Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smerfetka94

Co zrobić..?

Polecane posty

Hej, mam mały problem. Mam 17 lat, niedługo 18 i jestem w ciąży. Nie wiem jak zabrać się za to, by powiedzieć rodzicom. Są w ogóle jacyś ginekolodzy, którzy przyjmują bez rodziców jeśli jeszcze jest się niepełnoletnim? :D

Ja pamiętam że w gim. miałam takie spotkanie i pani taka nam mówiła że nie trzeba iść z mamą :D Ale ja u ginekologa byłam po 18, więc nie pomogłam :D

Gość a moje zdanie jest takie
jeszcze nie widziałam nastolatki i ginekologa z mamą, :D do dentysty też z rodzicami idziesz ? Normalnie idź i się umów do ginekologa, nie potrzeba do tego rodziców, wizyta u lekarza to chyba akurat najmniejszy problem

Gość a moje zdanie jest takie
miało być : nastolatki u ginekologa

Gość idz z babcia
albo popros jakas babke na ulicy :):)

Gość ut8t
tylko że obowiązkiem takiego lekarza jest poinformowanie rodziców że ich niepełnoletnia córka jest w ciąży więc lepiej powiedzieć o tym samemu niż czekać aż lekarz zadzwoni i im to powie.

Smerfetka - Jesteś prawie pełnoletnia. Nie musisz przychodzić z mamą ;) ps. Widziałam kiedyś 15-latkę we wczesnej ciąży właśnie z mamą. Jeszcze wpierdol na korytarzu dostała :o

Tylko każdy ginekolog tuu tak pieprzy że niepełnoletni nie sami.. koleżanka tez takiego szukała i nie znalazła.. no wiem wiem jutro zamierzam iść się zapisać hm. a powiedzieć też kiedyś by trzeba..fakt.

właśnie najgorsze to że i tak i tak się dowie więc czekać nie mogę ale tez nie wiem jak się do tego zabrać. :D może być źle ale nie koniecznie..;/

Z tego co ja wiem, to do ukończenia 16 roku życia teoretycznie powinno przyjść się z mamą. W praktyce oczywiście często to olewają. A Ty masz prawie 18, więc lekarz na pewno nie odeśle Cię do domu, żebyś wróciła za rączkę z mamusią. Poza tym zawsze możesz iść prywatnie.

ale to już są koszty :D:D no wiem wiem się zobaczy.. no ja małego cykora może i mam..w całym "zamieszaniu" boję się tylko reakcji w domu.. niczego więcej :D;/

może i niedobry..muszę coś wymyślić wreszcie..żeby się dowiedzieli i tak ode mnie a nie od kogoś..;/

Wiadomo... jak ja wyjechałam 1 raz na wakacje z chłopakiem to tylko było od matki: "Jak będziesz w ciąży to Cię zabiję" a ojciec "Tylko grzecznie mi tam!" :D U mnie reakcja matki byłaby gorsza... ojciec prawdopodobnie spokojniej by to przyjął. :D A u Ciebie nie było takich żarcików albo jakiś ostrzeżeń? :D

to już kolejna sprawa :D ale "dodatkowe" za ginekologa juz nie potrzebne :P więc może nie prywatnie będzie lepiej:D

u mnie? jak wyjeżdżam z chłopakiem na dłużej, wychodzę na noc..od ojca tak samo"tylko grzecznie!" a matka -"mam nadzieję, że można Ci ufać" .. każdy pewnie myśli, że dziewicą jestem haha jestem wręcz tego pewna :D nie wiem z którym byłoby spokojniej pogadać..;/:D

No kobiety w ciaży przecież na ogół chodzą właśne na kasę chorych :D Ale jak pójdziesz do ginekologa i powiesz że w tym roku 18 to na pewno Cię nie wygoni :) i powiesz że jesteś w ciazy...

O no to rożnie może być :D Mnie raczej za dziewicę nie mają już... bo jestem z chłopakiem baaaaaardzo długo i pewnie się domyślają że zaczęliśmy eksperymentować :D

nie w tym roku.. na samym początku nowego roku mam 18 :P jakbym urodziła to już bym pełnoletnia była od jakiegoś czasu :P:P

Hahaha, no dokładnie, to sa rodzice i kij ich tam wie co im w tych głowach... Ahaaa... zapytać się możesz bo i tak do ginekologa iść musisz :P albo najpierw powiedz rodzicom... jak im ulży to zapewne mama nawet sama zaproponuje żebyście razem poszły do ginekologa:)

ja poszlam pierwsszy raz do gina jak mialam 17 lat. i nie robil zadnych problemow ze nie jestem pelnoletnia a tym barziej nic nie gadal ze dlaczego jestem bez mamy. wiec smialo idzi i sie zapisz, :)