Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FKJkkfff

KTO Z WAS ZNA SIE NA WITAMINACH?CZY ZELAZO GINIE WE WRZATKU??

Polecane posty

Gość FKJkkfff

JAK ZALEJE SALATE ZIELONA WRZATKIEM ALBO PAPRYKE TO GINIE ŻELAZO???JAK TO JEST ?JAKIE WITAMINY I MINERALY NIE GINA PO ZALANIU WRZATKIEM WARZYW ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Emilka Elwirka
zelazo to mineral, nie witamina. nie ginie zelazo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dllfgfg
jasne ze ginie.. jak salate zamoczysz we wrzatku zielona to cale zelazo zginie tak samo platki owsiane jak wzratkiem zalejesz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A co nie chcesz być za ciężka po zjedzeniu świeżego listka sałaty;)? A tak w ogóle to niestety nie wiem. Podejrzewam, ze takie działania niekorzystnie wpływa na sałatę czy papryk pod względem witaminowo-mineralnym, ale jak bardzo niekorzystnie to nie wiem:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość demotywatorek
jedz sardynki i żelazo powróci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w płatkach owsianych też
ginie??Ja stale wrzatkiem zalewam płatki z otrębami.To co lepiej gotować??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jugo
ale po co chcesz zalewać sałatę wrzątkiem???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
o matko co Wy za bzdury piszecie... żelazo to mikroelement a napoje takie jak kawa czy herbata upośledzają absorbcję żelaza, np witaminy z grupy b są nietrwałe, te wszystkie rozpuszczalne w wodzie poza a,d,e,k

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KSID99Faaa
CZYLI JAK MIMI...GINIE CZY NIE??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaSNDŁPJDJŁASJD
żelazo jest pierwiastkiem śladowym, nie ulega rozpadowi w czasie obróbki termicznej żywności. Produkty spożywcze, które zawierają żelazo, to między innymi: wątroba wieprzowa, wątroba wołowa, fasola biała, wołowina, polędwica, cielęcina, łopatka Trudno byłoby jeść surową wątrobę jak i fasolę białą, prawda? Tak więc spokojnie, żelazo nie ulaga szybkiemu rozpadowi w czasie gotowania czy smażenia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×