Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Totalny_koszmar

Mały biust i kompleksy

Polecane posty

Gość jeżeli możesz to kochaj mnie
dziewczyny, gdzie można kupić dobre, niedrogie staniki w rozmiarze 65D??? taki rozmiar wyszedł mi w wszystkich możliwych internetowych kalkulatorach (mierzyłam się zgodnie z instrukcją) mam jeszcze jedno pytanie, czy to normalne, że piersi są różnej wielkości? jak mierze każdą pojedynczo (tak jakbym mierzyła obwód) wychodzi po 3 cm różnicy (tak jakby różnicą była wielkość brodawki :/) i nie wiem jak mam się mierzyć w biuście??? wychodzi mi 85/86 cm ale nie wiem czy doliczyć sobie z 1/2 cm, które wynikają z owej różnicy???

proszę o pomoc :)))

Gość Totalny_koszmar
Az wierzyć się nie chce, że to ta sama osoba, to niewiarygodne. tylko teraz kolejny problem, czy mogę znaleźć dobry stanik poniżej 70 zł?

Głaszczko-ekspercie stanikowy, pomożesz mi? :)

Jasne, chwilkę mnie nie było :) Jakie masz wymiary na to 65D i co teraz nosisz? Tanio czegoś dobrego raczej nie znajdziesz, taniej jest głównie przez internet.. Ile masz pod biustem ciasno na wydechu? Bo kalkulatory często sobie za mocno zaniżają i może 65 byłoby dla Ciebie za ciasne. Jeżeli opiszesz jak leży Twój najlepiej dobrany stanik i w jakim jest rozmiarze, to mogę pomóc znaleźć coś taniego np na allegro. Asymetria jest normalna, stanik dobiera się na większą pierś, a do drugiej miseczki wkłada się wkładkę lub podciąga się bardziej ramiączko. W biuście zmierz się normalnie, tak jak i pod biustem :) Tylko ze luźno. Brodawki omiń lub lekko spłaszcz, bo potrafią zawyżyć pomiar. Tani dobry stanik raczej tylko internetowo. :( Sama kupuję tylko na allegro i całkiem dobrze trafiam :) Ale trzeba poznać różne modele albo poradzić się kogoś :) Jeżeli któraś z was zdecyduje sie na zakupy internetowe to służę pomocą :)

teraz nosze bazarowe 70B i są do niczego!!! jeden stanik o wspomnianym rozmiarze wydaję się za duży w misce, drugi z kolei za mały :/ pod biustem ciasno mam 70 cm a w biuście luźno tak jak wspomniałam 85/86 cm ostatnio chciałam właśnie przymierzyć 65D, ale w galeriach handlowych nie mogę spotkać

A gdzie mieszkasz? W galeriach raczej ciężko znaleźć dobry sklep, tam to zazwyczaj Triumphy i Atlantiki, do których nie ma po co zaglądać.

Głaszczko a jakie sklepy polecasz???? Podaj nazwę to zobaczę, czy u mnie w mnie w mieście jest :) Wtedy się wybiorę, przymierzę, może znajdę coś tańszego a jak nie to poszukam na allegro, ale bd miała pewność, że rozmiar jest ok

http://stanikowamapa.blox.pl/strony/listasklepow.html Tutaj masz spis dobrych sklepów :) Ale istnieje wiele innych sklepów, których nie ma w spisie, bo nie oferują profesjonalnego brafittingu, ale rozmiary są. Tylko lepiej tam pierwszego stanika nie kupować, bo ekspedientka może wcisnąć byle co, lepiej iść do takiego sklepu jak już się wie czego się chce :) Nie kupuj pierwszego stanika na allegro sama, bo jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że źle trafisz z rozmiarem lub krojem. To, że staniki mają taki sam rozmiar, nie znaczy, że są identyczne i chyba żadna kobieta po zmianie rozmiaru nie ma tylko jednego rozmiaru w swojej kolekcji. Ja mam 7 różnych rozmiarów, w zależności od rozciągliwości obwodu i wielkości miseczek. Każdy model jest inny. Jeżeli coś upatrzysz na allegro, to popatrz na balkonetce (http://balkonetka.pl/katalog/ ) jak ten stanik leży na innych, poczytaj opinie, czy jest dużo, normalno czy małomiseczkowy, jak z jego obwodem. Jeżeli obwód w danym modelu w 65D będzie rozciągliwy, to będziesz musiała z tego modelu szukać 60DD, jeżeli stanik będzie np małomiseczkowy, to będziesz musiała rozglądać się za 65DD itp. Nie znając modelu, możesz też wybrać coś, co na wszystkich leży źle, bo ma złą konstrukcję, strasznie szerokie lub wąskie fiszbiny, zamknięte miski. Takie staniki na pierwszy dobre dobrany stanik nie są dobre, dlatego przed kupieniem poczytaj. Możesz też zawsze zgłosić się do mnie, jestem na kafeterii zazwyczaj w dziale moda i ubiór. Nie będziesz musiała się wtedy przekopywać przez katalog. Chociaż warto go przeglądać, bo z czasem zapoznasz się z modelami na tyle, żeby znać opinie o tych najpopularniejszych, a to bardzo pomaga w zakupach :)

Głaszczko dziękuje za podane stronki ( na pewno poczytam, bo po Twoim poście zrozumiałam, że jestem zupełnie zielona w tym temacie). Czytałam wiele Twoich postów, porad na kaffe także wiem gdzie Cie szukać, i jak coś zgłoszę się... :):):)

mojej miejscowości nie ma wymienionej :/ żadnej z tych nazw nie kojarzę :/ ale w wakacje na pewno bd miała okazję zawitać do stolicy, więc może uda mi się coś znaleźć :)

Nazw nie kojarzysz, bo to są nazwy sklepów, które mają różne marki, a nie jedną :) Sklep, gdzie jest tylko bielizna Atlantic, będzie nazywał się Atlantic, tak samo np z Triumphem czy Calvinem Klainem. Te w spisie to są nazwy wymyślone przez właścicielki i nie są to nazwy marek staników :)

Gość Totalny_koszmar
Możesz mi polecić jakieś dobre marki staników? To mniej więcej będę się orientowała. Czy koniecznie muszę wydać te 100 na dobry stanik?

Dobre marki dla małych biustów to Audelle (Lepel), Pour Moi, Discover Mademoiselle, Effuniak, Panache (wspomniana już linia Atlantis, z żelowymi wkładkami), niektóre staniki La Senzy (ale nie tej, którą można dostać w Polsce, bo ta jest kanadyjska, a dobra jest brytyjska, więc można dostać ją w Polsce tylko przez internet) Od miseczki D można kupować też Panache (linie Cleo, Masquerade, Superbra), Freya, Ruby/Keia Pink, Fauve, Fantasie. Od miseczki DD także Curvy Kate. NIektóre marki są tylko dla małobiuściastych, niektóre tylko dla bardziej biuścistych. Marką (i to polską) dla wszystkich jest Ewa Michalak (Effuniak). Ma chyba najszerszą rozmiarówkę :)

Gość Totalny_koszmar
Droga Głaszczko, przed chwilą weszłam na pewną stronę z tabela rozmiarów i tam rozmiar AA był od 10 cm, ja mam jak już pisałam 6 cm! Nawet się nie mieszczę w AA! A w sportowych stanikach wyglądam tak płasko, że gorzej się nie da! Jakby tego było mało mam jeszcze dość wystające żebra, co powoduje, ze mój brzuch wydaje się wystający i jakby jest prawie równy z piersiami, po prostu nic tylko kulka w łeb. :( Ma ktos ochotę się zamienić ciałami ;D

Gość sarneka
kurwa nastepna chce sie zabic!!!!!!!!! Dom wariatow

Gość Księgowa +++
W Esotiq od kilku miesięcy są juz staniki w obwodach od 65, możesz tam spróbować. Teraz sa wyprzedaże, więc bez problemu znajdziesz jakiś za 40-50 zł.

Nie wchodź w głupie tabelki :) Po pierwsze, jak liczyłaś różnicę? Podejrzewam, że obwód w biuście mierzony luźno minus obwód pod biustem mierzony luźno. Czyli wielki błąd, bo różnicę mierzymy: obwód w biuście luźno odjąć OBWÓD STANIKA. Odpowiedni dla siebie obwód stanika liczysz poprzez zmierzenie się POD BIUSTEM CIASNO NA WYDECHU i zaokrąglenie w dół do najbliższego obwodu. I to dopiero będzie różnica, odpowiadająca jakiejś miseczce przy danym obwodzie pod biustem. Według złego mierzenia ja łapię się idealnie na 75AA i mam 11cm różnicy. Na sobie mam stanik 60E i jest idealny :) Moja różnica dla tego rozmiaru to 24cm :) I kolejna rzecz, wymiary to nie wszystko! Bardzo ważny jest też kształt biustu, szerokość pleców. Widzę, że bardzo nie chcesz zmienić tego rozmiaru i bronisz się przed tym rękami i nogami ;) Posłuchaj i idź za dobrą radą, a lepiej na tym wyjdziesz :)

Gość Totalny_koszmar
Z każdą Twoją odpowiedzią czuje się lepiej. Jednak za kilka sekund dalej myślę o swoim wyglądzie. Mam 16 lat. Bardzo późno dorastam, jestem niskiego wzrostu, pierwszy okres dostałam mając 15,5 lat, a moje piersi wyglądają jak piersi 11 latki, nawet nie można nazwać tego piersiami. Uwierz mi, że sama nawet mam wątpliwości czy nie mam rozmiaru 0. Pójdę za twoja radą i przymierzę staniki np 70, 65 w 60 nie ma mowy żebym się wcisnęła. Jednak spróbować mogę i to na 100% zrobię, bo jestem po prostu ciekawa. Biust wiem, że mi jeszcze urośnie co prawda nie do takiego rozmiaru jak Ty masz ale myślę, że urośnie, myslę, ze i tak będzie bardzo mały, dodam, że moja mama, ma pełne C a nosi stanik na 100% źle dobrany, moja babcia podobnie, a mój wygląda jak jeszcze dojrzewający biust 11 latki. Tylko wstyd mi przed innymi, wiem, ze każdy jest inny, ale ja nie chcę być inna akurat pod tym względem. Mogłabym tak pisać jeszcze 2 strony.

Słuchaj ja przez wiele lat miałam ten kompleks i dalej jest mi czasami ciężko i wstyd. Ale powiem ci ,że nie ma czym się przejmować i nie warto zadręczać się bo ludzie mają gorsze problemy,lecz zawsze jak widzę dziewczyna ,która ma duże piersi to jej zazdroszczę i robi mi się smutno i mam taki wewnętrzny żal. Ale cycki nie są najważniejsze musisz uwierzyć w swoje piękno i zaakceptować siebie taką jaką jesteś. Bo małe też może być piękne...nie wiem kup sobie jakiś stanik z push up na pewno będziesz się o wiele lepiej czuć. Ale też czasami pomagają tabletki antykoncepcyjne i piersi się troszkę wypełniają ,ale chyba nie warto się truć nimi tylko po to,żeby cycki były większe. Ja mam 19 lat i też wstydziłam się strasznie swoich piersi dopiero jak zapoznałam odpowiedniego faceta to troszkę zmieniłam zdanie bo on uświadomił mi ,że to nie jest najważniejsze w życiu i on mnie kocha taką jaką jestem ,także głowa do góry ;)

Słuchaj ja przez wiele lat miałam ten kompleks i dalej jest mi czasami ciężko i wstyd. Ale powiem ci ,że nie ma czym się przejmować i nie warto zadręczać się bo ludzie mają gorsze problemy,lecz zawsze jak widzę dziewczyna ,która ma duże piersi to jej zazdroszczę i robi mi się smutno i mam taki wewnętrzny żal. Ale cycki nie są najważniejsze musisz uwierzyć w swoje piękno i zaakceptować siebie taką jaką jesteś. Bo małe też może być piękne...nie wiem kup sobie jakiś stanik z push up na pewno będziesz się o wiele lepiej czuć. Ale też czasami pomagają tabletki antykoncepcyjne i piersi się troszkę wypełniają ,ale chyba nie warto się truć nimi tylko po to,żeby cycki były większe. Ja mam 19 lat i też wstydziłam się strasznie swoich piersi dopiero jak zapoznałam odpowiedniego faceta to troszkę zmieniłam zdanie bo on uświadomił mi ,że to nie jest najważniejsze w życiu i on mnie kocha taką jaką jestem ,także głowa do góry ;)

Gość Totalny_koszmar
Za każdym razem jak słyszę, że ktoś ma mały biust to mi się wydaję ze mały dla was to np B, lub C. A jam mam nawet nie A!! Zrozumcie to jakie to dla mnie przykre.

Gość halszkaz
wszyscy znani mi faceci wolą małe biusty!! oczywiscie nie jakies totalnie mikroskopije, ktorych nie widac, ale generalnie małe, a nie wielkie doje!!! ha, tak powiedział mi moj facet. ale oczywiscie czasami widze, ze gapi si ena te wielkie, ale coz:p skoro jest ze mna...

Twoja mama ma źle dobrany stanik, możliwe, że jej prawdziwy rozmiar to np 70FF, a nie 75 czy 80C Obejrzyj sobie ten filmik i zobaczysz, że duży biust to nie "C" tylko właśnie np 70FF. http://www.youtube.com/watch?v=vM0tPUaooe8&feature=player_embedded Masz co najmniej A, bo jeżeli teraz nosisz 75A, to 65A będzie na Ciebie za małe. 65A ma o wiele mniejsze miseczki niż 75A, zobacz np tutaj: http://maheda.eu/images/stories/mojefotki/Dcups/Dcups_tags_medium.jpg 60D jest malutkie, a 95D bardzo duże. Tak samo jest z miseczkami A. 65A i 75A to nie to samo. A jeżeli 65A będzie na Ciebie za małe, to raczej logiczne, że będziesz musiała mierzyć 65B. Przeczytaj tę notkę i obejrzyj zdjęcia: http://stanikomania.blox.pl/2008/01/Biust-szesnasty-czyli-70A-zrewidowane.html patrzysz na swój biust jak na ten 70A. Za mała miseczka, za luźny obwód, za wąskie fiszbiny. Masz biustu zdecydowanie więcej niż Ci się wydaje. Popatrz jeszcze tutaj: http://img16.myimg.de/cvdggl67cbf4.jpg Co do obwodu - ja mam luźno mierzone 73cm pod biustem. Spokojnie noszę staniki o obwodzie 60 i się nie duszę, a niektóre nawet są luźne :)

I jeszcze co do tego, że myślimy, że mały biust to B lub C.. Biust 65B jest tylko o 2cm większy od biustu 65A i o 2cm mniejszy od 65C ;) Między miseczkami nie ma ogromnej różnicy dziesięciu cm w obwodzie biustu. 65A, B i C to zbliżone do siebie biusty. Różnica będzie już np bardziej widoczna między 65A, a 65D. Ale 65D to też mały biust :)

Gość e-bieliznakobieca.pl
kochana! ja też mam mały biust i miałam mnóstwo kompleksów (a mam już prawie 30 lat więc mi nie urosną ;) ) ale jak poznałam mojego obecnego męża zrozumiałam, że małe też może być piękne, wystarczy sexi bielizna i odrazu czujesz sie lepiej! zobacz np. tutaj http://www.e-bieliznakobieca.pl - śliczna i sexowna bielizna damska w naszych rozmiarach również ;)

Gość Totalny_koszmar
Nawet nie wiecie, jak cieszę się, że są osoby takie jak wy.