Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Liberace

Ciekawostka do kawuni, która może być dla niektórych osób pomocna

Polecane posty

4 minuty temu, _ Gretta napisał:

Dzisiaj miałam najlepszy obiad, ziemniaczki z masełkiem roślinnym i  maslankę mrągowską. Pycha 🙂

A teraz brzoskwinie. Dostaliśmy reklamówkę brzoskwiń, prosto z drzewa. Pyszne  

Te proste dania są najsmaczniejsze. Przynajmniej dla mnie. Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków jadłabym 3 razy w tygodniu.

1 minutę temu, _ Gretta napisał:

Kiedyś ususzyłam swój. Był jak siano. Pietruszka i seler jest dobry suszony.

Tylko mrożę.

1 minutę temu, Get Out napisał:

Ja już nie powróce do takiego stanu żeby siedzieć całe dnie , bo priorytety się zmieniły . 😁

Domyślam się, że te priorytety to też poczęści ta gra w piłkę 😁:classic_cool:

4 minuty temu, Baba napisał:

Maggi, to wyciąg z lubczyku z dodatkiem tablicy mendelejewa 😉 

Uwielbiam natkę lubczyku w zupie, ino w okresie jesienno zimowym nie kupisz tego w sklepie. Ten suszony z torebki obok lubczyku  nigdy nie leżał. Na szczęście może sobie swój 😜

Bez przesady bo co tam może być szkodliwego dużo soli i jakiś wzmacniacz smaku, a przecież tego dużo się nie stosuje.😁

Kalafior też trzeba gotować z dużą ilością soli jak ziemniaki żeby dało się to zjeść. 😁

2 minuty temu, Qwerty88 napisał:

nie lubie tego chemicznego smaku i zapachu

Też nie lubię. Mamy to wszystko w kuchni i pilnuję, żeby zbyt dużo do gara nie trafiło gdy nie ja gotuję.

Te proste dania są najsmaczniejsze. Przynajmniej dla mnie. Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków jadłabym 3 razy w tygodniu.

Popieram, już za gówniarza zajadałem się i prosiłem babcie o dokładkę :classic_cool:

Zawsze dostałem 😉 

Edytowano przez Spaghetti ....

2 minuty temu, Get Out napisał:

Bez przesady bo co tam może być szkodliwego dużo soli i jakiś wzmacniacz smaku, a przecież tego dużo się nie stosuje.😁

Nie obawiam się o swoje zdrowie. Nie chcę przyprawami "zabijać" naturalnych smaków. 

5 minut temu, Qwerty88 napisał:

można kupić w doniczce gotowy

Tak zrobiłam i wsadziłam do dużego pojemnika z selerem. W ziemi też byle jaki. Może taki rok.

2 minuty temu, Spaghetti .... napisał:

Popieram, już za gówniarza zajadałem się i prosiłem babcie o dokładkę :classic_cool:

Mnie tak od zeszłego roku ciągnie do placków. I taka ciekawostka. Mam elektrykę która mi śmignie ziemniaki w 3 minutki na miazgę. Nie robię takich. Tylko  tarka ręczna, małe oczka i wtedy wiem co jem.

8 minut temu, Spaghetti .... napisał:

Domyślam się, że te priorytety to też poczęści ta gra w piłkę 😁:classic_cool:

Nie ma z kim chyba że z Magi Oną, ale lajtowo jakiś sport musi być chociaż żeby nie zdziadzieć, bo lat będzie przybywać.😁

9 minut temu, Baba napisał:

Tylko mrożę.

Pstrokrotko ty mówisz że w pojemnikach sadzicie sobie co tam chcecie. Powiedz mi czy to musza być specjalne pojemniki plastykowe na roślinny czy wszystko jedno gdzie kupiony i jakie przeznaczenie  

2 minuty temu, Baba napisał:

Mnie tak od zeszłego roku ciągnie do placków. I taka ciekawostka. Mam elektrykę która mi śmignie ziemniaki w 3 minutki na miazgę. Nie robię takich. Tylko  tarka ręczna, małe oczka i wtedy wiem co jem.

Niedobre są z elektryka tak jak te w proszku że sklepu które rozcieńcza się z wodą. Tego pies nawet nie zje. 😁

Fajnie, czyli robisz klasycznie jak typowa Baba i stąd pewne po części też ta ksywka :classic_cool:

Oby jak najwięcej takich ''Bab'' było 😛 

Edytowano przez Spaghetti ....

8 minut temu, lechia gdańsk gvwno szjas napisał:

po prostu jesteś pizzdą a nie mężczyzną 

Niezła projekcja po tym jak już każdy widział twój wizerunek krasnalu. 😁

2 minuty temu, Get Out napisał:

Nie ma z kim chyba że z Magi Oną, ale lajtowo jakiś sport musi być chociaż żeby nie zdziadzieć, bo lat będzie przybywać.😁

Spoko, jesli się widujecie, to masz okazje pograć póki młodość jeszcze energię dodaje :classic_cool:

Przed chwilą, _ Gretta napisał:

Pstrokrotko ty mówisz że w pojemnikach sadzicie sobie co tam chcecie. Powiedz mi czy to musza być specjalne pojemniki plastykowe na roślinny czy wszystko jedno gdzie kupiony i jakie przeznaczenie  

Już ci mówiłam. Mamy jednakowe, brązowe doniczki do kwiatów i warzyw. Zwykłe, plastolikowe, najbardziej popularne, najtańsze. W tym roku ziemia uniwersalna, bez żadnych dodatków a woda do podlewania ze skorupkami po jajkach.

Kurzych! 😜

4 minuty temu, Get Out napisał:

Niedobre są z elektryka tak jak te w proszku że sklepu które rozcieńcza się z wodą. Tego pies nawet nie zje. 😁

Dokładnie tak. 

2 minuty temu, lechia gdańsk gvwno szjas napisał:

gościu kalafiora nie mozesz zjeść bo cię kłuje, nadwrażliwość od tych dragów masz 

Widać że pojęcia nie masz żadnego. 😁

5 minut temu, Spaghetti .... napisał:

Fajnie, czyli robisz klasycznie jak typowa Baba i stąd pewne po części też ta ksywka :classic_cool:

Oby jak najwięcej takich ''Bab'' było 😛 

Wszystko robię jak baba. O damę się nawet nie otarłam 🤣 

1 minutę temu, Baba napisał:

Wszystko robię jak baba. O damę się nawet nie otarłam 🤣 

I bardzo dobrze. Ja o burżuja też nie i całe szczeście :classic_cool:

1 minutę temu, lechia gdańsk gvwno szjas napisał:

jak bardzo cię kłuje? 

Nie widzę problemu bo ty masz jakiś problem. 😁

1 minutę temu, lechia gdańsk gvwno szjas napisał:

napisz coś odklejonego jak z tymi hindusami a nie pierrdolisz ze starymi babami głupoty 

No właśnie że względu na baby udaje normalnego żeby ładnie wyglądać, bo mam wiele twarzy przecież wiesz. 😁

12 minut temu, Baba napisał:

To chyba masz drużynę do tarcia.😄 Ja z kolei placki tylko na grubych oczkach z minimalną ilością mąki, inne mogą dla mnie nie istnieć. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się