Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nienia

Nocne pobódki niemowlaka

Polecane posty

Moja córcia za tydzień kończy 8 m-cy i nadal budzi się w nocy na karmienie. Nie jest to niestety 1 czy 2 pobudki, ale wstawanie co 1,5 - 2 godziny. Nie mam pojęcia jak ją tego oduczyć, bo jedyne rady jakie znalazłam to: - dawać wodę zamiast mleka--> nie przejdzie bo mała jest na piersi, a butelki nienawidzi uczuciem silnym i niezachwianym - nakarmić porządnie wieczorem --> robię tak, ale efekt żaden, obje się wieczorem, pójdzie spać o 8 a już o 22 drugiej domaga się mleka. Czy któraś z mam miała taki problem i znalazła skuteczne rozwiązanie?

Gość cóż za prowokujący tytuł...
:O

Gość a jestes pewna
ze ona sie najada?

No rzeczywiście, z tytułem mi nie poszło...to pewnie przez niewyspanie:P Byłam u pediatry, na wadze przybiera prawidłowo, zresztą jak wieczorem dam jej kaszkę z owocami a potem jeszcze pierś to na 100% jest wręcz objedzona co jej nie przeszkadza wybudzić się na pierwsze karmienie już po maksymalnie 3 godzinach:(

moja ma 17 miesiecy i dalej sie budzi w nocy,nie ma reguly,moj bratanek jak skonczyl pol roku przesypial cale noce

Gość mamamama26
mój też ma 8 miesięcy - budzi się raz na karmienia i wypija samego mleka zalezy do dnia raz 50 ml a raz 180ml - ale przed spaniem je kaszkę z 210 mleka plus kaszka ryżowa ok. 19 godz i budzi się koło 6 - 7 rano - myśle że twoje dziecko się nienajada - twoje mleko jest za mało kaloryczne

a ja myślę, że to nie jest kwestia najada się - nie najada się tylko kwestia przyzwyczajenia. niemowlę jest przyzwyczajone do systematycznego karmienia tj. przeważnie co 3 godz. i dlatego też co 3 godz. może się budzić w nocy. moja córka tak się właśnie budziła. oduczyłam ją tego gdy miała 7 miesięcy (próbowałam jak miała 6 ale nam nie szło i się poddałam spróbowałam za miesiąc i odniosłam sukces:)). ja akurat karmiłam butelką i stopniowo zmniejszałam porcje mleka a następnie je rozrzedzałam dodając mniej MM do wody. po kilku dniach mała przestała domagać się jedzenia w nocy. teraz je koło 19 kaszkę 9tak ok 100 ml) i o 21-22 mleko z kleikiem 210 ml i następne mleko dostaje koło 6.30 rano. a czy twoja córka zasypia przy piersi gdy ją karmisz w nocy? tak myślę że może z jednej strony to przyzwyczajenie a z drugiej strony jeśli by zasypiała przy cycu to traktuje go jako usypiacz? dajesz jej smoka?

moj ma 6,5 miesiaca i mimo porzadnej kaszki, wybudza sie w nocy czasami z 10 razy ;/ wczesniej szly zeby, ale teraz nie wiem o co chodzi.. moze chce do mamy.. no coz.. trzeba to przeczekac... moj w nocy jak juz bardzo placze to dostaje ok 100ml wody, zasypia i jest spokoj, ale moja mama ma racje mowiac, ze teraz sie przyzwyczail, ze dostaje wode i sie budzi na nia...