Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy mozna nosic

po cesarce - polog mozna zalozyc tampony zamiast

Polecane posty

Gość czy mozna nosic

podpasek ? zawsze bylam przyzwyczajona do tamponow a tu teraz podpaski czy ktoras z was nosila tampony po cesarce w pologu ? i czy mozna dziekuje za kazda opinie

Gość jdsfhnt
niemozna bo możesz sie doporwadzic do stanów zapalnych za przeproszeniem cipsko usi oddychac ;) tez miałam cc

Gość jestem happy,a co:)
chyba cie pogielo:O jak chcesz sobie wszystko w srodku zakisic to stosuj tampony:O odchody poporodowe to cos innego niz okres tępa krolewno:O

Gość a co to za określenie
"Pamiętaj by nie używać tamponów w okresie połogu ! Już samo wkładanie i wyjmowanie tamponów może być nieprzyjemne i bolesne a także grozić zakażeniem. "

Gość czy mozna nosic
do tej wyzej :O zadalam normalne pytanie nie pasi to wypad nie musialas odpowiadac zbulwersowana kobieto nie rodzilam naturlanie wiec nie mam odpadow poporodowych jak to zwiesz :O🖐️ do osoby kulturalnej ktora jako 1 odpisala - dzieki :)

Gość absolutnie nie można!!!!
ciało musi oddychać a odchody popołogowe muszą być wydalane

Gość absolutnie nie można!!!!
Też miałam cc i po cc organizm też się oczyszcza. Zatrzymanie oczyszczania,wydalania (krwi) może spowodować poważne komplikacje,zakażenie.

Gość jkfskhg
Połóg po cc i po sn wygląda tak samo i leje się tak samo. :-P Miałam i to i to, to wiem. Tampony oczywiście odpadają.

Gość a co to za określenie
co ty mówisz odchody poporodowe są zawsze -niezależnie od rodzaju porodu. "Odchody połogowe, wydzielane z pochwy po cesarce, nie różnią się wyglądem od tych normalnych przypominają krwawienie miesiączkowe: najpierw są czerwone, potem różowe, brązowe i wreszcie bezbarwne. Utrzymują się jednak krócej przez 34 tygodnie (po porodzie naturalnym do 8 tygodni). " http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/w-dobrej-formie-po-cesarce_35380.html

Gość jdsfhnt
nie ma za co :)

Gość czy mozna nosic
no tak krwawienie sie nie rozni niczym po sn od cc to fakt ale myslalam ze po cc to troche ulgowo :P wkazdym razie dzieki za kulturalne odpowiedzi :)