Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beatka1209

Oczekiwanie na ciaze..

Polecane posty

Gość marchefa
Sałatka z którego miesiąca jest Twój synek ?? Idzie teraz do przedszkola ?? Mój to ranny ptaszek od zawsze niestety . Jemu sporadycznie zdarza się spać do 8 a o 9tej to chyba nigdy nie wstał ... O której kładziecie go spać ?? Śpi w ciągu dnia ?? A jak się czujesz za kierownicą ??

Gość marchefa
Sałatka no dość wcześnie zrobiłam bo dopiero w poniedziałek mam dostać okres ;) Zobaczymy co będzie , ale coraz mniejszą mam nadzieje że się udało ...

Gość Sałatka:)
Mój jest ze stycznia.A twój bo też widzę że 3-latek:) w dzień już nie śpi.Czasami mu się zdarzy to spi po 3 h.A chodzi spać tak zazwyczaj o 21. Do przedszkola jest zapisany ale czekamy bo jest pierwszy na liście rezerwowych...troche za pózno poszłam załatwiać:O Co do jazdy to za kierownicą czuję się dobrze.Łatwo mi wszystko przychodzi ale i tak się boję że mnie strach zje przez egzaminem. Test za wcześnie zrobiłaś także myślę że jest nadzieja:) U mnie to nie ma się co cieszyć bo już 2 mies temu robiłam test jak się spózniała były 2 kreski(chociaż druga blada) a okres i tak dostałam...

Beatki tego testu nie znam ale test to test,jak sie jest w ciazy to i malo czuly pokaze ciaze(-:wiecie co babki,cos wam powiem,tylko sie nie smiejcie(((-:jak ja tak bardzo chcialam byc w tej ciazy,a do cierpliwych to ja raczej nie naleze i lazilam po roznych sklepach te testy kupowac bo by pomysleli ze glupia jaka codziennie testy robi(-;to raz sie wkurzylam ,ze tej kreski nie ma,a popalalam jeszce wtedy i sobie ja dorysowalam(((-:i tak siedze w kuchni przy stole i patrze sie na te juz dwie kreski i sobie mysle ale fajnie wygladaja takie dwie kreski i sama usmiecham sie do siebie(-;ale korba co???nikomu o tum nie mowilam tylko mojej przyjaciolce,tak ja bardzo chcialam mojej Hulyji(-;kiedys jej o tym opowiem...albo po stosunku,chlop sie chce przytulic,a ja tam czasu nie mam na takie przytulanki bo swiece trzeba robic(-:Marchefuniu,a Ty masz ta blada druga kreska czy nie???ja to testy pod swiatlo ogladalam i na wszystkie sposoby(-;

salatka jak ty mialas te 2 kreski wczesniej a potem dostalas okres,a jaki test robilas i z ktorego moczu,porannego???to Ty mialas tak jak ja,ja tak mialam 2 razy (pisalam wczesniej) i to byla ta ciaza biochemiczna!poszlam potem do lekarza i sie wypytalam,bo na tescie raczej nie pojawi sie kreska jak ciazy nie ma.a ciaza biochemiczna to takie krotkomowiac najzdrowsze zachowanie organizmu,bo to znaczy ze doszlo do zaplodnienia ,a organizm wychwycil duze bledy genetyczne(kodu dna lub rna)i wydalil to z naszego organizmu,bardzo duzo kobitek tak ma,tylko testow nie robia jak szalone i o tym nie wiedza a potam dostaja okres zazwyczaj troszke inny i zwyklem i nawet nie przypuszczaja ze b yly w ciazy biochemicznej,tutaj duzo sie o tum mowi,dlatego nie kaza robic testow czesciej niz raz na miesiac zeby sie nie rozczarowac ale co tam ja robilam!!!

Sałatka mój jest z maja , też już bardzo rzadko sypia w ciągu dnia . A z tą drugą kreską ja miałam w tamtym cyklu że pojawiła się bardzo blada a potem dostałam okres ... Julka test pozytywny może wyjść dodatni nie tylko z powodu ciąży ( np przy zmianch hormonalnych , jakiś zaburzeniach , przy przyjmowaniu niektórych leków ) a poza tym testy od razu ciąży nie wykażą... Dopiero 10 dni od zapłodnienia pojawia się minimalna do wykrycia dawka Beta HCG . Czasami może dojść do zapłodnienia ale jajeczko się nie zagnieździ , tego np test nie wykryje ... He he ale się uśmiałam z tej drugiej kreski to się fachowo nazywa wizualizacja ;)

a jeszcze taki dodatek.... czasami minimalna dawka do wykrycia hormonu Beta HCG pojawia się np tydzień po spodziewanym terminie miesiączki , dlatego czasem testy wychodzą negatywnie mimo ciąży

Marchwfuniu to sie zgadza ze ten hormon pojawia sie czasami przy kuracjach jakimis lekami,ale skorom temperaturka byla powyzej 37 przez kilka dni,test mialam extra czuly plus poszlam sobie prywatnie zrobic badanie krwi i wszedzie byla ciaza(-:niestety tylko przez jakis tydzien)-:sa w Polsce te testy clear blue automatyczne???tam rowniez sie wyswietla stezenie tego hormonu i w ktorym tygodniu ciazy sie jest(-;

Julka a była podwyższona kilka dnie po dniu spodziewanej miesiączki ?? czy przed miesiączką ?? a jak test z krwi Ci wyszedł , Ile HCG ?? Są takie testy ale one chyba nie są takie super czułe ... Chyba mają standardową czułość 25 ...ale mogę się mylić

Trochę się pogubiłam z w tym co piszesz . ;) Bo już nie wiem czy testy ciążowe i z krwi wykazały Ci ciąże po dniu spodziewanej miesiączki czy tydzień przed , czy kilka dni przed dniem spodziewanej miesiączki ...

jak pisalam marchefuniu ciezko u mnie bylo ustalic termin miesiaczki,bo nigdy nie mialam regularnej(-:ale mniejsza z tym.ja robilam te testy codziennie i przez jakies 2,3 tygodnie wychodzily pozytywne(wszystkie sikane i z krwi)plus mialam cialko zolte na usg(-;w kazdym razie byl to dla mnie bardzo stresujacy czas)-:dlatego zajrzalam tu do Was na forum bo to rozumiem,a Ty Marchefuniu masz ta kreske czy nie(nawet blada???)

nie ten duzy digital clear blue miedzy innymi i tez ten z clear blue do sprawdzania kiedy owulacja(-;

Julka no nie wiem moim zdaniem nie nie można tego co widzę uznać za drugą kreskę ... Do tego boli mnie podbrzusze i chyba to nie jest dobry objaw :(

Julka najważniejsze że masz już w brzuszku swoją ukochaną córeńkę i niedługo będziesz ją trzymała w ramionach ... A jak się czujesz ??

Marchefuniu wejdz sobie na strone clear blue uk,dziwne ale te testy tu sa troche inne niz w Polsce.

a teraz Ci powiem tak sobie ale nie chce narzekac bo wiem ,ze niektore babeczki czuja sie o niebo gorzej!spac nie moge no i te nudy,sama w domu siedze chlop w pracy i tak to jest.Jak bede z moja Hulya to przynajmniej bede miala zajecie.A Ty tez w domku siedzisz czy pracujesz???bo ja praktycznie siedze od poczatku ciazy,pierwszy raz w zyciu mam taka przerwe w pracy i zle mi z tym)-:

Julka no niestety ostatni miesiąc jest chyba najgorszy ... Jak się Hulya urodzi na brak zajęć chyba nie będziesz narzekać , no chyba że Ci się trafi aniołek ;) czego oczywiście życzę :) Ja pracuję , właśnie za chwilkę zbieram się do pracy ... choć lenia mam strasznego ;)

Gość Sałatka:)
No tak jak myślałam u mnie dupa...zaczynam plamić także będzie okres.Po @ wybiorę się do ginekologa.Porobię badania,bo teraz jeszcze tak na całego się nie staraliśmy.Tak myślę bo mamy konflikt serologiczny...

Salatko ,nie chce nic mowic ty znasz swoje cialo najlepiej ale jest tez cos takiego jak plamienie implantacyjne,bo jesli to twoja pierwsza ciaza to konflikt nie ma nic do rzeczy.Napisz prosze jak Ci sie okres rozkreci na dobre bo sama jestem ciekawa,a kreseczka byla???

eh... zrobilam test... niestety wyszlo "no" (nie mam testu na kreski tylko po 3 min wyskakuje "no" lub "yes"... dupa dupa dupa dupa...!!!!!! :( jestem troszke zla ale wiem ze wszytsko moze sie jeszcze zmienic... moze jak zrobiebtest za trzy dni bedzie "yes" jak narazie jestem zla... Mrchefa wydaje mi sie ze jak juz sie dopatrzylas tej kreseczki to nastepnym razem bedzie gruba... jeszcze nic ci nie gratuluje... kiedy robisz nastepny test? a juz myslalam ze wyjdzie pozytywnie.. wczotraj wieczorem dokladnie 22;20 dostalam straszniej ochoty na kanapke z nutella:) wiec musialam sobie isc zrobic... myslam ze to dobry znak... boli mnie podbrzusze.. tak jak na okres... eh... mam nadzieje ze nastepny test bedzie bardziej pozytywny... Salatka-- moze to tylko takie chwilowe planienia... kreseczka u ciebie byla wiec powinnas byc dobrej mysli... pisz na biezaco... jak sie czujesz?

Gość DIANAKARINA83
BEATKA Marchefa jeszcze nie wszystko stracone. Poczekajcie do okresu ktory sie moze nie pojawi Ja czuje sie jakos tak spuchnieta i wzdeta dzis. Za tydzien powinien pojawic sie okres. Zobaczymy. Julka pisz jak sie czujesz :) Salatka ja sie zbieram zeby isc na egzamin. Juz raz oblalam. 'Tak sie zestresowalam ze masakra na tescie byla :) Czytalam ze srednio 6 miesiecy zajmuja starania o dzidzie srednio. Od ilu miesiecy sie staracie dziewczyny ?

to moj pierwszy miesiac...:):) i juz jestem taka nie cierpliwa... ale wiesz jak to jest jak sie chce miec dzidzie... w sumie w tamtym miesicu okres spoznial mi sie pierwszy raz w zyciu 2 tygopdnie i myslam ze z=jestem w ciazy choc sie o to nie stralismy i tak nam zostalo juz poytywne mysli o dzidziusia wiec w tym miesiacu juz poszlismy na calego jak sie to mowi:)

Gość DIANAKARINA83
Beatka mialam tak samo. Myslalam ze jestem w ciazy w zeszlym miesiacu ( nie planowalismy chociaz wiem ze moj facet chcialby miec dziecko ale nie naciskal na mnie ) i kiedy dostalam okres postanowilam ze to dobry czas i pierwszy miesiac staran... Moja przyjaciolka ma rocznego synka i jej zycie przypomina katorge. Zawsze zmeczona, nigdy sie nie cieszy ze ma synka. Mowi ze ma komplikacje po ciazy i szkoda mi jej bardzo ze nie cieszy sie z tego co ma. Smutne. Wiem ze nie planowala tej ciazy...

no to rzeczywiscie troche kiepsko z ta twoja kolezanka... jak nie chciala i nie byla jeszcze na to gotowa to teraz sie meczy troche.. szkoda jej.... z niczego sie nie cieszy nawet jak jej synek zrobi cos nowego? ja juz jestem w zupelnosci na to gotowa i chcialabym juz miec... ja powtorze jeszcze test 11 lub 10 jeszcze nie wiem dokladnie ale podejrzewam ze wczesniej zrobie bo juz sie nie moge doczekac.. strasznie sie rano rozczarowalam..:( juz sama nie wiem co mam myslec....

Gość DIANAKARINA83
beatka ja poczekam do 3 dni po dniu miesiaczki jesli jej nie dostane wczesniej. Apropo mojej kolezanki to zawsze jest niewyspana i zmeczona i sfrustrowana. Ja bym sie cieszyla. Moj plan to do konca tego roku zajsc w ciaze wiec jeszcze sie nie denerwuje.. Beatka jesli nie udalo sie tym razem sprobujecie jeszcze raz w tym miesiacu. Mozesz isc do lekarza wtedy dzieki niemu moze ci cos pomoze. Ale mysle ze jedna proba to nic. Nie wiesz napewno moze sie udalo :)

No tak masz racje... Tylko to czekanie i sprawdzanie jest okropne:) ale trzeba sie przyzwyczaic... w sumie jak nie ten miesiac to nastepny.. ale lepiej by bylo jakby za pierwszym razem sie udalo... hehe tak jest latwiej.. poczekamy i zobaczymy... wybralas sobie juz imiona? czy jeszcze o tym nie myslalas? masz jakies przeczucia?

Gość DIANAKARINA83
nie mam przeczucia kochana ale bardzo bym chciala wkrotce zajsc w ciaze :) Cierpliowosc jest ciezka :) myslalam nawet zeby isc do slynnej wrozki ale boje sie ze powiedzialaby cos zlego. Nie myslalam o imionach jeszcze. A ty wybieralas juz imiona ?