Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszukująca maturzystka

Psychologia po angielsku na Uniwersytecie Warszawskim?

Polecane posty

Czy jest tu ktoś kto studiuje ten kierunek albo coś o nim wie? Jakie trzeba spełniać wymagania?

up

przede wszystkim jest platny. ten sam kierunek jest tez na SWPS. jestes po maturze?

Tak, i właśnie dowiedziałam się o tym kierunku :) Jak drogie jest czesne? Studiujesz tam?

Gość fefwfwew
nie wiem o czesnym, ale kumpela tam studiuje i bardzo jej sie podoba

nie ale interesowalam sie. wpisz w google "uw irk" i tam pewnie cos bedzie. bardzo trudno sie dostac, to wiem. najlepiej zadzwon i sie zorientuj

"bardzo trudno sie dostac" Trzeba mieć świetnie zdaną maturę? Jakieś certyfikaty z języka? " nie wiem o czesnym, ale kumpela tam studiuje i bardzo jej sie podoba" Wiesz coś więcej?

nie chce cie wprowadzac w blad wiec najlepiej tam zadzwon, co za problem. no swietnie zdana matura to podstawa na kazdy kierunek na uw. certyfikaty na pewno nie ale jest rozmowa wstepna na pdst wybranej lektury. czesne pewnie z 2tysie za sem beda

Ok, dziękuję. Czyli matura, rozmowa kwalifikacyjna... nieźle No i czesne :O Właśnie sprawdziłam na ich stronie... 3 tyś euro :( za rok

no to bylam prawie blisko:p zajzyj na swps tez dobra uczelnia w wawie i jest tam ten kierunek

3 tys euro?:o To lepiej wybierz SWPS w Warszawie, tam też jest psychologia po angielsku. Czesne ok 8000zł za rok i łatwo się tam dostać. Poza tym znakomita kadra i naprawdę wysoki poziom jeśli chodzi o wykładanie psychologii:)

Gość no taak
SWPS to szkoła lansiku ;) a po co Ci psychologia po angielsku, jak jeszcze masz tyle za to płacić? wiesz takie studia są raczej nie dla Polaków...

Gość no taak
na pewno kryteria przyjęcia są na stronie...

SWPS to uczelnia, a uniwersytet to uniwersytet... podobno dyplom po tych studiach jest honorowany na całym świecie. No i język można poćwiczyć Najgorzej z tym czesnym... no i nie wiem, czy się dostanę

Jeśli zależy ci tylko i wyłącznie na tym, by studiować na najbardziej prestiżowej uczelni to idź na uniwerek warszawski :D W końcu uniwersytet to uniwersytet, jak sama napisałaś ;)

Gość ehmehejmehfj
No dobra, pora na małe dementi. Na Uniwersytecie jest wyższy poziom niż na SWPS. Ci, którzy nie dawali rady się tam przenosili. Łatwiej o dobre oceny

Gość taka sobie kaczuszka
Ja tez mam zamiar tam studiowac, ale dopiero za dwa latka jak sobie troche kasy odloze... Dla mnie to nie problem z oplata, bo kraj mi oplaci (Wyspy Owcze, które naleza pod Danie) ale gorzej bedzie sie dostac z ocenami...

Gość ehmehejmehfj
Bardzo dużo tam ludzi ze Szwecji :)

Gość ehmehejmehfj
"Jeśli zależy ci tylko i wyłącznie na tym, by studiować na najbardziej prestiżowej uczelni" Tylko i wyłącznie oznacza UNIWERSYTET, którego dyplom będzie miał znaczenie na rynku pracy, a co za tym idzie studia są cięższe i wymagają dużo pracy

Gość jagoda.malina
Na SWPSie kadra rzeczywiście jest bardzo dobra - pracownicy naukowi z UW muszą przecież gdzieś zarabiać na życie (bo na państwowych uczelniach zapłata jest rzecz jasna symboliczna). Stąd program zajęć jest często bardzo podobny na obu uczelniach. Ale poziom nauczania tworzą nie tylko wykładowcy, ale i studenci... A z tym jest już różnie. Na SWPS jest duży rozrzut jeżeli chodzi o poziom studentów. Są naturalnie bystrzy ludzie, którzy preferują studiowanie w budynku o wyższym standardzie, z lepszym zapleczem naukowym etc., więc wybierają prywatną uczelnie - szczególnie, że ich na to stać. Ale jest też mnóstwo zmanierowanych panienek, bananowych dzieciaków albo po prostu pospolitych ćwoków, którym zamożni rodzice opłacili prestiżowy kierunek studiów (przecież psychologia jest taka trendy!), żeby było czym się pochwalić w towarzystwie. Sama musisz zważyć, co jest dla Ciebie ważne i podjąć decyzję. Jeżeli Cię nie stać na studia na UW po angielsku, spróbuj na te po polsku. One też są ciekawe. A jeżeli chcesz podszkolić język, idź na kurs językowy. Psychologia po angielsku nie jest od szlifowania angielskiego. Zwłaszcza, że na tych studiach ten język już na wejściu powinien być doszlifowany...

Gość ja tez sie wypowiem.......
" jeżeli chcesz podszkolić język, idź na kurs językowy. Psychologia po angielsku nie jest od szlifowania angielskiego. Zwłaszcza, że na tych studiach ten język już na wejściu powinien być doszlifowany..." Język może być doszlifowany, ale każda dziedzina, jak i psychologia ma swoją terminologię. Psycho na UW to kierunek bardziej przyszłościowy. Nie od dziś wiadomo, że zagranicą są lepsze zarobki