Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HIOFROWA

kiedy jechać do szpitala - szybko pliss

Polecane posty

Gość wiesz co, tak na zaś
to jedź, ale sie nie stresuj, bez nerwów i spokojnie.

zesztą dziecko przyduszone sie nie rusza albo rusza się mało co a autorka napisała, że czuje normalnie ruchy. To jest fizjologia więc manualna nie siej niepotrzebnie paniki:)

Gość Mamulna number one
Ale ja nie piszę o przyduszeniu, ja tego tematu w ogóle nie zahaczam,ja tylko piszę jej, że ma iść sprawdzić dla spokoju w szpitalu, czy to już poród, czy nie, nie umiesz czytać ? O przyduszeniu pisze ktoś inny.

Gość Mamulna number one
No i mówię, to jest właśnie forum, nawet nie rozumieją, co kto pisze. Wmawiają mi, że strasze przyduszeniem,a ja słowa o tym nie napisałam.

Gość mozliwe że się zaczeło ale
ale osoba o niku "tym bardziej" wyraźnie napisała : "...Ja tak pojechałam bo czułam że coś nie tak... " skoro autorka czuje że wszystko w porządku, to chyba jednak co innego?

Gość Mamulna number one
Podsumowując moje wywody, ja chcę pokazać, że autorka w ogóle nie powinna tematu na forum zakładać tylko lekarza się spytać w tak ważnej sprawie jak rozpoczęcie porodu, to jest intencja moich wywodów. Bo mnie irytują osoby, co pytają na forum "Czy to już " Nie forum o tym sądzić, tylko lekarzom w szpitalach.

no ale porodu nie da się przegapić no litości :) ma do szpitala 15 minut to napewno zdąży :) Jak by tak poród przebiegał bezobjawowo i krócej niż 15 minut to cała historia o wygnaniu z Raju by upadła ;););)

Gość Mamulna number one
Ja nie widzę, że nie ma powodu pojechania do szpitala,bo u autorki pojawiła się krew, a jak jest krew, trzeba jechać.

nie, nie trzeba . Nie w tym przypadku :) bo tutaj ta krew jest fizjologicznie uzasaniona rozumiesz? :) to nie jest krwotok, plamienia, to czop śluzowy podbarwiony krwią.

Gość Mamulna number one
Headline porody są tak różne, że nie zawsze wskazane jest siedzieć w domu i część objawów przeczekiwać bez szpitala.Wody mogą nawet bezobjawowo odejść i kobieta może myśleć, że to tylko czop, a mogły być wody.A wiadomo,że po odejściu wód powinno się od razu iść do szpitala,i teraz taka babka siedzi sobie w domu twierdząc, że nie odeszły jej wody, a odeszły. To nie lepiej jechać do szpitala od razu i sprawdzić,czy to tylko czop i można iść do domu, czy aby czasem juz nie czas na łóżko porodowe ?

eh a ja uważam ze takie forum tez ma swoja rolę.... właśnie w rozładowaniu napięcia, odstresowaniu...można sobie pierdoły poczytać, zając się czymś, a przez to uspokoić.... a autorka wyraźnie napisała, że nic się nie dzieje, tylko panikuje bo to jej pierwsza ciąża... i moim zdaniem bardzo dobrze ze większość ja tu uspokaja a nie straszy!

Gość Mamulna number one
Headline, wyżej wkleiłam Ci artykuł, w którym wyraźnie piszą, że jak czop jest z krwią, TRZEBA JECHAĆ DO SZPITALA. A Ty nadal swoje.

Jak Ci wody mogą odejść bezobjawowo? Wody albo się sączą albo pęka pęcherz i chlustają. Wody to wody... A czop to galaretka, gęsty śluz.

jaka krew? ... przecież autorka pisze wyraźnie: "na razie mam tylko śluz, taki trochę przeźroczysty, z takimi cieniutkimi niteczkami właśnie"

Gość Mamulna number one
A skąd masz pewność, że jej wraz z czopem trochę wód nie poszło ? Widziałaś autorkę, badałaś ją ?No pełna podziwu jestem, że przez internet jesteś na 200% pewna, że nie było odejścia wód. Piszę Ci przecież, że kobieta może nie zauważyć sączenia się wód, jeśli odszedł czop jednocześnie.

Witam, mi przed porodem tez odszedł taki czop ale z krwią i miałam skurcze tak o 10 min. Wystraszylam się i pojechałam do szpitala a synka urodzilam prawie za 24 godzin, tylko się nabylam nie potrzebnie w szpitalu. Teraz to na pewno czekalabym na takie skurcze co 3-5 min. A przed porodem to brzuch mnie już tak jak na miesiaczke bolal z 3 dni wcześniej. Myśle ze możesz jeszcze poczekać, jak zacznie coś Cię nie pokoic bardziej to jedz wtedy.pozdrawiam

Gość Mamulna number one
Czytaj dokładnie koleżanko wyżej, autorka niżej pisze, że jest galatera coraz bardziej czerwona.

Jeżeli wody zaczną Ci odchodzić to albo Ci chlustają wszystkie albo się sączą i nie można tego nie czuć bo masz mokro. No zlituj się. Mi się sączyły wody i tego nie da się przegapić. A nie da się tak, że trochę Ci odejdą wody i już nie odchodzą. Albo pęka pęcherz i odchodzą Ci wszystkie naraz albo się sączą.

Gość Mamulna number one
Autorka nie musi się bać o żadne uduszenia itd, ale powinna na moje dla spokoju sprawdzić, co się dzieje w szpitalu, tym bardziej, że ma do niego tylko 15 minut drogi. To co jej szkodzi sprawdzić. Ważniejsze jest urodzić zddrowe dziecko czy myślenie, że "nie chce mi się w szpitalu za długo siedzieć i wolę posiedzieć w domu".?

ja mam wrażenie że rozmawiam z totalnym laikiem :) inaczej czujesz, jak masz tylko śluz na majtkach a inaczej, jak ci leci po nogach, albo musisz zmieniać bielizne , zakładać podpaskę itp. autorka nie pisała nic o cieknięciu ani że jest zaniepokojona ilością wydzieliny itp. o krwi też nie było, w sensie krwawienia,

Gość Mamulna number one
Headline, ja mam wrażenie, że Ty nie rodziłaś. Ja sporo w odróżnieniu od Ciebie słuchałam do lejarzy, czytałam i wiem, że objawy są tak różne przy porodzie, że głowa boli , i tak, można nie zauważyć sączących się lekko wód, bo kobieta może je pomylić ze śluzem, Boże z kim ja gadam , że takich rzeczy nie wiedzą ???? Mój syn ma kilkanaście miesięcy i choćby mój poród był zupełnie nietypowy,. nie było żadnych książkowych objawów porodu po kolei, jak Wy piszecie.

Gość Mamulna number one
Słyszałam też o tym, że kobieta nie wiedziała, że odeszły jej wody, bo była akurat na kiblu i się załatwiała i myślała, że sika,no ludzie, litości, aż tak macie małą wiedzę na temat porodów ?