Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i znowu nic z tego

znowu nic z tego

Polecane posty

Gość i znowu nic z tego

mam nieregularne cykle kiedy sie starac?

Gość dokładnie moda się zmieniła
kochać się bez wyliczania, regularnie ale bez napinania

Gość boshhhe
NIE TEN DZIAŁ;/;/;/

Gość i znowu nic z tego
chyba bede musiała tak zrobić nie napinac sie tylko wszystko na luz i spontan

Gość i znowu nic z tego
a czy majac takie cykle wystepują trudności duze z zajsciem w ciąże?

Gość dokładnie moda się zmieniła
możliwe, że to z powodu zaburzeń hormonalnych. Jesteś pod opieką ginekologa? Najlepiej zbadać hormony i ewentualnie wtedy podejmować starania, może być konieczne leczenie. Ja byłam w takiej sytuacji cykle 30-40dniowe. Zaszłam niby w pierwszym, ale ciążę straciłam z winy hormonów. Teraz mam synka, ale dzięki kilkumiesięcznemu leczeniu

Hej ja mam ten sam problem.. moj cykl trwa czasami 30 dni a czasami 36 dni... ciezko jest powiedziec kiedy sie starac.. ja obliczylam tak mniej wiecej z kalendarzyka ktory znalam na intenecie dni plodne od dzis sie zaczyna..:) jestem strasznie niecierpliwa... to moj pierwszy miesiac kiedy staramy sie o dzidzisia... czy ty juz podejmowalas starania? pozdrawiam!

ja staram sie nie wyliczac tylko poprostu "dzialac" ale zawsze tam jakas ciekawosc jest.. czytam duzo artykulow i czasami juz wariuje..) jedni pisza ze zaraz po okresie mozna zajsc w ciaze jedni nie... eh... ja juz bym chciala wiedziec czy jestem w ciazy czy nie.. ale wiem ze nie mozna miec wszystkiego odrazu.. trzeba czekac!

Gość kalafiorka55555
zależy jak bardzo masz nieregularne cykle....jeśli są dłuuugie to może nawet u Ciebie nie dochodzi do owulacji. Na pewno wina hormonów. Nieregularne cykle bywają przy zbyt niskim progesteronie, nawet jeśli uda się zajść w ciążę to jej nie utrzyma i będzie poronienie. Uważam, że zbadanie hormonów w Twoim przypadku to podstawa. Może będzie potrzebna stymulacja jajeczkowania, monitoring cyklu. Wtedy będziesz wiedziała co i jak. Opieka ginekologa musi być. Ja też tak zwlekałam, straciłam tylko rok czasu. Poszłam do gina i przynajmniej wiedziałam na czym stoję. Zaszłam szybko po diagnozie i leczeniu. Bez tego bym nie zaszła wcale. Nie trać czasu wybierz się do lekarza, który specjalizuje się w problemach z zajściem w ciążę, na innych też szkoda czasu. Przerabiałam wszystko na sobie. Idz spokojnie do lekarza.