Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatka1209

Oczekiwanie na ciaze..

Polecane posty

Witam :) Chcialabym pisze poniewaz chcialam bym sie z wami podzielic moimi informacjami i moze otrzymac nowe... Otoz to jest pierwszy miesiac od kiedy zaczelismy sie starac o dzidziua.. od dzis zaczynaja mi sie dni plodne.. (tak wyliczylam z kalendarzyka ktory znalazam na internecie) moj okres nie jest zbytnio reguralny... czy ktos sie w takiej samej sytuacji? Chetnie popisze na ten temat..

No to gratulacje...:) Jakie pirwsze objawy mialas?:) jesli chcesz ze mna popisac na ten temat... Ja nie biorek tabletek juz od ponad dwoch lat.. naszym zabezpieczeniem jest prezerwatywa.. to znaczy od 2 tygodniu juz nic poniewaz zdecydowalismu sie na dzidzisia i mam nadzieje ze sie uda...

Pierwszy objaw?? -Okres spoznial mi sie 10dni. Kupilismy test i...wyszly dwie kreseczki. Telefon do przychodni,wizyta u gin i okazalo sie,ze jestem w ciazy.

Wiesz,co... To moj nr gg 32583616. Pisz jakbys chciala pogadac (nie zawsze jestem,bo mala zabiera mi caly wolny czas).

No tak czyli krotko zwiezle i na temat... Jak przebiegala ciaza? jakies bole, wymioty? kazda kobieta przechodzi inaczej... mozesz sie podzielic? mialas odczucie ze moglabys byc w ciazy czy nie przywiazywalas do tego uwagi?

Nie mialam mdlosci,dziwnych zachcianek kulinarnych,czy czegos w tym stylu... Poprostu siusialam co 30minut i przez 7miesiecy mialam zgage :) Po wszystkim (wodzie,herbacie,lodach,miesie,chlebie,gumie,owocach i warzywach). Musze juz uciekac. Podam Ci jeszcze adres email (gdybys chciala napisac ) daska86@o2.pl Pozdrawiam :)

Gość marchefa
hej Beatka my też się staramy to nasz trzeci cykl ;)

Gość marchefa
z jakiego kalendarzyka korzystasz ?? ilodniowe masz cykle ??

Fajnie ze dolaczylas... Czy ty tez sie tak niecierpliwisz czy tylko ja tak panikuje? eh juz bym chciala wiedziec...! chcialabym zeby udalo sie za pierwszym razem.... a za Ciebie trzymam kciuki zeby sie udalo juz teraz!!!!

znalazla na intenecie... jakis pierwszy lepszy...:) od dzis zaczynaja sie dni plodne... ostatnio moj okres spoznial sie dwa tygodnie i myslalam ze to juz.. okres dostalam 10 czerwca a zakonczyl sie 16 czerwca... z kalendarzyka wynika ze od dzis mam dni plodne.. moj cykl trwa od 30 do 36 dni,.. wiec jest troche ciezko... a jak to u Ciebie marchefa wyglada?:)

Gość marchefa
Ja staram się dać na luz ... ostatnio już byłam na 100 % pewna że się udało więc jak dostałam okres to bardziej byłam zaskoczona niż rozczarowana ;) Będzie mi raźniej jak sobie popiszemy

Gość gcfrtfvsg
jak można korzystać z kalendarzyka w internecie do określania dni płodnych????? :o dziewczyno zaobserwuj swój organizm on Ci naprawdę sporo powie. Jak wyglądają Twoje cykle? co ile dni?

Gość marchefa
Beatka to trochę dziwny ten kalendarz ;)( wklej linka ) Ja też miałam okres od 10 czerwca nieźle co ;) i tez mam dość długie cykle ostatnio 32 ale bywały też 38 dni

mi tez bedzie razniej i lepiej... jestem za granica w Kanadzie wiec troche czuje sie tutaj samotna i postanowialam poszukac kogos kto ze mna popisze na ten temat... maz mnie uspokoja i mowi zebym nie liczyla kiedy sa dni plode... to nie jest wazne... co ma byc to bedzie.. kiedys napewno zajde... latwo sie mowi jak sie chce juz znac odpowiedz....

Gość marchefa
gcfrtfvsg czasami organizm nie daje tak łatwo znać kiedy są dni płodne , nie każda potrafi to rozpoznawać

Jesli chodzi o sprawdzanie dni polodnyc w internecie to poprostu zrobilam to z ciekawosci...! i nic wiecej mna nie kierowalo... nie uzywam kalendarza to byl ten jedyny raz...

Gość marchefa
a ja wiem dlaczego Ci tak wyszło , wpisałaś 30 dni cyklu ...dobrze myślę ?? a tak przy okazji ja też zaglądałam do takiego kalendarzyka choć bezbłędnie potrafię ocenić kiedy je mam

Marchefa ile trwal twoj okres? a ty potrafisz zaobserwowac swoje cialo? duzo ci mowi? bo ja mam raczej z tym problem...

Gość marchefa
zasadniczo do 16go ale 18go miałam jeszcze lekkie krwawienie ... Ja od kilku lat obserwuje swoje ciało więc nie mam z tym problemów... Jesteście młodym małżeństwem ?? Ile masz lat ??

Gość marchefa
Ja mam już trzydzieści lat więc mój najlepszy okres minął ;) Mamy już trzyletniego synka ( udało się w pierwszym cyklu ) Zażywasz kwas foliowy ??

Gość porzeczka prawie czarna
proszę :)