Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatka1209

Oczekiwanie na ciaze..

Polecane posty

Gratuluje syneczka... nie zazywam... czy juz powinnam? dziekuje ze mi doradzasz i podpowiadasz...

Gość marchefa
Beatka tak , nawet trzy miesiące przed planowaną ciążą zalecają , w każdym razie już powinnaś łykać bo to cenny składnik dla małego dzieciątka , Ja zaczęłam miesiąc przed planowanym poczęciem ... Już trochę się nakręciłam i nadal nakręcam na tą ciąże , że też już bym chciała żeby się udało ... Mąż przeszczęśliwy bo ma drugi miesiąc miodowy ;)

moj maz tez... :) wiedziala ze trzeba zazywac ale nie wiedzialam ze juz przed ciaza... w takim razie kupie sobie dzis... Wierze Ci ze sie nakrecila sbo ja to samo przechodze.. nie jest latwo... ale jesli sie staracie to napewno wam sie uda!!!!! A powiedz mi jakie byly twoje pierwsze obiajwy oprocz braku miesiaczki bo to oczywiste...? czy jeszcze cos waznego powinnam wiedziec?:)

Gość marchefa
U mnie pierwszym objawem było częste sikanie , budziłam się nad ranem bo bardzo mi się chciało , i jeszcze to że na okres zawsze mam ochotę na słodycze a tym razem nie miałam ... Innych nie było , a właściwie to były takie jak na okres . Beatka a zaobserwowałaś u siebie coś takiego jak śluz płodny ??

Gość marchefa
no przydała by się .:D Borysek ....

Gość marchefa
Myślisz już o imionach ?? ;)

Gość Nocna Furia
marchefa a te objawy to od ktorego dnia mialas?

Bardzo ladne imie... szczerze nic nie zaobserwowalam... tylko tyle ze od wczoraj mam taki dziwny brzuch jakby taki spuchniety... i chodze siuku robic chba trzy razy czesciej.. znajduje jakies objawy ale boje sie ze to poprostu dlatego ze moge sobie wmawiac ze jestem w ciazy i stad te wszystkie objawy... tak jak pisalam wczesniej okres skonczyl mi sie 16 czerwca wiec to dopiero 6 dni kochamy sie bez zabezpieczenia wiec nie wiem czy moge zajsc w ciaze w tak krotkim czasie zwlaszcza jak po okresie przypadaja dni nieplodne.. raz jestem zla raz zdenerwowana... juz sama nie wiem co mam myslec:(:(:(

Gość marchefa
Nocna furia nie pamiętam dokładnie , ale kilka dni przed "niespodziewanym" okresem Beatka moim zadaniem jest zdecydowanie za wcześnie na ciąże a tym bardziej na objawy ... Zakładając że masz cykl 31 dniowy to owulacje powinnaś mieć około 27 , 28 czerwca i wtedy dopiero może dojść do zapłodnienia a dopiero 6 dni po zapłodnieniu komórka się zagnieżdża i zaczyna produkować hormon Hcg odpowiedzialny za objawy ciążowe ... Więc musimy się uzbroić w cierpliwość :(

Gość Nocna Furia
marchefa ,sory ze tak cie mecze ale jestes dla mnie skarbnica wiedzy:0 ) a skoro okres sie spoznia 4 dni a dwa dni temu robilam test Qick i wyszedl negatyw to bys obstawiala ze moze jedna byc ciaza czy nie?

No wlasnie wiem dlatego nie mysle o zadnych objawach bo tak jak mowie znajduje sobie w sobie urojone objawy i potem jestem rozczarowna...! Ta cierpliwosc mnie wykancza... no ale niestety trzeba czekac i dzialac... raczej nie ma mozliwosci zajscia w ciaze wczesniej.. a szkoda... a czy u Ciebie sa jakies objawy? w sumie mialysmy okres tak samo wiec masz tak jak ja...:)

Gość marchefa
śliczne ,zwłaszcza Filipek ;) też o tym imieniu myślałam , ale drogą kompromisu został Borysek ... Beatka brzuch może ci puchnąć i pobolewać na owulację . Zasada jest taka ( w wielkim skrócie ) śluz płodny czyli mokry i rozciągliwy świadczy o dniach płodnych ostatni dzień takiego śluzu to dzień szczytu sluzu - prawdopodobny dzień owulacji . Około 14 dni po tym dniu następuje okres albo w naszym przypadku nie zastępuje ;) Dlatego się pytam o ten śluz bo jego pojawienie się to dowód że masz dni płodne

Gość Nocna Furia
no ja sikam co minutke:0) czasem mi niedobrze w sumie od ewentualnego poczecia pobolewa mnie brzuch i tak jakby ciagnie ,ale w sumie ogolnie to nie jakies specjalne znaki a mam jeszcze takie pytanie czy jak jest ciaza pozamaciczna to tes wychodzi dodatni czy ujemny?

Gość marchefa
Nocna furia - teoretycznie powinien już w tym czasie wyjść Ci test ale zdarza się tak że tego hormonu jest jeszcze tak mało że test go nie wykryje a skoro nie masz okresu to jest takie prawdopodobieństwo .. A kiedy miałaś owulację ?? Ewentualnie okres i długość cykli ??

Marchefa ty to naprawde skarbica wiedzy jestes:) Od rana mam ten sluz... czyli dni plodne... to tez wczesniej chcialam napisac ze swiadczy to o tym ze zaczynaja mi sie wlasnie te dni... jak uwazasz na co powinnam zwracac uwage po moich dnia plodnych? czy zmieni sie sluz? czy on zostanie taki sam?

Gość marchefa
Nocna Furia ... nie wiem jak to jest z ciążą pozamaciczną ...

Gość Nocna Furia
no wlasnie normalnie mam 32 dni ale ten osttni okres wypadl po 25 dniach ,szalona noc miala miejsce rowno 14 dni po nim i czulam ze to sa moje dni plodne potem przez okolo dwa tygodnie bolay mnie pieri i brzuch tak jak na okres a teraz wszystko ustalo i ani okresu ani pozytywnego testu

Gość marchefa
Z tą skarbnicą wiedzy to przesada ale miło mi jak diabli :D śluz się zmieni na nierozciągliwy , i od tego momentu licz 14 dni . U mnie sprawdza się co do dnia ... wtedy dostaje okres ... Tylko że takie obserwowanie trochę zaburza sperma , mnie też się wydaje że już mam dni płodne ( trochę za wcześnie jak na moje cykle ) i nie jestem pewna czy to już ... bo jakoś to dziwnie wygląda że rano jest potem nie ma potem znów jest itd ...

Gość Nocna Furia
jutro wyjezdam na dwa tygodnie i dlatego panikuje,normalnie bym grzecznie poczekala co czas przyniesie a tak jestem w kropce

Gość Nocna Furia
marchefa a ty sie starasz o dzidziusia? \

No to w naszym rownym przypadku pozostaje nam czekac i dzialac prawda? i to obserwowac swoje cialo... kwas foliowy powinnam przyjmowac dwa razy dziennie prawda? a ty wybralas juz imie? Wogole jakie jest twoje imie? tyle nam tu pisze i tylko pseudonim...fajnie ze napisalas duzo sie dowiedzialam... :)

Gość marchefa
Nocna furia to rzeczywiście dziwnie ... ja bym za trzy dni powtórzyła test i jak by wyszedł negatywny poszła bym do ginekologa ... Są też testy które wykrywają mniejsze stężenie tego hormonu 10 a nie jak Qick 25 ale chyba je ciężko dostać w aptece Beatka to trzymam kciuki za nas , pisz dużo i często ... Ja imion jeszcze nie wybrałam ... Tzn mam jeden typ dla dziewczynki ale mąż się nie zgadza :D Zobaczymy ... lecę spać bo jutro mój skowroneczek mnie obudzi wczesnym rankiem Nocna Furia napisz jak się sprawy mają ;)

Gość Nocna Furia
marchefa kochana jestes!!!!jutro do wieczora bede cie tu wypatrywac moja skarbnico:)

Gość diana 28
czesc kochane. Musze sie wygadac. Znalazlam przypadkiem te forum. W maju mialam okres ktory trwal tylko 2 dni a zawsze mialam 4-5 dni okolo. 4 tak normalnie. Zdziwilo mnie to wiec postanowilam zobaczyc co bedzie w czerwcu bo w maju po tym dwudniowym okresie tydzien pozniej mialam plamienia. W czerwcu okres mialam tez tylko 2 dni i juz zadnych plamien. Zrobilam test wczoraj i wyszedl negatywny. Jeszcze nigdy nie mialam tak zeby okres trwal tak krotko. Mialam okres co 28 dni okolo a teraz byl co 31. Nie wiem czy to moze byc ciaza czy choroba ale mam 28 lat i okresu odkad miesiaczkuje dwudniowego nie mialam. Nie mialam zadnego bolu brzucha jak normalnie mam na okres nic. Bola mnie plecy na dole i czasami macica jakby takie ciagniecie czy cos. Chcialam poczekac do lipca i zobaczyc czy 14-go dostane okres i jaki bedzie. Czy ktoras z was kiedys tak miala?

Gość ////////123123/////
Dziewczyny :):) Taka moja dobra rada - jeśli macie niezbyt regularne cykle, to owulacji naprawdę nie da sie ustalić na podstawie śluzu, kalendarzyka i mierzenia temperatury!!!!! Uwierzcie mi!!!! Polecałabym monitoring cyklu (usg tak między 11 a 15 dc!!!)