Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sputnik91

Noc Kupały

Polecane posty

Mam do was pytanie ;-) Planuję dzisiaj spędzić ciekawie noc Kupały ;) Mam do dyspozycji rzekę z Ciepłą wodą, las, łąki... itd ;-) Dlatego chcialem zapytac jak można ją spędzić - jestem zielony w tym temacie i nie wiem co się robi podczas tej ponoc magicznej nocy :D sa jakies zabawy czy co ? P.S. proszę o poważne odpowiedzi i wzięcie pod uwagę że w towarzystwie 8 osób będzie kilka par dlatego takie tradycyjnie 'jebanie co sie rusza' odpada ;D Pomoze ktos ?

Gość Biedny_Muzyk
tylko to tradycyjne jebanie bylo istota tej nocy wiec to wielkanoc bez Wielkiej Nocy

Gość hitaka
nie wiesz co można robić w taka noc?/?;PP

Gość Biedny_Muzyk
wiesz autorze tak naprawde to tak jak i tysiac lat temu teraz tez bedzie noc ruchania z tym ze ciebie to ominie ;) myslisz ze te pary to wspolny spiew beda praktykowaly :P

xD Ok Ogólnie to organizuje to po części :P I trzeba mi troche pomocy - też sam tam nie bd tylko z dziewczyną.

Gość Biedny_Muzyk
ok sluchaj moja rada : ognicho darcie mordy alkohol a potem spontaniczna wymiana dziewczyn

Gość mama iga
Nie ma to jak ciepła kupa kapiąca z pały :D

Bo kupalnocka jest z 21 na 22, teraz jest noc świętojańska:P Kwiatu paproci szukaj;) Na noc świętojańską próbowano przenieść pogańskich część zwyczajów (podczas chrystianicacji chcieli jakoś pogańskie zwyczaje wyeliminować, ale się nie dało więc miks taki zrobili) ale prawdziwa sobótka z 21 na 22 była

Gość wszyscy sa szczesliwi
Na przykład ktoś, kto zajmuje się spirytyzmem lub poszedł do jasnowidza czy astrologa, zadzierzgnął w ten sposb więzy. Nie będzie to jeszcze przypadek opętania, lecz osoba ta będzie związana przez złe duchy. Będzie miała stany lękowe, ktre mogą doprowadzić aż do samobjczych myśli. Wszystkie praktyki okultystyczne owocują duchową destrukcją - czy to wtedy, gdy jesteśmy „zżerani od środka", czy też gdy „gnijemy od zewnątrz", czyli jesteśmy dręczeni przez niemoralne myśli lub praktyki albo owładnięci niszczącą pychą.

Gość Biedny_Muzyk
chrzescijanom w temacie mowimy stanowcze nie