Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maggi1

Płodność- jak rozpoznać

Polecane posty

Gość maggi1

Witajcie. Piszę na forum o tych sprawach, bo wg mnie najlepszym doradcą są inne osoby które np już doświadczały podobnych sytuacji. Więc od ponad miesiąca nie biorę już antykoncepcji, a brałam pigułki 11 lat. Być może dlatego jestem laikiem w tych sprawach, choć intensywnie staram się pobierać wiedzę. Mam męża, ale narazie nie planuję dzieci, dlatego też chciałam zapytać was o wasze metody sprawdzania płodności. Ostatni okres miałam 7 czerwca (tzn pierwszy dzień) po 23 dniach więc krótko. Wiem że po odstawieniu wszystko się może zdarzyć, dlatego staram się współżyć albo w prezerwatywie, albo mąż kończy na zewnątrz. Ale.... poczytałam o metodzie obserwacji śluzu szyjki macicy i co zaobserwowałam! Ani razu nie stwierdziłam śluzu typowego dla okresu płodnego tj jak białko jaja, ciągle występuje u mnie śluz biały gęsty klejący. Sprawdzam to codziennie, czasem kilka razy dziennie. Czy ktoś miał podobne objawy? Pozdrawiam

Gość maritassad
Ja bralam tabletki tylko 2 miesiace. Zawsze wiedzialam kiedy mialam dni plodne kiedy zbliza sie okres itd a po odstawieniu bylam ( w sumie jestem) kompletnie ciemna.

w moim przypadku po 1,5 roku od odstawienia antykoncepcji cykle były totalne rozregulowane , oczywiście owulacji tez nie miałam. Ale to nie reguła, niektóre dziewczyny po odstawieniu są mega płodne . Kup sobie testy owulacyjne ( polecam na Allegro za 1 zł/szt) i rób codziennie od zakończenia miesiączki do początku następnej (chyba ze wystąpi owulacja gdzieś "po drodze" ) to wtedy będziesz wiedzieć , ze jest wszystko ok. .