby i nie wytrzymał.... Tak samo jest z grubasami, siada kręgosłup, wątroba, serce.... Mój brat schudł na Dukanie 90 kg i czuje się jakby dostał nowe życie. Plecy nie bolą, wątroba i zołądek nie boli. Zaczął cwiczyć na siłowni, znalazł pracę i dziewczynę... Dostał szansę na normalne zycie, a lekarze chcieli zmniejszać zołądek operacyjnie, bo sam napewno nie schudnie, i co? Dało się. Piszcie o swoich doświadczeniech, ale nie atakujcie, nie narzucajcie i nie wymuszajcie na innych swojego zdania. nie ma świata czarno-białego - są tylko odcienie szarości

Gość dzięki autorko
ja za tego dukana podziękuję , końskiego zdrowia nie mam wolę mż+ rd ;)

Gość dkjsfldkfjskd
O ja pier.... Teraz dukanowcy sa jeszcze specjalistami od leczenia raka... Chemioterapia to zlo konieczne, nie jest dobra, ale rak jest jeszcze gorszy... A wasze diety? Idiotki, co chca schudnac 5, czy 10 kg i rzucaja sie na Dukana, bo tak najlatwiej... Co tam, ze efekty uboczne, ze mozna stracic zdrowie... To wlasnie podejscie przecietnego grubasa, najpierw sie upasc, bo nie chca sie wysilac z dieta, musi byc latwo i przyjemnie, to pozniej tak samo z odchudzaniem, tez ma byc latwo. Zrzucac 5 czy 10 kg na Dukanie, to jak strzelac z armaty do muchy albo leczyc chemioterapia katar. elevelka twoj brat schudl 90 kg? To powiedz najpierw jak sie doprowadzil do takiego stanu?? Tylko nie mow mi, ze taki metabolizm, ze nic nie jadl i tyl z powietrza, bo nie wierze w takie bzdury. A gdyby tak bylo to wtedy i Dukan by mu nie pomogl. Chcieli mu zmniejszac zoladek zapewne wlasnie dlatego, ze bez operacji nie potrafil sam sie pohamowac z jedzeniem... a nie dlatego, ze fizycznie bylo niemozliwe schudniecie. "niedługo wyjdzie, że wszyscy co są na dietach to idioci, czyli co? Albo trzeba się pogodzić z tym, ze ma się skłonność do tycia i być grubym, albo cieszyć się ze swojej przemiany materii pozwalającej jeść normalnie wszystko i być szczupłym" A slyszalas o zdrowym odzywianiu? Tylko ze to za duzy wysilek co? Jak ktos woli zrec byle co, to przygotowanie sobie codziennie kilku zdrowych posilkow to dla niego za duzo trudu... Dlatego mimo, ze dobrze wiadomo, ze tak jedzac mozna byc i szczuplym i zdrowym, to malo kto sie do tego stosuje... Lenistwo i niechlujstwo. A pozniej zwalanie winy na nature i zly metabolizm... Bullshit!

Gość elevelka
ja nikogo nie obrazam.... a poziom wypowiedzi powyżej jest rynsztokowy, tylko agresja i obelgii. Już nie będę tłumaczyć, że ludzie naprawdę mają problemy ze skłonnościami do tycia, u mnie w rodzinie tak jest. Ja odkąd pamiętamm nie jem chleba, słodyczy i makaronu, bo odrazu strasznie tyję i tylko w ciąży jadłam wszystko to przytyłam. Mój brat nie miał takiej siły woli, nie rozumiał dlaczego jego koledzy jedzą pizze i po 6 kanapek na kolację i nie tyja a on nie może. Ale stało się... jest gruby i co pewnie skazałybyście taką osobę na śmierc, bo się upasła.... średniowieczne poglądy i zero tolerancji i zrozumienia dla słabości tylko ktoś kto całe zycie wyrzeka się normalnego jedzenia zrozumie osoby które jednak przytyły.. Ja mogę jeść racjonalnie, ale nawet na diecie 1000kcal z warzywkami i gotowanym na parze mięsem nie chudne, a i rowerek 3 razy w tyg też niewiele daje. P.S. Na diecie ułożonej przez dietetyka przytyłam 5 kg w dwa miechy!

Gość i twój brat gdy roztył się
do tak monstrualnych rozmiarów nadal nie zrozumiał, że powinien jeść mniej? Jesteście dziedzicznie obciążeni otyłością i jakimiś zaburzeniami psychicznymi czy tylko bardzo niską inteligencją? :O

Gość dkjsfldkfjskd
Swietne podsumowanie "i twój brat gdy roztył się"... to samo pomyslalem... elevelka moj ton wypowiedzi byl jaki byl, bo poziom glupoty przekroczyl akceptowalna dla mnie granice... Twoje madrosci do dziewczyny o chemii podawanej jej mamie sa zenujace, a dla swojego brata wymagasz zrozumienia... Widzisz, ja tez mam "sklonnosci do tycia", tylko sklonnosc to cos co mamy, a to czy tyjemy, to juz kwestia wyboru i tego, co z ta sklonnoscia zrobimy... Zdarzalo mi sie przytyc, ale lampka ostrzegawcza zapala mi sie O WIELE wczesniej, niz przy 90 kg nadwagi. Ile lat ma ten twoj biedny brat, ze nie moze pojac, ze natura to nie ustroj socjalistyczny, gdzie kazdy ma po rowno, a i to jedynie w teorii? Owszem, sa ludzie, ktorzy rzeczywiscie sa CHORZY i z tego powodu tyja co by nie robili. Tylko wiesz jaki to jest procent, a raczej ulamek? A wchodzac na net, to co drugi jest normalnie genetycznie uposledzony i nic nie moze poradzic na tycie... Ja juz napisalem tyle razy, co zarzucam tej diecie, ze nie chce mi sie powtarzac.

Gość dkjsfldkfjskd
PS. Nie mam nic do ludzi otylych, nie mam do tych, ktorzy sie odchudzaja. Mam alergie na tych, co sie odchudzaja glupio i niszcza sobie zdrowie, a nie raz i innym.

Gość pulpetowa dama
To ja też wtrącę swoje przysłowiowe "trzy grosze". Jestem z rodziny otyłej. I ze strony matki, i ze strony ojca - same pulpety. I też sobie rosłam na pulpeta. Wszyscy rzecz jasna twierdziliśmy, że jadamy niewiele itd, itp a dupy mieliśmy jak szafy i wielkie opony (mój brat też ;) ). Ponadto zdiagnozowano u mnie zespół policystycznych jajników i niedoczynność tarczycy. Hormony, geny - czy z czymś takim się walczy? Pomimo, iż na tle rodzinki wyglądałam dosyć filigranowo (jedyne 80 kg przy 168 cm wzrostu) - postanowiłam wziąć się za siebie. Zaczęłam (kilka lat temu) tu, na kafeterii, szukać pomocy i miałam cholerne szczęście. Ktoś umieścił link do strony SFD, na której znalazłam taką ilość informacji, że mnie to najpierw przeraziło, przytłoczyło i wreszcie wciągnęło. Nie twierdzę, że stosowałam wszystkie porady, ale wiele rzeczy wprowadziłam. Czyli zdrowa dieta i trening. Brzmi baśniowo? Może, ale ja widziałam matkę i ciotki, które odchudzały się kolejnymi dietami "cud" i postanowiłam, że ja spróbuje tylko raz. Raz, ale mądrze. Jak się skończyło? Jestem z otyłej rodziny. Nadal choruję na zespół i tarczycę. Mam 168 cm wzrostu, 49 kg, zero sflaczeń, ładnie wyrzeźbioną sylwetkę. Cały czas odżywiam się zgodnie z poznanymi zasadami i ćwiczę dwa do czterech razy w tygodniu. I waga nie rośnie. Moja rodzina jest na dukanie (żeńska część). Mają spektakularne sukcesy i kolejne jojo. Nie potrafię ich przekonać do zmiany trybu życia. Przyznaję - nikt się jeszcze nie rozchorował, ale efekty tej diety są identyczne jak stosowanych przez nie wcześniej głodówek, kwaśniewskich, kopenhaskich itp... Ale to ich problem. Wiem, że w rodzinie, krąży plotka, że schudłam przez tasiemca, którego połknęłam i mam taki efekt. Jakoś nikt nie potrafi uwierzyć, że to po prostu racjonalne odżywianie i odpowiedni trening. Pozdrawiam 🖐️

Gość dkjsfldkfjskd
O i to rozumiem, tak wlasnie robia madrzy ludzie :) Pozdrawiam :)

Gość ijaijaija
Popieram autorkę powyższego postu. Ja osoba zupełnie zdrowa, ale z nadbagażem kilogramów- 10- tez postanowiłam odchudzic sie Dukanem . Schudłam ... i przytyłam , nie dlatego,że się obżerałam tylko że w odpowiedniej 3 i 4 fazie jadłam to co zaleca doktor a przede wszytkich nabawiłam się paskudnych hemoroidów pomimo ortodoksyjnego stosowania zasad. Cos musi być złego w tej diecie, bo przecież hemoroidy mogą doprowadzić do nowotworu jelita grubego. Teraz odzywiam się zdrowo, jedzeniem bogatoresztkowym , nie chudnę, ale mam nadzieję że mój oprganizm odzyska utracona równowagę.

Gość elevelka
sprawa chemi była przytoczona dla przykładu i w odpowiedzi na atak z twojej strony na ludzi którzy już przytyli - może niepotrzebnie Mój brat ma 21 lat, gruby od niemowlęctwa... Co do ilorazu inteligencji, bo ktoś to przytoczył - naprawdę nie wiedziałam, ze osoby otyłe mają niski.... Ja 10 lat temu skończyłam studia wyższe i radzę sobie na całkiem niezłym stanowisku, a mój brat studiuje na WAT Jezu - nie oceniajcie ludzi po ich wadze. Może ta dieta zrujnowała komuś zdrowie, ale są osoby, które po niej "wyzdrowiały" z otyłości i teraz prowadzą aktywny, zdrowy tryb życia. Brat chodzi na siłownie kilka razy w tyg. nie objada się! Nie wiem dlaczego nie możecie przyznać, że komuś to pomogło???? Już więcej nie pisze i nie tracę czasu, a wy krytykujcie sobie dalej

Gość dkjsfldkfjskd
A wracajac do biednego otylego brata... "Mój brat nie miał takiej siły woli, nie rozumiał dlaczego jego koledzy jedzą pizze i po 6 kanapek na kolację i nie tyja a on nie może. " Bzdura, nikt normalnie sie tak nie odzywia i przy tym nie tyje... To jest wlasnie typowe bzdurne usprawiedliwianie swojego obzarstwa.

Gość dkjsfldkfjskd
elevelka cos chyba jednak szwankuje, skoro nie zrozumialas tamtej wypowiedzi o niskiej inteligencji... Autorowi zapewne chodzilo o to, ze trzeba byc glupim, zeby sie upasc do takiego rozmiaru i nic z tym wczesniej nie zrobic.

Gość linkaaaaaa
to i ja wtrące swoje 5 groszy Ja naturalnie chołduje zdrowemu trybowi życia, warzywka sport i te sprawy ;) Ale jak już ktoś się upasie, no to odchudzać się powinien, ale każda dieta i dukan i norweska i tak sławione mż nie jest zdrowa. No bo przecież ograniczamy składniki potrzebne organizmowi, a że są mniej i bardziej szkodliwe diety to fakt. elevelka - imienniczko - ty się tak nie bulwersuj, bo w sumie mądrzysz się a robisz to co reszta, czyli próbojesz narzucic swoje zdanie, a forum przecież od wyrazania swych opini a nie narzucania ich innym ;) A teraz ku rozdraznieniu innych, ja też dukam razem z bratem, on rok ja pół, zeszło mi 15kg i jeszcze 5 by się przydało (wiem zapuściłam się potwornie) a dukam, bo to dieta łatwa i skuteczna - zwykłe lenistwo z mojej strony :D nic mnie nie boli póki co, badania z zeszłego miesiąca ok. Ale z ludźmi to już tak jest, ze póki na własnej skórze się nie przekonają to im nie przetłumaczysz. Jak się w końcu pochoruję to napiszę ku przestrodze

Pol roku i pietnascie kilogramow? To chyba szalu z tym Dukanem nie ma. Chwala osobom, ktore nie musza na wlasnej skorze przekonywac sie, ze diety ograniczajace tak radykalnie cokolwiek do zdrowych nalezec nie moga.

Gość dkjsfldkfjskd
linkaaaaaaa tylko ze zdrowa dieta nie ogranicza potrzebnych skladnikow odzywczych, ogranicza kalorie, ktore moga pochodzic np. z weglowodanow, ktorych jakis minimalny poziom jest potrzebny, a powyzej sa tylko paliwem.

Gość zaluje.....
sa na to badania ze ona szkodzi11!!! najlepiej duzo ruchu i wtedy mozna jesc wszystko doslownie wszystko nawet czasem slodycze a co to tez jest POTRZEBNE po to jest chleb, jaja,mleko, cukierki wszystko w odpowiednich ilosciach!!!!!!!!!!!! i duuzo ruchu ja wazylam 60kg pry 170 i czulam sie grubo teraz codziennie biegam godzinke plywam w tyg i cardio cwiczenia i waze 47 kg przy 170i czuje sie swietnie od slubu moj maz ma ochote wreszcie na seks...........

Gość Eluśkaa
jest taka strona, dzięki której można sprawdzić stan zdrowia, polega to na wypełnieniu testu. Jeśli wynik testu wykaże coś niepokojącego wtedy wiemy, że należy się udać do lekarza. http://postlinknews.com/457news.php

Gość Zycie to zabija
Mój kolega wpadł pod samochód jak szedł do pracy. Gdyby pojechał autobusem to by przeżył itd.. Jak czytam te pierdoły to mi się niedobrze robi, dieta szkodzi, obżarstwo szkodzi, seksu też nie radzę uprawiać a siedzenie przed komputerem i wypisywanie bzdur na forum jak szkodzi. Jak umrę za 5, 10, 15 lat to też obarczę winą za to komunistów, dietę Ducana i Hipisów.

Gość mikonka9999
ja też nie rozumiem, jak można być tak naiwnym, żeby uwierzyć, że można organizm ot tak po prostu pozbawić jednego z najważniejszych składników i tylko liczyć, że spadek wagi będzie jedyną konsekwencją takiego odżywiania... to by było za piękne... węglowodany po coś są, nie odpowiadają tylko za dostarczenie energii... nie trzeba być lekarzem, żeby zauważyć, że dieta szanownego pana dukana tjest BARDZO SZKODLIWA przeczytałam książkę. juz sam fakt, że on "zaleca pisie napojów typu light" (cola i inne syfy) daje do myślenia i mocno podważa jego kompetencje jako doktora nauk medycznych... opamiętajcie się!

Gość pulpetowa dama
Pan Dukan wyklucza nie jeden, a dwa składniki. Węglowodany i tłuszcze. Pozostawia tylko białko, bo daje najmniej energii i najdłużej się przyswaja. Moim zdaniem - tragedia. W innym wątku, kiedyś, podałam link do bloga dziewczyny, która na dukanie huśta się jak szalona. Trzy dychy w dół, za chwilę cztery dychy w górę, dwie w dół, dycha w górę... i ciągle jest gruba lub pulchna, lub monstrualnie gruba. I tak chyba od dwóch lat. Zakrzyczeli mnie fani diety. Powiedzieli, że owa dziewoja jest przykładem na to, że na dukanie można schudnąć, że jest inspiracją i pomogła swoją postawą wielu ludziom. Nie chce mi się tego komentować :P Zycie to zabija - porównanie absolutnie nieadekwatne. Idąc twoim tokiem myślenia można powiedzieć, że jedzenie azbestu i popijanie go rtęcią nie ma żadnego znaczenia i wpływu na zdrowie bo wszystko jest niezdrowe a twój kolega wpadł pod samochód 🖐️

Gość czoko24
łapią się na tą dietę bo można jeść do woli i nie trzeba ćwiczyć, żeby chudnąć... co z tego, że niszczą wąrtrobe, nerki id. zamiast zwlec dupsko z kanapy i pójśc pobiegać lepiej wrębolić kurczaka :)

Ale nie rozumiem o co chodzi z ta cola light? Ja nie pije nic gazowanego , cola jest niezdrowa!! Jaka ona odgrywa role w tej diecie ? Wyzera zoladek ?

Gość mam to za soba
Cześć :) Słuchajcie każdy z Was chce schudnąć jednak myślcie też o swoim zdrowiu!!! Nie róbcie sobie żadnych głodówek itp. Tylko ZDROWE odchudzanie czyli dobra dieta + ćwiczenia = Sukces Ja to mam za sobą schudłam ponad 40 kg bez efektu jojo czuję się świetnie dlatego, że robiłam to mądrze pomgół mi w tym portal http://sukcesosobisty.pl/ gdzie znalazłam pomoc i wsparcie dodatkowo masa ćwiczeń oraz super przepisy! Mam nadzieję, że Wam też się uda :)