Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4gwiazdki hotel

czy ktos z Was byl w czterogwiazdkowym hotelu?

Polecane posty

Gość 4gwiazdki hotel

Mam tam jechac na dwudniowe szkolenie, ktore pokrywa moja firma, tylko ze ja nigdy nie bylam w czterogwiazdkowym hotelu, baa nigdy nie bylam w zadnym hotelu, jak tam jest?byl ktos?pozdr;)

Gość facet pyta.......
Pamiętaj, żebyś na szkoleniu nie straciła cnoty. Bo w pracy będą plotkować, a po co Ci to.

Gość to jeszcze kurwaaaa nic
czy to szkolenie z Gold Partner?

Gość sdagdsgs
musisz uważać bo tam gwałcą w toaletach na korytarzu aha i weź ze sobą kuchenkę elektryczną bo tam drogi makaron w barze hotelowym

Gość cegła czerwona %%
bez przesady, hotel jak hotel, jedyne co może cię zaskoczyć to plastikowa karta zamiast klucza do pokoju i po wejściu włączający się sam telewizor, który wita cię w hotelu

Gość 4gwiazdki hotel
wy sie nie smiejcie, nigdy nie bylam w hotelu wiec po prostu pytam, chodzi mi o to, ze jak na 4gwiazdki to juz pewnie bedzie bardzo elegancki hotel, jakies lepsze jedzenie itp

Gość tikuśśśśśś
pewnie chodzi jej czy jest dyskretnie

z GOLD PARTNER TO SZKOLENIE CZY NIE DO KURWY NĘDZY:O ODPOIWEDZIEĆ NIE UMIESZ?

Gość 4gwiazdki hotel
ehh faceci dzięki za ostrzezenia i rady, ale nie bojcie sie nikt mnie tam nie zgwalci:D a szkolenie to jest dla wybranych pracownikow

Gość 4gwiazdki hotel
czy wpuszczą mnie w adidasach i dżinsach?

Gość wiosna ludooow
jak przyjedziesz to udasz się na recepcję aby się zameldować, musisz mieć dowód, mogą cię prosić o wypełnienie małego druczku z twoimi danymi, dostajesz kartę wejściową do pokoju i tyle, przeciągasz ją przez czytnik i wchodzisz, pamiętaj o tej karcie wychodząc z pokoju bo drzwi się same zatrzaskują, posiłki będą w restauracji, śniadania, kolacje jako szwedzkie stoły, obiady różnie, zależy jaką masz opcję, na koniec pobytu oddajesz kartę i płacisz rachunek, jeśli firma nie uregulowała lub jeśli zamawiałaś coś extra np. szampana do pokoju:)

Z Gold Partner jednak, milczenie oznacza zgodę :D jesteś suka, że dajesz się GP w chooya robić :D

Gość ****,.
Kategoria czterogwiazdkowa (****) Hotele tej kategorii muszą spełniać poniższe warunki. Pokoje i obsługa jeszcze lepsze niż w obiektach trzygwiazdkowych, dobrze wyposażone centrum biznesowe, dużo sal konferencyjnych, dwie restauracje, bar, klub nocny, często basen, centrum odnowy, siłownia, Internet w pokojach, lokalizacja w centrum miasta, dźwiękoszczelne okna, wyciszone pokoje. 1. Zewnętrzne elementy wyposażenia: * parking strzeżony, * w bezpośrednim sąsiedztwie hotelu postój TAXI, * bezpośrednie wejście do holu recepcyjnego, * wydzielona droga dostaw towarów do hotelu, * utwardzona nawierzchnia dojazdowa i piesze dojścia, zewnętrzne oświetlenie, * osłona stała nad głównym wejściem i podjazdem do hotelu, tzw. wiata, * oddzielne wejście do holu gastronomicznego, * oddzielne wejście dla gości i wydzielona droga bagażu gości, * zieleń ozdobna. 2. Wewnętrzne uzbrojenie, instalacje i urządzenia techniczne: * klimatyzacja w części ogólnodostępnej, w części pobytowej w miarę możliwości (dla nowych wymogów obowiązkowa, dla starych w miarę możliwości), * instalacja zabezpieczeń ppoż., czujki w całym obiekcie i urządzenia typu hydrant i inne, * dźwigi powyżej 2 kondygnacji, * wentylacja w całym obiekcie, * agregat prądotwórczy (jeżeli obiekt ma powyżej 200 jednostek mieszkalnych), * zimna i ciepła woda 24 h, * telefon w recepcji dla gości, * oświetlenie dostosowane do rodzaju pomieszczeń, * instalacja radiowo-telewizyjna, * dźwig towarowo-osobowy. 3. Podstawowe elementy dot. funkcji i programu obsługi gościa: * hol recepcyjny min. 30 m, * hol restauracyjny, * umywalki z blatem lub półką, * lustro nad każdą umywalką, * dozownik do płynnego mydła, * suszarka do rąk lub jednorazowe ręczniki papierowe, * pojemnik na papier i odpady, * wieszaki ścienne, * przystosowanie do osób niepełnosprawnych. 4. Część mieszkalna: * 1-osobowy: 12 m, * 2-osobowy: 16 m, * apartament: min. 30m. 5. Wyposażenie jednostki mieszkalnej w meble i elementy uzupełniające: * wyposażenie meblowe: o łóżko 1-osobowe musi mieć wymiary 90 200 cm, o 2-osobowe 140 x 200, o stolik okolicznościowy, o fotele wypoczynkowe lub kanapa, o musi być szafka nocna przy każdym łóżku, o szafa na garderobę o minimalnej głębokości 60 cm, musi mieć co najmniej 3 wieszaki na jedną osobę, o w pokoju musi znajdować się biurko lub stół oraz krzesło (1 na jedną osobę), o musi być lustro i wieszak ścienny na odzież wierzchnią, o bagażnik. * oświetlenie: o lampka nocna przy każdym łóżku, o minimum 2 lampy sufitowe. * wyposażenie uzupełniające: o radioodbiornik, o telefon w każdym pokoju, o dywan lub wykładzina dywanowa, o TV, o zestaw do czyszczenia odzieży i obuwia, o torba na bieliznę gościa złożoną do prania, o firanki w oknach oraz zasłony, o elementy dekoracyjne (zalecane), o popielniczka, o kosz na śmieci. 6. Urządzenia i wyposażenie węzłów higieniczno-sanitarnych przy jednostkach mieszkalnych: * wyposażenie podstawowe: o wanna z baterią i natryskiem lub kabina natryskowa, o umywalka z blatem lub półką, o WC. * uzupełniające: o osłona wanny lub natrysku, o mydelniczka wieszaki na ręczniki, mydełko toaletowe, szklanka, torba higieniczna, o lustro z oświetleniem, o gniazdko elektryczne, o suszarka do włosów, o zalecana waga osobowa, o ręcznik, o dywanik przy wannie, o pojemnik na śmieci. * wyposażenie dodatkowe: o dozownik do mydła płynnego, o suszarka do rąk lub ręczniki papierowe, o pojemnik na papier i odpady, o wieszaki ścienne. 7. Oferta usług podstawowych i uzupełniających: * room service 24 h, * napoje gorące 24 h, * zespół odnowy biologicznej, * usługi gastronomiczne, kuchnia krajowa i międzynarodowa, * lokale gastronomiczne: kawiarnia, bary (różnego typu), * sale wielofunkcyjne w układzie jednostkowym i zespołowym, * zmiana pościeli codziennie, * wypożyczalnia sprzętu rekreacyjnego, * ekspozycja kwiatów, * obsługa bagażowa, * przechowalnia bagażu, * depozyt, * wymiana walut, * pranie, prasowanie i czyszczenie bielizny gości. 8. Wymagania dotyczące kwalifikacji zawodowych personelu: * recepcja: wyższe lub średnie specjalistyczne, 2 języki obce, w tym 1 biegle, * personel obsługowy: podstawy języków obcych.

Gość 4gwiazdki hotel
15.05 podszyw, zadne Gold Partner, ostatniemu wpisowi dzieki!

Gość no taak, ja wam $$$$
i pamietaj że w łazience będą małe mydełka i płyny, zgarnij wszystko do torebki, każdy tak robi:), tylko nie bierz nic innego bo przyślą pismo do firmy (a ten włączający się sam telewizor witający napisem z nazwiskiem gościa to prawda, sam się kiedyś zdziwiłem)

Gość ****,.
chcialam tylko jeszcze na wszelki wypadek przestrzec osoby nieobyte z hotelami, ze prawdopodobnie znajdziecie w pokolu lodowke wyladowana roznymi alkoholami i przekaskami. Zanim cokolwiek ruszycie z tego, zadzwoncie do recepcji i zapytajcie czy barek jest wliczony w cene, bo jesli nie jest, to za wszystko co zniknelo z lodowki przyjdzie wam rachunek......

Gość 4gwiazdki hotel
dzieki, dobrze wiedziec:-)

****,. e tam, ja miałam ślub w 4ro gwiazdkowym hotelu, wypiłam Tymbarka z takiej lodówki, na pytanie czy coś piliśmy powiedzieliśmy "nie" :D

Gość EWR3
CZASEM LODÓWKI MAJA CZUJNIKI I WTEDY WYSTARCZY PODNIESC BUTELKE I JUZ MUSISZ ZA NIĄ ZAPŁACIĆ :p