Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marco_33

Moja żona po ciąży...co robić

Polecane posty

Gość patrycja 27............
zle sie wyrazilam szwy zewnetrzne zaklada sie po nacieciu zapobiegajacym peknieciu tak mialo byc zle sforulowalam wypowiedz

Gość karolciaaaakuyt
no własnie ksiezniczka dobrze ze wszystko ok. Jak sobie przypomne leżałąm na porodówce i było nas 5 kobiet, jedna miała cesarke niestety bo nie mogła urodzić 12 godz i potem musieli jej zrobic bo ona juz nie miała siły rodzić, dziecko było za duze. Do dziś pamietam jak ona na nas patczyła że mozemy swoje szkraby nosic, wstawac do nich , chodzić do toalety, kapac sie. ...ona biedna nawet nie mogla wstać, podawalismy jej dziecko cały czas i nawet w nocy bo ona tylko mogla siedziec przez pierwsze 3 dni....gdzie my godz po porodzie latalismy juz po szpitalu z bolaca jedynie cipka i kroczem:) pamietam ja i tak sie cieszyłam ze nie musiałam miec CC. kobiety po cc długo do siebie dochodza i nie maja siły potam opiekowac sie malenstwem , trzeba nimi tymi kobietami sie opiekowac:(

no i ok...... wiesz moja kuzynka rodzila w PL.... meczyli ja 10 godzin....zamiast zrobic jej CC , meczyli a dziecko urodzilo sie z niedotlenieniem mozgu!!!! i bylo to 2 lata temu!!!!!

nawet nie wiesz jak wiele zalezy od standardu szpitala , opieki medycznej..... raz w zyciu lezalam w PL w szpitaluz, jedno wielkie chamsto, pielegniarki.... no, ale najwyrazniej wiele sie zmienilo...cieszy mnie to

nie zszywa się wewnątrz, tylko na zewnątrz, ilość szwów uwarunkowane jest od wielkości nacięcia bądź pęknięcia fizjologicznego, co również się zdarza. Polega na nacięciu nożyczkami ściany pochwy, mięśnia kroczowo-łonowego i poprzecznego powierzchownego krocza, a także skóry, w celu ochrony przed samoczynnym pęknięciem krocza i urazem główki płodu, Nacięcie wykonuje się w momencie skrajnego rozciągnięcia tkanek, które objawia się ich zbieleniem. Przy planowanym nacięciu krocza powinno się wykonać znieczulenie miejscowe Najczęściej stosowana linia nacięcia przebiega w kierunku boczno-przyśrodkowym (mniej więcej na godzinie piątej lub siódmej). Nacięcie w tej linii względem cięcia w linii pośrodkowej daje mniejsze ryzyko nacięcia zwieracza odbytu i odbytnicy. Po urodzeniu płodu i popłodu krocze zostaje zszyte (episiorraphia) od zewnatrz. Blisko miejsca nacięcia znajduje się bowiem ujście gruczołów nawilżających przedsionek pochwy. Podczas epizjotomii może dojść do ich uszkodzenia.

Gość tiaaaaaaaaaaaaaa
ale zablysnelas:D uch na maksa widac ze na kopiowaniu sie znasz!!!

Gość ot wlasnie problem polaka
a ty jebnieta bo inaczej sie tego nazwac:O

Gość ot wlasnie problem polaka
A ty nie jestes polka przypadkiem myslisz ze zyjesz na wygnaniu to juz nie jestes zasciankowa poleczka jestes zalosna:O

Gość taka jedna kasia xxx
Nie czytalam wpisow dziewczyn, wiec nie wiem co Ci radza autorze tematu, ale mnie po przeczytaniu twojego wpisu pierwsze co nasunelo sie na mysl to... moze zacznijcie chodzic razem na basen, zmotywuj ja, poprost nawet ze chcialbys chodzic ( nawet raz w tygodniu ) ale z nia bo samemu Ci sie nie chce, postaraj jakos delikatnie wymusic na niej troszke cwiczen, cialo nie bedzie takie jak przed ciaza, ale moze byc wciaz piekne i jedrne - wiem cos o tym :) drga sprawa, skora, rozstepy, bruzdy - jak Ty to nazwales :) zafunduj zonie ( moze byc bez okazji nawet, poprostu z czystej milosci ) dzien w spa, albo masaz, albo zabiegi na obwisla skore. wszystko sie da, jak sie chce. Uwierz mi :) zajmij sie dzieckiem na caly dzien, np. sobota a zonke wyslij na jakies kuracje odmladzajace, ujedrniajace skore. Niech pije duzo wody - tez mozesz Ty to zapoczatkowac i wciagnac ja do picia wody. Woda to 80 % naszego ciala. Ja Ci powiem z emoj maz tez mowil ze jestem swietna, piekna i sexowna po porodzie - w zywe oczy, ale ja nie do konca czulam sie dobrze, po drugie sex z 3 razy na tydzien zszedl na raz na tydzien i jeszcze mialam wrazenie ze za przeproszeniem - pieprzy gumowa lalke :P a on mi mowil ze wszystko jest ok i jak bylo. Co za bzdura! :P Zaczelam chodzic na basen - w soboty i zawsze w srody na spacer 2h - on zajmowal sie dzieckiem. do tego codziennie rano 10 papek damskich - stajesz krok od sciany , tak aby rekoma (dlonmi) dotykac sciany bez problemu i opierasz sie zginajac rece w lokciach. po 10 codziennie. po prol roku piersi jedrniejsze! Do tego przez te cale pol roku bylam na 3 zabiegach, masazach z blotka i innych na ujezdrnienie i celulitys. raz w tygodniu solarium na 7 min - jak skora jest lekko opalona nie widac tak rozstepow. Pol roku i mam sex 4 razy w tygodniu... miala bym wiecej, gdybym ja miala na niego czas, bo moj maz to by mnie zjadl jakby tylko mogl. I co jeszcze... dopiero niedawno sie przyznal ze teraz to ja jestem sexi :P Musisz jej w tym pomoc, dac do zrozumienia ze nie do konca wszystko jest ok i nie udawaj. kub karnet na basen, wyciagaj ja na spacery, kup karnet na jakies masaze, zabiegi. bedzie czula ze ja kochasz i dbasz o nia i Ty tez bedziesz mial z tego kozysc :)

Gość infantylna jestes
a ty pewnie dalas dupy brudasowi i myslisz ze jestes lepsza, to co arab czy pakistanczyk:O

Gość maleRude
oj juz dajcie spokój pozjadacie sie zaraz. ja jak pierwszy raz poszlam do ginekologa to stwierdzil u mnie wygięcie szyjki macicy. powiedzial też, że mogę przez to mieć problem z zajściem w ciążę i prawdopodobnie moja mama też ma taką "urodę". jak sie domyślam, odziedziczyłam to po niej, ale nie mam co sie martwić o potomstwo, ponieważ mam jeszcze 2 starszych braci, wiec skoro mama z tą wadą zaszla w ciążę, to ja też mogę. najbardziej martwi mnie to, że mama wszystkie porody miała wlaśnie przez cesarkę. myślę, że to przez tą wadę, i domyślam się, że pewnie mnie też to czeka. i nie wiem czy sie martwić czy cieszyć...

Gość yhgfgcfdfdf
sam nick wiele o tobie mowi:P

majac kilka lat opuscilam PL ... jak widac rodzice nauczyli mnie polskiej mowy, kursy itp... nie wstydze sie ze jestem w 50 % polka.... ale to co widze to zgadzam sie... polka to kurwa!

Gość yhgfgcfdfdf
ksieżniczko z koziej dupy!

Gość yhgfgcfdfdf
jak ty i twoja matka!a twoj stary koniopas pierdolony alfonsem przez to zostal niech se harem dorobi bedzie mial hajsu jak lodu chyba ze rodzinnie kurwy brzydkie jestescie:P

Gość yhgfgcfdfdf
u was kurwienie to tradycja rodzinna a potem za granice za euro dupy dawac o tak takich nam trzeba!!!

Gość yhgfgcfdfdf
jasne lepiej ciagnac lache brudasowi za granica:O to taki wyzszy poziom zycia :P:P:P

Gość Anulkaaaaaaggg
moja kolezanka po porodzie wystarczyly jej 3 miesiace i doszla do siebie i wyglada nawet lepiej niz przed ciaza. twoja zona nie dba o siebie to i tak wyglada taka orawda

Gość yhgfgcfdfdf
Matka cie wyuczyla! kurwa kurwe kurwa pogania:)