Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolejna w ciąży 31

Jak nie przytyć w ciąży?

Polecane posty

Gość kolejna w ciąży 31

wcale nie uważam że jedzenie wszystkiego na co ma się ochotę w ciąży to dobre wyjście, wprost przeciwnie kobiety często stosują taką wymówkę żeby się obżerać po prostu. A i dla niej to niezdrowo i dla dziecka a potem płacz że grube są po urodzeniu, a są bo to widac na ulicach. Jak przytyć jak najmniej? same warzywa i owoce wystarczą? albo zróżnicowana dieta ale nie obżeranie się?

Gość jolie fille
nie mozesz stosowac zadnej diety.jesc normalnie..wszystko..owoce warzywa miesa nabial.. jesli ci to pomoze to idz do dietetyka ja bylam i mi ustalila diete..to jest mit ze w ciazy je sie za dwoje. to jest nie zdrowie dla nas jak i dla dziecka. jak to pisalo ostatnio wgazecie "nie powinno sie jesc za dwoch,tylko na dwoch" :) przytyc i tak przytyjesz bo to normalne dziecko,wody i reszta.. W pierwszym trymestrze ciąży przytyjesz ok. 12 kg, w drugim ok. 6, a w trzecim ok. 5 kg. W szóstym tygodniu zmiana wagi nie jest jeszcze dostrzegalna. Niech cię nie niepokoi to, że brzuszek nie urósł. Dopiero w okolicy 12. tygodnia będzie widać, że trochę przytyłaś. Największa zmiana nastąpi między 2030. tygodniem. Po 36. tygodniu przyrost masy ciała jest zazwyczaj mniejszy. Przyszłe mamy przybierają na wadze w różnym tempie, dlatego nie martw się, jeśli twoja przyjaciółka tyje szybciej niż ty.

Gość juuuuuuujuu
po prostu jedz tyle ile przed ciążą tylko trochę zdrowiej... moja mama bo ciąży wyglądala tak jak przed jedzenie za 2 to wymówka żeby się napchać

Gość jolie fille
ups ! myslnik zgubilam.. sprostowanie W pierwszym trymestrze ciąży przytyjesz ok. 1-2 kg, a pozatym w pierwszym trymestrze ja schudlam 4 kg :) wiec tu niema reguly.. rzygalam jak kot.. nie mogla patrzec na mieso.. a jego zapach? ooo masakra.. nie dalo sie wytrzymac

Gość bcbcbcbcbcbc
Pogielo Cie? Chyba mylisz pojecia... To, ze sie zje cos, na co sie ma ochote to obzeranie? Wyobraz sobie ja w ciazy co jakis czas mialam ochote na batonik Bajeczny-jeden-wielkie mi obzeranie wiec :P Ale rob co chcesz-jesc same owoce i warzywa? Zdurnialas do reszty? Przed ciaza tez jadlas tylko owoce i warzywa? Co za puste lalunie teraz w ciaze zachodza, boja sie przytyc, najlepiej jak krolik zarlyby zielenine, zeby tylko nie przzytyc za wiele-a gdzie tu jest dziecko? O dziecku ssie nie mysli, tylko o wlasnej dupie, zeby pozostala szczuplutka.

Gość bcbcbcbcbcbc
Tycie w ciazy to nie tylko niby obzeranie sie. To geny, duzo role odgrywa tez waga przzed ciaza-jesli sie ma niedowage, to w ciazy sie nadrobi wiecej, kobiety wazace w normie tyja z reguly 10-12 kg a kobiety otyle badz z nadwaga tyja malo. Ale i tak reguly nie ma. I nie wiem skad teraz u tych dziewczyn sie bierze strach przed przytyciem, na diety by szly.

Gość hafananana
nie zgodze sie w ogole ze stwierdzeniem ze kobiety majace niedowage tyja najwiecej w ciazy... mam 2 znajome, ktore byly przed ciaza bardzo szczuple, nie to ze anoreksja, bez przesady, ale no bardzo szczuple, w ciazy przytyly (do jej konca) 8-9 kg... takze to bardzo niewiele... a kolezanka ktora wazyla w normie przed ciaza w ciazy do jej konca przytyla 19-20... mi sie wydaje ze nie ma reguly...

Gość jolie fille
ajj to bardzo zalezu tu od genow.. kuzynka przytyla w ciazy 13kg i ani roztepa ani nic.. po doslownie kilku miesiacac wazyla jak przed ciaza albo i jeszcze mniej. ja przytylam 23 kg odrazu po porodszie bylo okolo 10kg mniej.. noo ale ja nie powiem.. obzeralam sie slodyczami ze szok.. roztepy tez mam ogromne..moge zapomniec o krotkich spodenkach i bikini..no ale zostalo mi jescze 5kg do starej wai a maly ma 7 miesiecy. jedz normalnie..wszystko.. i zobaczysz ze jesli odrzywialas sie zdrowo to zaraz po porodzie znikna ci te zbedne kg.. i bedziesz mloda sexi mama :))

Tak naprawde to nie ma reguly z tym przybieraniem na wadze w ciazy. Ja w pierszej ciazy przytylam 22kg :P a bardzo zwracalam uwage na to co jem. Teraz jestem juz w 33tc i waga wskazuje niecale +8kg a obzeram sie niemilosiernie :O zwlaszcza czekolada i slodkosciami nawet w nocy wstaje i jem. Sama jestem w szoku ze tak malo przytylam... ale to chyba tez dlatego, ze moj 2-letni synek dba o moja kondycje ;) i mam przy nim baaaardzo duzo ruchu. Mam tylko nadzieje , ze fakt ze naprawde duzo sie ruszam spowoduje szybki i latwy porod. :)

Gość ale drożyzna
jagoda kurrrrwa to znowu ty? :o

Gość dawtona
Możesz stosować dietę cukrzycową, ona jest bardzo zdrowa, ogranicza spożycie słodyczy, ziemniaków, białego i ciemnego pieczywa, makaronów. Znajdź sobie indeksy glikemiczne w necie i jedz to co na zielono i żółto a unikaj tego co na czerwono.

Gość cięzarówka 7miesiąc
ja jestem w drugiej ciązy, nieplanowanej zresztą, bo trochę szybciej niz bym chciała...no i pierwsza mysl jak sie o ciązy dowiedziałam to taka, że przytyję jak wieloryb, a po poprzednim dziecku zostały mi jeszcze 4 kg....postanowiłam ze nie będę się obżerać, a nawet stosowałam dietę, 1 kanapka na sniadanie, mały obiad..bez kolacji, piłam duzo wody, brałam witaminy ciążowe i myslałam ze to wstarczy i co? jestem 7dmym miesiącu ciązy, mam do przodu 6kg i...anemię..która moze źle wpłynąć zarówno na mnie i na dziecko, nie mam siły dosłownie na nic, chodzę zmęczona i śpiąca, mam bóle głowy i tak już miesiącami, więc wniosek jest taki że lepiej jesc normalnie i przytyc te pare kg więcej

Ja jadlam w ciazy wsztstko na co mialam ochote i w duuuuzych ilosciach i nie rzytylam za duzo, wiec reguly nie ma.

Czesc dziewczyny...Ja napisze tak szybciutko ...ostatnie 10 lat moje waga byla odp do wzrostu...dealna...Teraz Jestem w 16 tyg ciaży I juz mam + 6 ;) mysle ,ze nie MA zadnych zaleznosci...trzeba jesc zdrowo I tyle....Ja przez 10 lat nie jadlam wogole masla ziemniakow makaronow I zwyklego chleba, teraz jem to wszystko...bo mam ochote ;) I rosne ( dodam ze rzucilam palenie 3 mce temu)

cięzarówka 7miesiąc, no to widac jaka jeste madra :P zeby sie w ciazy odchudzac to tzreba miec nasrane we lbie.

Gość ppileczka116
bcbcbcbcbcbc popieram!! Wciąży jedzenie to na co ma się ochote to nie jest wcale obrzarstwo...ginekolog jak bylam w ciąży powiedzial mi zebym jak najczesciej spełniała swoje zachcianki bo tego co mi sie chce potrzebuje dziecko... ;] a to ze sie tyje to chyba normalne...no chyba ze któraś chciałaby leżeć przez połowe ciąży na podtrzymaniu...bo top tez nie jest fajne juz chyba lepiej przytyc :)

Gość gość
nie wystarcza, ja korzystam z cateringu dietetycznego www.fitandeat.pl od brzezinskich Fitmame dla mam jem dzieki temu bardzo zdrowo i nie martwie sie o to ze jakos bardziej przytyje. polecam kazdej kobiecie w ciazy, bo to jest jedyna gwarancja, ze zachowacie ladna sylwetke mimo ciazy

Gość gość
ja sie ostro tym kateringiem zatrulam , tak ze nie polecam !

Gość gość
a ja przytylam 24 kg (zachodzac w ciaze mialam BMI ponizej 18), nie odmawialam sobie niczego, 3 m-ce po porodzie wazylam tyle samo, co przed ciaza

Wystarczy nie jeść za dwoje, chociaż wiele osób tak mówi i do tego zachęca.

Gość gość
U mnie się sprawdziło zero słodyczy i smażonego. a najlepiej sprawdziły się mdłości, zamiast tyć na początku schudlam 5 kg

Gość gość
Dokładnie nie ma reguły ja przytylam w jednej ciąży 25kg w tej nie jadłam słodyczy jadlam normalnie jak przed ciążą zeri zachcianek itd a w drugiej 13 miałam posmak i raczej jadłam bo musualam i potem wychodzilam że szpitala z 5kg + które po obu ciążach mimo kp trudno a nawet bardzo trudno było mi zrzucić